Vācu zinātnieki ir radikāli mainījuši viedokli par alkoholu

© Foto: pixabay.com

Vācijas Uztura biedrība publicējusi jaunus ieteikumus par alkohola lietošanu. Tas viss ir saistīts ar vienu padomu, par ko informē Tengri Life, atsaucoties uz Deutsche Welle.

Dažās valstīs maltītes pavadīšana ar glāzi vīna tiek uzskatīta par kultūras sastāvdaļu - ar to īpaši slaveni ir franči un itāļi. Vācu tradīcijās ietilpst alus dzeršana vakariņās ar draugiem.

Vācijas Uztura biedrības eksperti iepriekš norādīja, ka alkoholiskie dzērieni ar mēru nav kaitīgi veselībai. Jo viņi aprēķināja, ka pieļaujamais alkohola daudzums veselām sievietēm ir ne vairāk kā 10, bet veseliem vīriešiem - 20 grami dienā. Grūtniecēm un sievietēm, kas baro bērnu ar krūti, alkoholiskie dzērieni vienmēr ir bijuši tabu.

Foto: pixabay.com

Tomēr tagad vācu veselīga uztura pētnieki ir mainījuši savu nostāju, teikts materiālā, jo 15. augustā publicētas jaunās dzeršanas vadlīnijas, kur teikts, ka visveselīgākais ir nedzert ne pilīti alkohola.

Pat minimālais alkoholisko dzērienu daudzums, kas nekaitētu organismam, pēc ekspertu domām, nepastāv. Alkohols vienmēr negatīvi ietekmē veselību.

“Papildus alkohola lietošanas īslaicīgajām sekām, kas veicina traumas, nelaimes gadījumus un vardarbību, tas palielina arī risku saslimt ar vēzi, īpaši krūts un resnās zarnas vēzi, sirds un asinsvadu slimībām, paaugstinātu asinsspiedienu un priekšlaicīgu nāvi ”.

Vēl viens svarīgs aspekts ir tas, ka nekontrolēta alkohola lietošana un īpaši alkoholisms būtiski samazina kopējo dzīves kvalitāti. Tas bieži izraisa produktivitātes zudumu un līdz ar to arī finansiālas problēmas un sociālo izolāciju.

Ģimenēm, kuru locekļi cieš no alkoholisma, bieži ir zemāks sociālekonomiskais stāvoklis. Bērniem no šādām ģimenēm skolā parasti klājas sliktāk, un viņiem ir lielāka iespēja būt sociāli izolētiem un pakļautiem mobingam.

Foto: pixabay.com

“Ieteicams pilnībā atturēties no alkoholiskajiem dzērieniem, un tiem, kas lieto alkoholu, vajadzētu izvairīties no lielas alkohola koncentrācijas un alkohola lietošanas pavisam,” stāsta Vācijas Uztura biedrības direktors Kirans Virmanis.

Pasaules Veselības organizācijas publicētie dati paralēli aktuālajam Vācijas Uztura biedrības dokumentam liecina, ka Vācija ir valsts ar augstāko alkohola patēriņa līmeni starptautiskajā salīdzinājumā: 12,2 litri uz vienu iedzīvotāju gadā. Tādējādi vidējais patērētā alkohola daudzums valstī ir vairāk nekā divas reizes lielāks nekā vidēji pasaulē, kas 2019. gadā bija 5,5 litri.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais