Kāpēc viņš nevēlas precēties? Attiecību kļūdas

© Foto: depositphotos.com

Mūsdienās diezgan bieži var atrast pārus, kuri dzīvo kopā ilgu laiku, nenoformējot attiecības, un tajā pašā laikā vīrietis ir absolūti ar visu apmierināts, bet sieviete piedzīvo nemieru, vilšanos un stresu.

Kāpēc tā notiek un kā no šādas situācijas izvairīties? Galvenie iemesli, kāpēc vīrietis nevēlas precēties.

Sāpīga pieredze

Foto: pixabay.com

Ja vīrietim jau ir bijusi laulība, kas beidzās ar attiecību izjukšanu, viņš tik drīz nevēlēsies saistīt sevi jaunās saitēs. Viņam būs grūti atkal atvērties un noticēt.

Viņš salīdzinās jauno izredzēto ar bijušo un arī tagadējās attiecībās atradīs pagātnes pazīmes. Var tikai mēģināt ieskaut viņu ar mīlestību, rūpēm un gaidīt, kamēr vīrietis “atkusīs”.

Vīrietis nevar izturēt konkurenci

Foto: pixabay.com

Bieži vien sievietes pieļauj lielāko kļūdu: sāk komandēt vīrieti, kritizēt viņa rīcību, draugus, paradumus. Viņi ir pārliecināti, ka vienīgais pareizais lēmums ir viņu pašu, un, ja pēkšņi viņu partneris kļūdās, uzreiz atskan labi zināmā frāze: "Es tev tā teicu!"

Pārmetumi, kritika - un līdz ar to intīmo attiecību kvalitātes pazemināšanās. Vīrietis pēc dabas ir iekarotājs. Kad sieviete sāk ar viņu sacensties, viņš pārstāj uztvert viņu kā dzīves partneri, bet redz viņu kā sāncensi - un piedzīvo jūtas, kas ir pilnīgi tālu no mīlestības. Un tad partneris vai nu dara pretējo, vīlies attiecībās un aiziet, vai atdod “varas grožus” sievietei, pārtraucot pildīt vīrišķās funkcijas. Šajā gadījumā par laulībām vispār nav runas.

Vīrietis visu ieguva bez laulībām

Mūsdienās daudzi pāri dzīvo kopā bez zīmoga, savukārt sieviete dod visu, ko sieva dotu: seksu, aprūpi, ēst gatavošanu, uzkopšanu utt. Zīmogs jau ir atbildība, tie ir juridiski jautājumi. Kāpēc gan vīrietim savu dzīvi padarītu tik sarežģītu, ja viņš visu jau ir saņēmis?

Viņam vienkārši nepatīk

Foto: pixabay.com

Ja jūtas nav pietiekami spēcīgas, ja izvēlētais vairāk tiek uzskatīts par “pagaidu lidlauku”, vīrietis nekad nepasniegs savu roku un sirdi. Viņš var savā sirdī domāt, ka ir kāds vēl labāks, skaistāks, gādīgāks.

Tajā pašā laikā viņš jūtas ērti attiecībās ar jums, viņa dzīve rit gludi, bet jūs neesat vienīgā un neaizmirstamā. Var minēt jebkādus iemeslus, kāpēc negribas precēties: vajag pagaidīt, kaut kam iekrāt, būvēt karjeru, utt..

Vai šajā gadījumā ir vērts turpināt dzīvot kopā ar savu draugu, tas ir jāizlemj sievietei.

Ko darīt, lai neiekristu kopdzīves slazdā?

Daudz kas ir balstīts uz sievietes pašcieņu un bērnībā gūto un apgūto pieredzi. Ja vecāku ģimenes piemērs nebija īpaši rožains, tad pareizos uzvedības modeļus vienkārši nav no kurienes ņemt. Kad meitene tiks novērtēta, mīlēta un apbrīnota, viņa izaugs ar tādu pašu attieksmi pret sevi. Un to jutīs jebkurš vīrietis. Un viņš nekad neieteiks gaidīt piecus vai desmit gadus uz laulību.

Foto: pixabay.com

Lai nenonāktu situācijā, kad ilgu laiku dzīvojāt kopā kā “ģimene” bez laulībām, pat dzemdējat bērnu un pēc tam palikāt bez nekā, svarīgākais ir strādāt pie pašcieņas, pašmīlestības un pašvērtības. Tad pat nenonāksit šādās attiecībās.

Tikpat svarīgi, pirms veidojas dziļa un nopietna saikne ar vīrieti, pirms izlemt kopdzīvi, jāpārrunā vairāki punkti:

Nauda. Jāizdomā, kā viņš un tu saproti ģimenes budžetu, kurš par ko maksā. Vīrietis, piemēram, rūpējas par pamatvajadzībām: pārtiku, pajumti, pamata apģērbu. Viss pārējais - ceļojumi, atpūta, vaļasprieki - ir abu ziņā.

Ģimenes vērtības. Cik ļoti piekrītat savos uzskatos, ģimenes vērtībās un tradīcijās? Vīrietis, kurš patiesi mīl, centīsies apstiprināt savu statusu tavā dzīvē, “atalgot” viņu ar uzvārdu un uzliks tev zīmogu.

Bērni. Kad vēlaties, lai viņi parādās, bērnu skaits, viedokļi par izglītību, palīdzība, aukle utt.

Attiecības ar radiniekiem. Kā jūs sazināsieties un šīs mijiedarbības biežums, kam jūs palīdzat, kādā veidā utt.

Foto: pixabay.com

Šīs ir vissvarīgākās, pamata tēmas, kurām ir liela nozīme kopdzīvē. Ja jūsu uzskati būtībā nesakrīt, nopietni padomājiet, pirms metieties pretī šim vīrietim. Nav iespējams mainīt otru cilvēku, neradīt ilūzijas. Labāk ir mēģināt atrast kādu, ar kuru uzskati par dzīvi galvenajās vērtībās būs līdzīgi.

Ja zini un saproti, uz kādiem pamatiem tiek veidotas spēcīgas attiecības, redzi laimīgu ģimeņu piemērus, kā arī mīli un novērtē sevi, vīrietis centīsies precēties! Parādīt visai pasaulei un liecināt sabiedrībai, ka šī sieviete ir tikai viņa.

Dzīvesstils

Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.