Divām cilvēku grupām desas un desiņas būtu pilnībā jāizslēdz no uztura. Pēc ekspertes teiktā, šie un citi pārstrādāti gaļas produkti var radīt nopietnu risku veselībai.
Endokrinoloģe Katerina Janga paskaidroja, ka pirmajā riska grupā ietilpst cilvēki, kuru tuviem radiniekiem ir diagnosticēts vēzis. Šādiem pacientiem jābūt īpaši piesardzīgiem pārstrādātas gaļas iespējamās kancerogēnās iedarbības dēļ, raksta DoctorPiter.
Otro grupu veido tie, kuriem pēc šādu produktu lietošanas rodas histamīna nepanesības simptomi. Tie ir izsitumi uz ādas, neizskaidrojama trauksme, karstuma viļņi, pietūkums un galvassāpes.

"Desas, desiņas un pārstrādāti gaļas produkti nav tīra gaļa. Tie ir produkti, kas ir pakļauti ķīmiskai apstrādei, kuras laikā olbaltumvielas, tauki un slāpekļa savienojumi maina savas īpašības. Šīs izmaiņas var negatīvi ietekmēt jūsu veselību," brīdināja Dr. K.Janga.
Ja nevar iztikt bez gaļas, tad var ēst ceptu vistas krūtiņu, mājās gatavotu ruleti, rostbifu, tītara gaļu. Gaļu var marinēt garšaugos, ar citronu un olīveļļu, neizmantojot nitrītus. Šāda gaļa jāglabā ledusskapī ne ilgāk kā 2-3 dienas.