Dziedināšana ar kristāliem: kas par to ir jāzina?

© Foto: pixabay.com

Droši vien kādreiz esat dzirdējuši par dziedināšanu ar kristāliem un par to domājat. Kas tas ir? Kā tas darbojas? Vai tas darbojas? Tik daudz jautājumu var rasties. Papildus tam, ka tendence ir skaista, tai ir arī pamatojums. Tā nav tikai moderna un dīvaina lieta, ko slavenības reklamē pēc nejaušības principa, raksta habittribe.com.

Daži cilvēki uzskata, ka kristāliem, piemēram, kvarcam un obsidiānam, katram var būt īpašas ārstnieciskas īpašības, kas nāk par labu prātam, ķermenim un dvēselei.

Kas ir dziedinošie kristāli?

Dziedinošie kristāli ir noteikta veida kristāli, ko izmanto kā terapijas metodi. Tas ietver dārgakmeņu novietošanu uz ķermeņa noteiktās vietās, lai palīdzētu izvilkt negatīvo enerģiju. Kristāli pastāv jau ļoti ilgu laiku un ir instruments, kas darbojas ar cilvēka enerģijas lauku, lai absorbētu, fokusētu un virzītu enerģiju. Uztveriet tos kā sava veida "skaņotāju", kas rezonē ar cilvēka enerģiju.

Kur tos glabāt?

Foto: pixabay.com

Nav noteiktu noteikumu par to, kur parasti vajadzētu novietot kristālus. Tomēr tie darbojas labi, ja tie ir novietoti mājās - atkarībā no tā, ko viņi dara. Piemēram, viena lieliska vieta, kur novietot kristālus, ir naktsgaldiņš, jo miega laikā var sajust to enerģiju. Labākās vietas to glabāšanai ir tās, kuru tuvumā pavadāt daudz laika.

Ko kristāli dara?

Katrs kristāls dara kaut ko citu. Piemēram, ametisti palīdz atbrīvoties no atkarībām, traucējošas uzvedības, uzlabo intuīciju un palielina garīgumu. Caurspīdīgais kvarcs palīdzēs fokusam, līdzsvaram, pozitīvismam un skaidrībai. Rozā kvarcs ir pazīstams kā mīlestības akmens un ir iecienīts sieviešu vidū. Tas palīdz vairot cilvēka pašmīlestību.

Aventurīns ir veiksmes akmens; tas ir labs garīgajiem spēkiem, naudai, mieram un veiksmei. Patiesībā cilvēki ir apgalvojuši, ka ikreiz, kad viņi tur rokās šo akmeni, pēkšņi sāk parādīties spontānas iespējas. Tiek teikts, ka tas palīdz uzlabot karjeru. Protams, ir daudz vairāk, tie ir tikai daži no zināmākajiem piemēriem.

Vai izmēram ir nozīme?

Foto: pixabay.com

Lai gan kristāla enerģija mainās atkarībā no tā lieluma, var absorbēt enerģiju neatkarīgi no tā, cik liels vai mazs tas ir. Īsāk sakot, jo lielāks ir kristāls, jo vairāk tam piemīt enerģijas īpašības.

Vai kristāli var konfliktēt viens ar otru?

Nē. Visi kristāli darbojas pilnīgā harmonijā. Iemesls tam ir tas, ka tie ir dabas un tās iekšējā līdzsvara paplašinājums. Tomēr vislabāk ir būt piesardzīgam — ja dzīvē ir kaut kas īpašs, pie kā vēlaties strādāt, kristāliem ir potenciāls, lai vienlaikus notiktu daudz kas.

Kāpēc izmantot kristālus ārstniecībā?

Foto: pixabay.com

Daudzas senās kultūras, tostarp Ēģiptes, Grieķijas un Ķīnas kultūras, uzskatīja, ka kristāliem ir ārstnieciskas īpašības. Daži cilvēki apgalvo, ka kristāli veicina labās enerģijas plūsmu un palīdz atbrīvot ķermeni un prātu no negatīvās enerģijas, lai gūtu fizisku un emocionālu labumu. Viņi uzskata, ka daži kristāli dod labumu miegam, palīdz izpaust jūsu vēlmes un pievieno reiki papildu dziedinošo elementu, raksta healthline.com.

Bet ir svarīgi zināt, ka gandrīz neviens zinātnisks pierādījums neatbalsta kristālu vai citu enerģijas dziedināšanas veidu izmantošanu.

Ko zinātne saka par kristāliem?

Foto: pixabay.com

Kristāli lielākoties ir noraidīti kā pseidozinātne, lai gan daži pētījumi liecina, ka tie var piedāvāt placebo efektu.

Vecāks pētījums, kas tika prezentēts konferencēs 1999. un 2001. gadā, bet netika publicēts recenzētā žurnālā, liecināja, ka ar kristāliem saistītie dziednieciskie ieguvumi, visticamāk, ir ieteikuma spēks.

Kā papildu veselības prakse, piemēram, uzmanība un meditācija, var veicināt relaksāciju un var sniegt citus labumus cilvēkiem, kuri piedzīvo trauksmi un depresiju, kā arī tiem, kas pārvalda simptomus, kas saistīti ar hronisku slimību. Jūs varat gūt dažas no tām pašām priekšrocībām atkarībā no tā, kā izmantojat kristālus.

"Kristāli sastāv no dažādiem elementiem vai savienojumiem, uz kuriem mūsu ķermenis reaģē dažādi," saka Sonali Saujani, kristāla meistare. "Kristāli ir minerāli, kas satur enerģiju, un, tā kā mēs kā cilvēki sastāvam no enerģijas, mēs varam apmainīties ar enerģiju ar kristālu, strādājot ar to."

Foto: pixabay.com

Saujani norāda, ka kristāli tiek izmantoti daudzu ikdienas priekšmetu, piemēram, pulksteņu, kontaktdakšu, slimnīcu aprīkojuma un lāzeru darbības uzlabošanai.

Viņa citē 2008. gada pētījumu, kur teikts, ka "kvarcs var darboties kā krams, lai izraisītu uguni vai radītu elektrību".

"Ja kristāls var būt pjezoelektrisks [satur elektrisko lādiņu], esmu pārliecināta, ka tas var darīt daudz vairāk. Tie līdzsvaro elektriskās strāvas un neļauj iekārtām eksplodēt,” saka Saujani. "Tādā pašā veidā, kad runa ir par kristāliem un mūsu ķermeni, viss, ko viņi dara, ir līdzsvarot elektromagnētisko strāvu frekvenci mūsu ķermenī."

Lai gan zinātne neatbalsta kristālus kā dziedināšanas metodi, nav nekā ļauna tos izmēģināt, ja ir reālas cerības par to, ko tie var un ko nevar. Kristāli nekad nedrīkst aizstāt kvalificēta speciālista sniegto medicīnisko aprūpi.

Dziedinošie kristāli veselībai

Foto: pixabay.com

Dzidrs kvarcs: dzidrs kristāls, kas tiek uzskatīts par galveno dziednieku un, domājams, atbalsta visu enerģētisko sistēmu.

Jašma: audzinošs akmens, kas sniedz atbalstu stresa laikā.

Obsidiāns: tiek uzskatīts, ka tas palīdz apstrādāt emocijas un pieredzi un palīdz atbrīvoties.

Ametists: izmanto dziedināšanai, attīrīšanai un gribasspēka uzlabošanai.

Asins akmens: uzlabo asinsriti un sniedz atbalstu ar asinīm saistītām problēmām.

Dziedinoši kristāli bagātībai

Foto: pixabay.com

Tīģera acs: tā sniedz motivāciju un mazina bailes.

Citrīns: tiek uzskatīts, ka tas izraisa entuziasmu, radošumu un koncentrēšanos.

Tirkīzs: domājams, ka tas nomierina emocijas un piesaista veiksmi.

Safīrs: pazīstams kā labklājības akmens.

Nefrīts: vēl viens labi zināms akmens labklājībai un veiksmei.

Dziedinoši kristāli mīlestībai

Foto: pixabay.com

Rozā kvarcs: dažreiz tiek saukts par mīlestības akmeni un tiek uzskatīts, ka tas veicina mīlestību un uzticību.

Mēnessakmens: teikts, ka tas veicina iekšējā spēka un izaugsmes sajūtu.

Rubīns: tiek uzskatīts, ka tas atbalsta seksualitāti un jutekliskumu.

Kā izvēlēties kristālu

Pirmās lieta: nosakiet, kā jums trūkst, pirms izpētīt, ko akmeņi var sniegt. Tas palīdzēs jums noteikt, kas notiek sevī. Ļaujiet savai intuīcijai izvēlēties sev piemērotāko.

Neatkarīgi no tā, vai kristāls piesaista jūsu uzmanību vai jūtat pievilkšanos, jūsu iekšējā zemapziņa var palīdzēt virzīties uz piemēroto kristālu.

Kā rūpēties par savu kristālu

Foto: pixabay.com

Kad pirmo reizi atvedat savu kristālu mājās, eksperti saka, ka vēlēsities notīrīt visu negatīvo, ko tas varētu būt savācis.

Atkarībā no akmens veida jūs varat:

  • turiet to zem auksta, tekoša ūdens,
  • iemērciet to jūras sālī,
  • novietojiet to saules vai mēness gaismā,
  • nosmērējiet savu kristālu ar salviju vai ārstniecības citiem augiem.

Pirms kristāla samitrināšanas noteikti veiciet izpēti. Daži akmeņi kļūst toksiski vai izšķīst, kad tos iegremdē ūdenī. Pārbaudiet Mosa cietības skalu, lai noteiktu, vai jūsu kristāls nesadalīsies ūdenī.

Tomēr tas attiecas ne tikai uz fizisko aprūpi. Lai kristāli darbotos ar savu burvību, eksperti iesaka garīgi iztīrīt negatīvās enerģijas vai jebkādu skepsi, kas jums varētu būt par to iespējām. Pēc ticīgo domām, ir svarīgi ievērot to, ko kristāli var darīt jūsu labā.

Piederumi no kristāliem

Foto: pixabay.com

Daudzi cilvēki uzskata, ka galvenais kristālu ieguvums ir to metafiziskās spējas. Bet, ja mēs esam pilnīgi godīgi, tie ir arī patiešām skaisti.

Nav pārsteigums, ka cilvēki no tiem izgatavo daudz aksesuāru, piemēram, rotaslietas vai mājas dekorācijas. Viņi ne tikai izskatās jauki, bet arī nedaudz papildu pozitīvas enerģijas nevienam nekaitē.

Lūgšanu krelles

Kristāla lūgšanas vai malas krelles tiek nēsātas pie sirds vai uz plaukstas locītavas, lai iedvesmotu pozitīvas sajūtas neatkarīgi no tā, vai tā ir cerība, drosme vai miers. Tie ir lielisks veids, kā ikvienam nēsāt līdzi kristālu dziedinošo spēku.

Lūgšanu krelles var izmantot arī meditācijas laikā, lai skaitītu mantru atkārtojumus vai svēto dziedāšanu.

Rotaslietas

Foto: pixabay.com

Valkājot tos kā rotaslietas, kristāli var iekļauties jūsu ikdienas rutīnā un garderobē. Ir daudz iespēju, sākot no gredzeniem līdz kaklarotām un beidzot ar auskariem. Tas arī ļauj parādīt katra akmens dabisko skaistumu.

Paliktņi

Jūs varat atrast satriecošus paliktņus, kas izgatavoti no īstiem dārgakmeņiem. Tiek uzskatīts, ka tie, kas izgatavoti no ahāta akmens, palīdz veicināt līdzsvaru un harmoniju mājās. Tas ir ideāli piemērots tiem, kuri vēlas ienest labu enerģiju savā mājvietā.

Seksa rotaļlietas

Foto: pixabay.com

Kristāla seksa rotaļlietas ir paredzētas, lai sajauktu to metafiziskās enerģijas ar jūsu juteklisko enerģiju. Tie ir lieliski rīki tiem, kas vēlas izmēģināt kaut ko jaunu ar kristāla piesātinātu piesitienu. Noteikti var izmantot yoni olas.

Ūdens pudeles

Jaukas ūdens pudeles ir tikpat modernas kā kristāli, tāpēc nav pārsteigums, ka tās ir saplūdušas vienā. Ar kristāliem pielietās ūdens pudeles ir "dārgakmens pāksts". Tiek teikts, ka tas veicina visu, sākot no labsajūtas un skaistuma līdz līdzsvaram, lai gan par to faktiskajiem ieguvumiem var diskutēt.

Dzīvesstils

Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.

Svarīgākais