7 padomi, kā kļūt laimīgākam šoruden

© Foto: Pexels.com

“Neatkarīgi no jūsu patiesās laimes versijas, laimīgāka un apmierinātāka dzīve ir sasniedzama visiem. Ir tikai jāpievērš uzmanība saviem ikdienas paradumiem un dzīves kvalitātei,” raksta healthline.com.

Ieradumiem ir nozīme

Ja esat kādreiz mēģinājis atmest kādu sliktu ieradumu, pārāk labi zināt, cik tie ir iesakņojušies un kādas sekas tie sniedz.

Labā ziņa ir tā, ka labi ieradumi arī ir dziļi iesakņojušies. Tāpēc - kāpēc gan nestrādāt pie tā, lai pozitīvi ieradumi kļūtu par daļu no ikdienas, un ikdiena kļūtu laimīgāka?

Turklāt atcerieties, ka ikviena laimes versija ir atšķirīga, tāpat tas ir ceļš, taču svētīgs un vērtīgs ceļš.

Tālāk aplūkosim septiņus padomus, kā kļūt laimīgākam šodien, šeit un tagad.

Elpojiet dziļi

Foto: Pexels.com

Pētījumi apliecina, ka lēna elpošana un dziļas elpošanas vingrinājumi var palīdzēt mazināt stresu, vairojot miera un laimes sajūtas.

Nākamajā reizē, kad jutīsities saspringts vai esat noguris, veiciet tālāk norādītās darbības.

  1. Aizveriet acis.
  2. Mēģiniet iedomāties laimīgu atmiņu vai skaistu vietu.
  3. Lēni, dziļi ieelpojiet caur degunu.
  4. Lēnām izelpojiet caur muti vai degunu.
  5. Atkārtojiet šo procesu vairākas reizes, līdz sākat nomierināties.

Ja ir grūti veikt lēnu, apzinātu elpu, mēģiniet savā galvā skaitīt līdz 5 ar katru ieelpu un izelpu. Tas palīdzēs.

Smaidiet

Foto: Pexels.com

Jums ir tendence smaidīt, kad esat laimīgs, bet patiesībā tas ir divvirzienu ceļš.

Mēs zinām, ka ikdienā smaidām, jo ​​esam laimīgi, un smaidīšana liek smadzenēm atbrīvot dopamīnu, kas padara mūs laimīgākus. Taču pētnieki ir atklājuši, ka saikni starp smaidīšanu un laimi var saistīt ar “sejas atgriezeniskās saites hipotēzi”, kur sejas izteiksmēm var būt neliela ietekme uz emocijām.

Tas nenozīmē, ka visu laiku ir jāstaigā ar viltotu smaidu uz sejas, nē, bet nākamreiz, kad jūtaties vājš, pasmaidiet un paskatieties, kas notiek. Vai arī mēģiniet sākt katru rītu, pasmaidot sev spogulī, arī tas var būt pirmais solis.

Aktīvs dzīvesveids

Regulāras fiziskās aktivitātes var palīdzēt mazināt stresu, trauksmes sajūtu un depresijas simptomus, vienlaikus paaugstinot pašpārliecinātību un laimi.

Pat neliela fiziskā aktivitāte var radīt pārmaiņas. Nav jātrenējas triatlonam vai jāpārvar klints kāpšana.

Katru vakaru pēc vakariņām dodieties pastaigā pa kvartālu, pierakstieties jogas vai citām nodarbībām ārpus mājas, savu dienu sāciet ar 5 minūšu stiepšanos, izmēģiniet zumbu, reizi mēnesi dodieties uz boulingu.

Pavērojiet sevi, kas notiek, kad ķermenis kustās, kas patiesībā notiek. Izmaiņas būs uzreiz.

Praktizējiet pateicību

Foto: Pexels.com

Vienkārša pateicība var ievērojami uzlabot garastāvokli.

Mēģiniet sākt ar katru dienu, atzīmējot sev vienu lietu, par ko esat pateicīgs. To var izdarīt, kamēr tīrāt zobus vai vienkārši gaidāt, kad atskanēs atliktais modinātājs.

Dienas gaitā apsveriet iespēju pievērst uzmanību patīkamām lietām savā dzīvē vairāk. Tās var būt lielas lietas, piemēram, apziņa, ka kāds jūs mīl, vai ir laba darba vieta, kolēģi un vadība.

Tāpat tie var būt arī sīkumi, piemēram, kolēģis, kurš piedāvāja jums tasi kafijas, vai kaimiņš, kurš jums pamāja ar roku, vēlot labu dienu. Varbūt tas pat varētu būt tikai saules siltums uz ādas.

Tikai nedaudz praktizējot, labāk apzināsieties visas pozitīvās lietas, kas ir apkārt.

Izsakiet komplimentu

Foto: pixabay.com

Pētījumi liecina, ka labestības vairošana var palīdzēt veicināt vispārējo labklājību un sirsnību.

Komplimenta izteikšana ir ātrs un vienkāršs veids, kā paspilgtināt kāda cilvēka dienu, vienlaikus veicinot savu laimi.

Pievērsiet cilvēka uzmanību un sakiet to ar smaidu, lai viņi zinātu, ka to domājat no visas sirds. Varētu būt pārsteigts par to, cik labi tas liek justies.

Izvēlies dabu

Foto: Pexels.com

Pavadot 30 minūtes vai vairāk nedēļā dabā, tas liks justies laimīgam, jo tajā brīdī atbrīvojat savu prātu no pienākumiem un varat pilnasinīgi izbaudīt svaigu gaisu.

Tas var būt jebkas, piemēram, tuvākais parks, mežs, savs pagalms vai dārzs, jebkur, kur novērtēt un baudīt dabu.

Pārvērtējiet savus mērķus

Foto: pixabay.com

Atcerieties, ka diennaktī ir 24 stundas, ka miegam arī ir jāvelta laiks, nevarat skriet kā vāvere ritenī, nedodot sev atelpas brīžus.

Pārslodze nedos laimi. Tā tikai, agri vai vēlu, bet signalizēs ķermenim, ka restarts ir nepieciešams.

Cilvēki mainās, aug, attīstās, analizē sevi un maina savu ikdienu, tāpēc mēģiniet domāt par to, kurp dodaties šobrīd, vai tas sagādā laimi, kā arī apsveriet, vai tas joprojām ir tas, kur vēlaties doties.

Nekad nav par vēlu mainīt savu ikdienu, dzīvi, lai būtu laimīgs šodien.

Dzīvesstils

Ādas novecošana ir neizbēgams process. Katram tas ir individuāls un atkarīgs no vairākiem faktoriem: iedzimtības, dzīvesveida, kaitīgiem ieradumiem, vides un daudziem citiem. Ar gadiem kolagēna daudzums organismā arvien samazinās, savukārt sievietēm, sasniedzot 40 gadu slieksni, organisms aizvien mazāk ražo estrogēnu, kas saukts arī par “skaistuma hormonu”.