© Publicitātes foto

Ar bērniem un Ziemassvētku dāvanām ir vienkārši. Bērni vienmēr zina, ko grib, un vēstule Ziemassvētku vecītim ir uzrakstīta laikus. Tomēr, ja vēlaties ne tikai iepriecināt, bet arī pārsteigt savu bērnu vai mazbērnu, piedāvāju nelielu ieskatu interesantās dāvanu idejās.

Man pat šajā sakarā ir anekdote no savas pieredzes. Kad biju maziņa, klusībā cerēju, ka Ziemassvētku vecītis nebūs atnesis pidžamu. Atceros, ka viena no pirmajām dāvanām, ko saņēmu bija pidžama, un tāpēc biju pārliecināta, ka šīs šausmas var atkārtoties. Pēc daudziem gadiem, kad mana meita rakstīja savu pirmo vēstulīti vecītim, liels bija mans pārsteigums, kad viena no lietām, ko viņa lūdza vecītim, bija pidžama.

Iespējams, arī jūs savam Ziemassvētku vecītim esat atdevuši līdzīgu sava bērna vēlmi, un, lai prieks būtu lielāks, pidžamas dāvina visai ģimenei.

Publicitātes foto

Neliels dāvanu špikeris

Kosmoss

Šķiet nav tāda bērna, kurš nebūtu vēlējies izzināt kosmosa noslēpumus. Sākot no grāmatām un albumiem par zvaigznēm un planētām, beidzot ar teleskopu, ar kuru novērot mēness otro pusi. Tāpat ir neskaitāmas aplikācijas, ko var lejuplādēt viedierīcēs un sekot līdzi misijām un jaunatklājumiem.

Publicitātes foto

Arī rotaļlietu ražotāju piedāvājums ir gana interesants. Piemēram, slaidu projektori, kas projicēs attēlus. No vienas puses, tie projicē lēni rotējošas zvaigznes, no otras puses, tas projicē planētu, zvaigznāju un galaktiku attēlus. Cena - no 25 līdz 55 euro.

Robots mākslinieks

Publicitātes foto

Viens no tādiem ir robots Artie 3000. Tas ir kodēšanas robots bērniem, kur var izstrādāt kodu, bet Artie 3000 zīmēs līnijas, izmantojot iepriekš ieprogrammētus dizainus. Cena - no 40 līdz 70 euro.

Ūdens marmora krāsas

Publicitātes foto

Pat, ja jūs nekad neesat dzirdējuši par ūdens marmorēšanu, jūsu bērni ir redzējuši videoklipus ar cilvēkiem, kas marmorē visu, sākot no iPhone korpusiem un beidzot ar Nike snīkeriem. Cena - vidēji 20 euro.

Tobi Robota viedpulkstenis

Publicitātes foto

Šis 6+ vecumam atbilstošais viedpulkstenis ir izglītojoša Ziemassvētku dāvana bērniem. Tas palīdzēs viņiem uzzināt, kā noteikt laiku, un tajā ir pieejamas daudzas spēles, kalendārs, hronometrs, taimeris, atgādinājumu saraksts, modinātājs un divas iebūvētas kameras fotoattēlu un video uzņemšanai. Cena - vidēji 35 euro.

Plīša ķermeņa spilvens

Publicitātes foto

Attēlā redzamais ir melns kaķis, kas ir rotaļlietu topā uzvarētājs. Bet, ja jūsu bērnam patīk suņi vai zirgi, lūdzu. Ir pat zirnekļa formas spilveni. Tie ir gan mīļmantiņa, gan spilvens. Cenas dažādas. Melnā kaķa cena ir 28 euro.

Teltis

Publicitātes foto

Telts ir laba vieta, kur sanest visus mājās esošos spilvenus, mīkstās mantiņas un nodoties savām mīļākajām nodarbēm. Pieņemu, ka daudzi pieaugušie labprāt sev gribētu šādu mazu auduma māju, kur 2 kvadrātmetros paslēpties no apkārtējās pasaules.

Chicco interaktīvais globuss

Publicitātes foto

“Un tomēr viņa griežas!” tā pirms 390 gadiem teica itāļu zinātnieks Galileo Galilejs. Šī rotaļlieta pašiem mazākajiem ļauj pārbaudīt 17.gadsimtā dzīvojošā zinātnieka teiktā patiesumu. Vidēji - 30 euro.

Spēļu virtuve

Publicitātes foto

Gatavot, mazgāt, tīrīt, spēlēt pieaugušo. Par šādu Ziemassvētku dāvanu pat digitālajā laikmetā sapņo bērni. Varbūt tā nav virtuve, bet veikals, veļas mašīna vai veterinārārsta komplekts.

Divi vienā

Publicitātes foto

Tas ir gan šūpoles, kur jūsu bērns var šūpoties kopā ar draugu, gan jautra atrakcija - atliek tik apgriezt otrādi. Cena - vidēji 50 euro.

Publicitātes foto

Ūdensizturīga kamera

Publicitātes foto

Kameras ļauj bērniem izklaidēties, būt radošam un radīt atmiņas. Tā ir ūdensnecaurlaidīga ar triecienizturīgu korpusu. Ar kameru var uzņemt gan video, gan ierakstīt audio, kā arī fotografēt ar vairākiem filtriem. Kameras komplektiem ir arī stiprinājums, ko piestiprināt pie velosipēda, skrejriteņa vai ķiveres, lai ierakstītu lietas, atrodoties ceļā. Cena ir, sākot no 10 līdz pat 50 euro. Tas atkarīgs, cik daudz no uzskaitītajām funkcijām tā var veikt. Ir par tādas, kurās ir spēļu klasika - tetris un čūska.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv