Ko tu zini par laba miega higiēnu?

© Foto: Pexels.com

“Vai esat dzirdējuši kaut ko par “skaistuma stundu”? Izrādās, ka šo vārdu savienojumu lieto attiecībā uz miega higiēnu. Pētījumi norāda, ka labs miegs var darīt dažādus brīnumus. Arī uz mūsu ādas stāvokli un veselību kopumā,” raksta healthline.com.

Izrādās, ka āda nebūt nav vienīgais orgāns, kas gūst labumu, ja guļam vismaz 7 stundas diennaktī. Laba miega higiēna var samazināt cilvēka risku saslimt ar II tipa diabētu, sirds slimībām un garīgās veselības problēmām.

Aplūkosim, kāpēc miegs ir svarīga ādas kopšanas un veselības rutīnas sastāvdaļa, kā arī noskaidrosim, kā uzlabot ādu miega laikā.

Kā miega trūkums ietekmē ādu

Foto: Pexels.com

Tumši loki zem acīm ir raksturīga pazīme, ka esat saskāries ar miega badu. Taču sausa āda un vaigu dobumi bieži vien iet roku rokā ar šiem tumšajiem lokiem.

Dermatologi secina, ka lielākā daļa no tā ir dehidratācijas rezultāts, kas pavada nogurumu. Mēs bieži domājam par dehidratāciju, ka tieši tā skar cilvēka organismu, jo ir pārāk mazs ūdens patēriņš, taču pētījumi liecina, ka arī miegam ir sava loma.

Pētnieki atskārta, ka cilvēki, kuri guļ mazāk par astoņām stundām dienā, bija mazāk hidratēti nekā cilvēki, kuri gulēja astoņas un vairāk stundas dienā. Citi recenzēti pētījumi arī liecina, ka miegs var ietekmēt ādas izskatu. Neliels 2020. gada pētījums, kurā piedalījās 32 korejietes vecumā no 40 gadiem, liecināja, ka ādas mitrums pakāpeniski samazinās miega trūkuma dēļ.

Kā praktizēt ādas kopšanu miegā?

Ieteicams izmantot zīda palagus un spilvendrānas, īpaši cilvēkiem ar pūtītēm vai jutīgu ādu vai tiem, kas guļ uz sāniem vai vēdera. / Foto: Pexels.com

Jums var būt rīta un vakara ādas kopšanas rutīna, kas sastāv no tīrīšanas līdzekļa, mitrinātāja un SPF. Taču varat arī strādāt pie savas sapņu ādas, cik vien iespējams, pamatojoties uz savu vecumu, ģenētiku un citiem faktoriem, kamēr sapņojat.

Anna Čakona, Maiami dermatoloģe, dalās ar saviem padomiem, kā iegūt labāku ādu ar aizvērtām acīm. Runa nav tikai par to, kad tu noliec galvu un uz cik ilgu laiku, bet gan par to, uz ko tu to atbalsti.

Ieteicams izmantot zīda palagus un spilvendrānas, īpaši cilvēkiem ar pūtītēm vai jutīgu ādu vai tiem, kas guļ uz sāniem vai vēdera.

Šīs spilvendrānas un palagi ir maigāki nekā kokvilnas. Tas ir tāpēc, ka kokvilnas berze uz jutīgas ādas var izraisīt lielāku iekaisumu, pasliktinot pūtītes. Kokvilna arī uzsūc dabisko eļļu un baktērijas no jūsu sejas un matiem, un šie netīrumi uzkrājas uz spilvendrānas.

Liec aiz auss!

Foto: Pexels.com

Taču, ja jums ir problēmas ar bezmiegu, konsultējieties ar veselības aprūpes sniedzēju par veidiem, kā atgūt veselīgu miegu.

Kvalitatīvs miegs ne tikai ir būtisks ādas veselībai, bet arī vispārējai fiziskajai un garīgajai labsajūtai.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais