Ko darīt, ja jūsu bērns iebiedē citus

© Foto: Pexels.com

“Ja uzzināsiet, ka bērns tiek iebiedēts, jūsu kā vecāka tūlītēja reakcija, visticamāk, būs viņu aizsargāt un aizstāvēt, bet ko darīt, ja uzzināsit, ka jūsu bērns ir tas, kurš iesaistās iebiedēšanas konfliktā?

Daudzi vecāki nemaz netic, ka viņu bērns spēj apzināti nodarīt pāri citam bērnam, taču realitāte ir tāda, ka iebiedēšana ir ļoti izplatīta parādība skolās,” raksta extension.usu.edu.

Kāpēc bērni iebiedē citus?

Daži no riska faktoriem ietver nespēju tikt galā ar savām emocijām, neapmierinātību vai agresīviem impulsiem.

Viņiem var būt zems pašvērtējums vai viņi var justies nedroši, un viņi atklāj, ka citu cilvēku iebiedēšana palīdz viņiem justies labāk.

Visbeidzot, viens no visizplatītākajiem scenārijiem ir tāds, ka viņi kļūst par huligāniem, jo kāds viņus ir iebiedējis vai viņi ir iemācījušies būt fiziski agresīvi no kāda mājās, piemēram, vecākiem vai vecākā brāļa.

Lai gan var būt grūti pieņemt, ka jūsu bērns tīši mēģinās nodarīt citai personai fiziski vai emocionāli pāri, taču, ja pierādījumi liecina, ka tas notiek, vislabāk ir tad, ja meklēsiet risinājumu laicīgi.

Šeit ir dažas stratēģijas, ko izmēģināt

Foto: Pexels.com

Mēģiniet saprast, kas motivē viņu uzvedību

Iespējams, ka viņi meklē uzmanību, bet izturas pret to negatīvā veidā.

Ja viņi ir cietuši no iebiedēšanas, viņi to var nodarīt kādam citam, jo ​​vēlas justies, ka viņiem ir kāda vara un kontrole pār kādu citu.

Centieties neizdarīt pieņēmumus, tā vietā uzdodiet tādus jautājumus kā: “Vai vari, lūdzu, pastāstīt man savu stāsta pusi, lai es saprastu, kas notiek un kā konflikts notika?”

Veiciet atklātas sarunas par iebiedēšanu

Foto: Pexels.com

Ja turpināsit aizstāvēt savu bērnu vai izlikties, ka tas nenotiek, jūsu bērns var nesaprast, ka šāda uzvedība nav pareiza, un viņš var uzskatīt, ka jūs atbalstāt viņu, lai iebiedētu citus?

Esiet tiešs ar viņiem par to, ko viņi dara, kāpēc tā ir problēma un ko jūs no viņiem sagaidāt.

Nekauniniet bērnus

Tā vietā koncentrējieties uz to, lai iemācītu viņiem tādas prasmes kā empātija pret citiem, neapmierinātības vai dusmu pārvaldīšana un palīdzības lūgšana, kad tā ir nepieciešama.

Bieži vien bērni, kuri iesaistās iebiedēšanas uzvedībā, kaut kādā veidā sāp, un viņiem patiešām ir nepieciešams jūsu atbalsts. Šis ir risināms.

Palīdziet viņiem tikt galā ar sekām

Foto: Pexels.com

Ja skolas vadība jūsu bērnus atstādina uz kādu laiku, tad palīdziet viņiem saprast, ka tas ir gala rezultāts viņu pašu rīcībai.

Tās ir reālas sekas. Paskaidrojiet, kāpēc tas ir godīgi un saprātīgi, ka tas ir sods. Tāpat arī mudiniet, lai atvases atvainojas personai, kurus viņi iebiedēja.

Tas viņiem iemāca prasmi atzīt, ka tas, ko viņi izdarīja, ka tas neatkārtoties, ka tas bija nepareizi, un ka šajā brīdī ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību.

Dzīvesstils

No pētījumiem zināms, ka cilvēka izskats var paredzēt viņa vārdu. Tagad zinātnieki nolēmuši sīkāk izprast šīs saiknes būtību un noskaidrot, vai cilvēkiem jau no dzimšanas raksturīgie sejas vaibsti nosaka, kā viņus nosauks vecāki, vai arī viss notiek pretējā secībā.

Svarīgākais