Fitnesa un uztura trenere Madara Meiere atklāj, no kā izvairīties rudenī, lai stiprinātu imunitāti

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Tagad, kad par sevi liek manīt drēgnais laiks, atgādinot, ka jāvelk zābaki, cepure un kaut kas siltāks, sarunā fitnesa un uztura trenere Madara Meiere atklāj zelta padomus, kas palīdzēs tiem, kas pavirši pievērš uzmanību savai veselībai un imunitātei.

Nevajag baidīties paskatīties uz savu ikdienu. Sākotnēji novērtēt, kas notiek manā ikdienā, manā uzturā, manā kustībā.

Bieži ar cilvēkiem ir tā, ka mēs nevēlamies risināt, jo tad būs jāpiepūlas. Iesaku saņemt drosmi un kontroli pār sevi. Spert pirmo soli. Pat tad, ja pirmais solis ir tāds, kad tu vienkārši saproti, kas ar tevi notiek, cik daudz tu ikdienā kusties, ko un kāpēc tu ēd.

Tikai tad atbildes atnāks, jo mēs esam tie, kas meklē, kā uzlabot, bet, lai to saprastu, sākumā ir jāsaprot, kāpēc uzlabot. Kas ar mani un manu ķermeni notiek, un tikai tad meklējam šo - kā.

Padomi imunitātei

Rudenī iesaku izvairīties no tā, kas imunitāti “dragā”.

Sākumā mēs šo “māju” nostiprinām un tikai tad cenšamies apbūvēt cietoksni pret vēju.

Sākumā mēs esam pārliecināti, ka mūsu māja ir maksimāli bez pelējuma, ka savā ķermenī nelaižam pārāk daudz pusfabrikātus, cukuru, alkoholu. Tas mūs no iekšienes gandē. Un tad mēs varam skatīties un pielikt kaut ko no ārpuses.

Iespējams, ka kāds ir gatavs rūdīties ar ziemas peldēm, cits pagatavos miso zupu, bet primāri aicinu nostiprināt to, kas ir iekšā, lai mēs nelaistu pārāk daudz pelējuma un putekļu, lai nav jāsāk no jauna ārpusē siltināt.

Attiecības ar augu izcelsmes produktiem

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Manas attiecības ar veģetāro un augu izcelsmes diētu ir divās daļās. Viena daļa esmu es, profesionālis, un otra daļa ir es, cilvēks.

Un bieži cilvēki šo jauc, sakot man: “Madara, es nekad nebūšu veģetāriete, tu man gaļu neņem nost!” Bet es neņemu, jo gaļa ir veselīga, un to vajag ēst. Turklāt es nekad neesmu iejaukusies pārliecībā, kādu uzturu otram ikdienā izvēlēties.

Esmu izvēlējusies šo ceļu un jau 18 gadus gaļu neēdu. Ēdu pienu, biezpienu, olas un augu izcelsme ienāk uzturā daudz biežāk. Tas, kāpēc es esmu izvēlējusies savā uzturā vairāk lietot augu izcelsmes produktus, ir bonusi manā praksē. Šeit nāk arī dažādas alternatīvas, kas ietekmē svaru.

Man ļoti patīk arī dažādība, kad varu ēst argumentēti. Turklāt veselīgs dzīvesveids nesākas vecumdienās.

Arī mans vīrs ikdienā ir izvēlējies vārīt putru nu jau ar augu pienu, un tas viss ir par tādu mērenību, sabalansētību. Sportā var sasniegt vēlamos rezultātus, ikdienā ēdot augu izcelsmes produktus.

Stūrgalvība no viena vai otra punkta manā praksē ir tikai nezināšana, un pēc tam cilvēki aizstāvas. Ne kā profesionālis, ne kā cilvēks necenšos pārliecināt, bet gan paskatīšos, kas notiek ar uzturu un salikšu likumsakarības. Vecmāmiņu speķa pīrādziņi un biezpiena plācenīši tomēr ir veicinājuši to, ka ķermenis dod kādus signālus.

Piemēram, pati jau sajūtu to, ka ķermenis man pasaka, kas ir par daudz. Svarīgi ir ieklausīties savā ķermenī.

Lasi arī: TV personība Kristīne Virsnīte: Iesaku nekrist galējībās ar uztura izvēli

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.