Interesants fakts par ķirbjiem

© unsplash.com

Kā jums šķiet, vai visas ķirbja daļas ir ēdamas? Izrādās, ka tā ir!

Visas ķirbja daļas — ziedi, lapas, stublāji, sēklas, mīkstums un miza — ir ēdamas!

Ja jūs dārzā audzējat ķirbjus, tad varat ēst pilnīgi visu, ko šis augs jums dod, tajā skaitā lapas un ziedus.

Interesanti, ka ziedus var pat ēst termiski neapstrādātus! Tie būs gardi, ja pievienosiet tos salātiem vai pildot un cepot cepeškrāsnī. Bet ķirbju lapas varat izmantot gluži kā spinātus.

Protams, ķirbi pašu par sevi (tā cieto daļu) var pagatavot neskaitāmi dažādās variācijās, gan saldā, gan sāļā veidā.

Ķirbja mīksto daļu, kuru visbiežāk izmetam, varam izmantot, gatavojot dārzeņu buljonu. Savukārt grauzdētas ķirbja sēklas var pievienot salātiem, krēmzupām.

Lai arī ēdamas ir visas ķirbja daļas, ne visas būs vienlīdz gardas!

Avots

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais