© Foto: Pexels.com

Vēlme kļūt par labāko partneri savam mīļotajam, lai kā arī kāds nevēlētos atzīt un piekrist, bieži vien ir tikai cerība un iedomas. Tas tāpēc, ka ikdienas rutīna gūst virsroku.

Taču svarīgi atcerēties, ka attiecības ir darbības vārds un sajūtas, kas virmoja vienam pret otru iemīlēšanās posmā, var atkārtoties, bet tikai tad, ja par attiecībām rūpēsieties.

“Nebaidieties veltīt laiku un uzmanību tam, lai laulība kļūtu par prioritāti. Tas ir pūļu vērts. Turklāt centība un ieguldītais darbs vienmēr atmaksājas,” raksta extension.usu.edu, kas ir izstrādājis piecus padomus, kas laulībai ļauj uzplaukt no jauna.

Atjaunojiet randiņus!

Foto: Pexels.com

Vai atceries, cik daudz kopā piedzīvojāt tikai divi vien? Īpaši attiecību sākumā, veltot visrūpīgāko uzmanību un laiku. Kur tas viss ir pazudis? Bērni, karjera, mājas solis, tas viss ir saprotams, taču neviens cits nerūpēsies par saikni un kaisli, kā vien paši.

Turklāt mūsdienās nav jālido uz Itāliju vai vēl tālāk, lai pabūtu divatā.

Der arī pastaiga ar piknika grozu vai brauciens ar velosipēdiem. Noderēs arī došanās uz vietējo kafejnīcu, lai nesteidzīgi izdzertu kafiju un viens otram ieskatītos acīs.

Vai dejas līdz rīta gaismai, ļaujot piezagties mazai bezrūpībai, gluži kā pirms vairākiem gadiem.

Izsakiet otram komplimentus!

Foto: Pexels.com

Nereti viens otram aizmirstam pateikt kādu komplimnetu, kas spētu uzlabot garastāvokli, jo vārdi, kas izteikti no sirds, iepriecina.

Atceries, ka vārdi: “Tu esi skaista!”, “Tu šodien lieliski izskaties!” neko nemaksā. Atklāj savu jūtu pasauli vārdos. Nekautrējies no savām sajūtām. Pierādi, ka tu vēl aizvien mīli to, ar ko esi kopā.

Tāpat nedrīkst aizmirst pašus skaistākos vārdus - es tevi mīlu! Trīs vārdi, kas sagrieza tavu pasauli kājām gaisā. Liec atgriezties šīm sajūtām, kas darīja tevi no sirds laimīgu. Ļauj sev būt laimīgam! Atkal un atkal.

Runā līdz izrunājies!

Foto: Pexels.com

Iespējams, ka gadu gaitā uzticēšanās ir izsīkusi, tāpēc telefons, kad otrs guļ, ir kļuvusi par vēlā vakara rituālu.

Nekrāj sevī jautājumus, bet gan tiecies pēc atbildēm. Ja tevi kas nomāc, liek bažīties un uztraukties, tiec no šīm sajūtām prom. Nevis zvani draudzenēm vai draugiem un pārrunā 99 “iespējamos” scenārijus par to, kas ir noticis.

Runā līdz izrunājies. Ja vien pāri vairāk apzinātos, cik daudz konfliktu patiesībā ir nevajadzīgi, kad divatā apsēžas un runā. Mierīgi, bez lieka stresa un dusmu izvirdumiem. Tik vien kā jautājums, aiz kura seko atbilde.

Tādos brīžos akmens no sirds nokrīt un pats labākais ir tas, ka attiecības uzlabojas.

Piedod!

Foto: Pexels.com

Par to, ka katram ir savs raksturs, uzskati un daba, šoreiz nerunāsim. Pieskarsimies tai pusei, kur piedošana ir pretinde sekām, kas var notikt ar jebkuru pāri, ja strīdu karstumā viss kļūst nekontrolējams un iziet ārpus rāmjiem.

Ne velti ir tas teiciens: “Neejiet gulēt pirms neizlīgstat mieru!” Sirdsmiers ir svarīgs. Un tas ir svarīgs abām pusēm.

Ja vajag - raudi, izrādi savas emocijas, neturi tās pie sevis, jo kamols kaklā veidojas tikai lielāks un lielāks. Svarīgākais ir risināt problēmu un pēc tam prast piedot - neturēt aizvainojumu un dusmas sevī.

Turklāt jāatceras, ka nevienam laulība nav ideāla. Taču laulība, kuras laikā tu strādā, lai situācijas, kas izved no pacietības, būtu pēc iespējas mazāk, nāks tikai par labu.

Foto: Pexels.com

Un vēl. Nekad neaizmirsti, kāpēc tu esi kopā ar šo cilvēku, kas ikdienā ir tev līdzās, kāpēc tev ir svarīgs otrs, kāpēc tu nespēj iztēloties dzīvi bez viņa. Atbildes uz šiem jautājumiem palīdzēs.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv