Padomi, kā uzlabot miega kvalitāti

© Foto: Pexels.com

“Pētījumi liecina, ka bezmiega līmenis visā pasaulē aug straujiem soļiem, jo cilvēkiem ir grūti aizmigt vairāk nekā jebkad agrāk. Tā ir satraucoša tendence, jo pieaugot bezmiegam, palielinās tādu blakuskomplikāciju biežums kā depresija, trauksme, svara pieaugums, aizkaitināmība, grūtības koncentrēties un samazināta produktivitāte ikdienā,” raksta extension.usu.edu.

Dažādi pētījumi liecina, ka pieaugušajiem ir vajadzīgas vidēji 8 stundas miega naktī, bet pusaudžiem - 9 līdz 10 stundas miega, taču realitāte bieži vien ir cita. Šeit ir desmit padomi, ko varat īstenot, lai cīnītos pret miega problēmām.

Izvairieties no savām mobilajām ierīcēm

Zilā gaisma, ko izstaro tālruņi, var neļaut smadzenēm izdalīt melatonīnu, kas nepieciešams, lai aizmigtu. Tāpēc nolieciet savu telefonu labi tālu, lai nav kārdinājums pēc tā sniegties.

Foto: Pexels.com

Pārliecinieties, ka istabas temperatūra ir vēsa

Īpaši pārmērīgs karstums var kavēt miegu.

Izvairieties no pulksteņa skatīšanās

Ja turpināsiet skatīties pulkstenī, lai redzētu, cik pulkstenis rāda, varat palielināt stresu vai trauksmi, neļaujot jums aizmigt. Turiet pulksteni, lai jūs to neredzētu, kamēr atrodaties gultā.

Neej gulēt izsalcis

Foto: Pexels.com

Vieglas uzkodas var palīdzēt jūsu gremošanas sistēmai neuztraukties par izsalkuma ziņojumu sūtīšanu.

Taču šeit der atcerēties, ka sātīgs ēdiens nederēs pirms miega. Tāpēc neēdiet pilnvērtīgu maltīti pirms gulētiešanas, jo pārmērīga ēšana var ietekmēt arī miegu.

Lasi arī: Kas ir primārais bezmiegs?

Glabājiet piezīmju grāmatiņu pie gultas

Ja domājat par lietām, kas jāatceras, vai uzdevumiem, kas jāpabeidz, pierakstiet tos. Pirms gulētiešanas visu, ko domājat, pierakstāt, tas palīdzēs jums to atstāt līdz nākamajai dienai.

Dienas otrajā pusē izvairies no fiziskas slodzes

Vingrinājumi jums ir ļoti noderīgi. Tomēr tā aktivizējošos efektus labāk atstāt dienas pirmajā pusē.

Mēģiniet samazināt raizes

Foto: Pexels.com

Robežu noteikšana saistībā ar saviem darba un mājas pienākumiem var ievērojami ietekmēt jūsu stresu un miegu.

Pamosties katru dienu vienā un tajā pašā laikā

Piespiežot sevi mosties tajā pašā laikā, jūs varat nogurt pēc smagajām naktīm. Tomēr pētījumi liecina, ka tas palielinās iespēju nākamajā naktī aizmigt.

Lasi grāmatu

Ja ir kāda darbība, ko varat veikt tieši pirms gulētiešanas, kas palīdzēs, tā ir lasīšana. Tas pilnībā iesaista smadzenes, kas var apturēt to koncentrēšanos uz lietām, kas var neļaut nomodā.

Sešas lasīšanas minūtes var samazināt stresu par 68% un atbrīvot prātu miegam. Esiet disciplinēti un šie padomi jums var palīdzēt.

Dzīvesstils

Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.

Svarīgākais