Pārtikas produkti, kas neļauj zaudēt svaru uz vēdera

© Foto: pixabay.com

Lai efektīvi samazinātu vēdera tauku daudzumu, pēc iespējas vairāk jāizvairās no cukura. No kuriem pārtikas produktiem vēl vajadzētu izvairīties un kādas veselīgas alternatīvas var palīdzēt zaudēt svaru?

Ķermeņa zona, kur spītīgi uzkrājas tauki, ir un paliek vēdera lejasdaļa. Papildus neveselīgam uzturam stress un hormoni apgrūtina šīs ķermeņa daļas veidošanu, raksta focus.de.

Taču plakans, skaists vēders nav tikai izskats. Pārmērīgs vēdera tauku daudzums patiesībā var būt bīstams, jo tas palielina tādu slimību risku kā 2. tipa diabēts.

Ēdiet mazāk cukura: tā tas darbojas

Foto: pixabay.com

Ja ir vēders un vēlaties no tā atbrīvoties, vispirms vajadzētu apskatīt savu cukura patēriņu. Tas ir tāpēc, ka cukurs izraisa insulīna izdalīšanos, kas stimulē organismu uzkrāt taukus kuņģī. Izvairīšanās no pārtikas produktiem, kas ātri sadalās cukurā, palīdz organismam izmantot tauku krājumus kā enerģijas avotu.

Jūs varat aizstāt dažus pārtikas produktus ar veselīgākām alternatīvām, pilnībā neatsakoties no ogļhidrātiem.

Sulu vietā: dodiet priekšroku svaigiem augļiem

Foto: pixabay.com

Daudziem cilvēkiem glāze svaigas apelsīnu sulas ir daļa no laba rīta. Jo augļi taču ir veselīgi, nav šaubu. Tomēr, spiežot sulu, tiek noņemtas labās šķiedras, un tas, kas paliek pāri, ir cukurs.

Rezultāts ir vēl nopietnāks, ja sulu nespiežat pats, bet iegādājaties lielveikalā. Glāze ābolu sulas satur tikpat daudz cukura kā kolas skārdene - pat ja tas ir dažāda veida cukurs.

"Daudzi uzskata, ka sulas ir labākais veids, kā patērēt C vitamīnu. Taču, izspiežot sulu no augļa, jūs noņemat no tā šķiedras,” skaidro uztura speciāliste Dr. Sāra Brūvere. "Tikai ar visu augli varat iegūt visas svarīgās uzturvielas, kas palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrobiomu."

Tāpēc vajadzētu lietot veselus augus. Piemēram, brokastīs tas varētu būt ābols ar olbaltumvielām bagātu riekstu sviestu vai svaigu augļu salāti: tie ir ne tikai sātīgāki par glāzi sulas, bet arī tikpat labi atsvaidzina ķermeni.

Grieķu jogurts kā alternatīva saldajam desertam

Foto: pixabay.com

Lai cīnītos pret vēdera taukiem, nav jādēmonizē visi cukura veidi un tie jāizslēdz no uztura. Taču jāpievērš uzmanība mākslīgi pievienotam rafinētam cukuram, kas atrodams daudzos saldajos kārumos - arī saldējumā. Veselīgāka alternatīva var būt grieķu jogurts ar svaigiem augļiem, piemēram, ogām vai āboliem. Pie tā lieliski sader arī kanēlis.

Kā blakus ieguvums jogurts satur daudz olbaltumvielu, kas palīdz ilgāk uzveikt izsalkumu.

Rieksti kā veselīga uzkoda

Foto: pixabay.com

Nevienu nevajadzētu pārsteigt, ka čipsi ir neveselīgi. Augstais sāls un piesātināto tauku saturs to nepadara labāku.

Ja joprojām vēlaties grauzt, tā vietā izmantojiet riekstus. Tie ir bagāti ar olbaltumvielām un labajiem taukiem, tāpēc tie ilgstoši uztur sāta sajūtu.

Riekstu veselīgais efekts jau ir pierādīts dažos pētījumos. Kāds pētījums atklāja, ka cilvēki, kuri divpadsmit nedēļas ēda riekstus, kopumā uzlaboja savu uzturu.

Citā pētījumā tika pētīta vairāk nekā 8800 subjektu diēta 28 mēnešus. Tika konstatēts, ka tiem, kuri ēda divas vai vairāk porcijas riekstu nedēļā, bija par 31% mazāks svara pieauguma risks nekā tiem, kuri tos ēda reti. Tā kā riekstiem ir ļoti augsts kaloriju saturs, tos nevajadzētu patērēt pārāk daudz.

Gaļas vietā treknas zivis

Foto: pixabay.com

Bekons un desa acīmredzami kaitē slaidajai figūrai. Tie var ietekmēt arī jūsu veselību, ja tos ēdat pārāk daudz - apstrādāta gaļa var izraisīt iekaisumus. Šie iekaisumi var radīt daudzas negatīvas sekas un, piemēram, veicināt tauku nogulsnēšanos uz orgāniem. Īpaši transtauki, kas atrodami ātrās uzkodās un saldajos konditorejas izstrādājumos, ir kaitīgi organismam.

Labāka alternatīva šeit ir treknas zivis, piemēram, lasis, tuncis vai siļķe. Tie satur lielu daļu omega-3 taukskābju, kas ir svarīgas sirds veselībai, hormonu līdzsvaram un muskuļu veidošanai.

Kaloriju slazds muslis

Foto: pixabay.com

Lai gan pati granola var būt barojoša, lielākā daļa šķirņu satur pārmērīgu cukura daudzumu. Pēc brokastīm cukura līmenis asinīs pazeminās pēc dažām stundām un pēkšņi jūtaties izsalcis.

"Ļoti ogļhidrātiem bagātas brokastis ar nelielu šķiedrvielu un olbaltumvielu daudzumu var nodrošināt īslaicīgu enerģiju, bet izsalkums iestājas uzreiz pēc tam," saka uztura speciālists Ians Mārbers.

Galvenais ir sabalansēta uzturvielu uzņemšana: piemēram, ola ar avokado un kādu pilngraudu maizi ir ideāli piemērota šim nolūkam. Olas ir arī lielisks proteīna avots un var lieliski regulēt apetīti.

Svarīgākais