Kas palīdzēs tikt galā ar garastāvokļa svārstībām

© Foto: pixabay.com

“Garastāvokļa izmaiņas jeb svārstības ir viena no biežāk sastopamajām pazīmēm pubertātes laikā. Emocionāla nestabilitāte šajā periodā ir bieža parādība, taču vecākiem un pārējiem tam būtu jāpievērš uzmanība,” raksta healthline.com.

Lai palīdzētu atvasēm, svarīgi ir apzināties, ka jaunieši var piedzīvot dažādas emocijas, kas var mainīties ik pa laikam. Bieži vien reaģējot uz dažādām dzīves situācijām ātri un saasināti.

Vienā brīdī tu vari būt un justies priecīgs, laimīgs, enerģisks un pilns entuziasma, bet nākamajā jau justies nelaimīgs, nospiests, bēdīgs vai pat aizkaitināts.

Foto: Pexels.com

Šī emocionālā nestabilitāte ir saistīta ar hormonālajām izmaiņām, kā arī ar jaunām pieredzēm un spriedzi, ko pusaudzis piedzīvo, meklējot savu identitāti, veidojot pašapziņu un attiecības ar draugiem un ģimeni.

Tieši tāpēc aplūkosim vērtīgus padomus, kā tikt galā ar garastāvokļa svārstībām.

Regulāri vingrojiet

Foto: pixabay.com

Kustība un vingrošana ir lieliski piemērota ne tikai pieaugušā, bet arī jaunieša fiziskajai un garīgajai veselībai.

Vingrošana var palīdzēt izvairīties no garastāvokļa izmaiņām.

Vingrojot, jūsu ķermenis ražo labas pašsajūtas hormonus un endorfīnus, kas var palīdzēt mazināt stresu un uzlabot garastāvokli.

Sāciet ar 30 minūtēm dienā un manīsiet izmaiņas.

Izvairieties no kofeīna, alkohola un cukura

Foto: pixabay.com

Šie stimulanti un nomācošie līdzekļi var mainīt dabisko stāvokli, pasliktinot garastāvokļa izmaiņas vai izraisot tās. Tieši tāpēc vecākiem par tiem ir jārunā jau laikus.

Protams, kofeīns var mazināt nogurumu, taču tas var arī saasināt trauksmi un nervozitāti.

Alkohols ir nomācošs līdzeklis, kas var pasliktināt sliktu garastāvokli vai likt uzvesties neracionāli.

Lai arī saldie ēdieni ir garšīgi, tie var izraisīt cukura līmeņa svārstības asinīs. Šīs svārstības var izraisīt garastāvokļa izmaiņas un citus simptomus.

Lai saglabātu stabilu garastāvokli, samaziniet, cik vien iespējams, no visiem trim ēdieniem.

Ēšanas paradumu maiņa

Foto: pixabay.com

Lielu maltīšu ēšana trīs reizes dienā var būt tradicionāla, taču mazāku maltīšu ēšana var būt labāka garastāvokļa stabilitātei.

Tas ir tāpēc, ka cukura līmeņa izmaiņas asinīs pēc lielām ēdienreizēm var veicināt emocionālas izmaiņas.

Mazākas ēdienreizes, kas sadalītas visas dienas garumā, var palīdzēt stabilizēt cukura līmeni asinīs, lai novērstu šīs ārkārtējās garastāvokļa izmaiņas.

Miegs, miegs un miegs

Foto: Pexels.com

Pētījumi apliecina, ka kvalitatīvs miegs var izārstēt daudzas slimības, tostarp aizkaitināmību un ārkārtējas garastāvokļa izmaiņas.

Obligāta prasība - vismaz 7 līdz 8 stundas miega naktī.

Dzīvesstils

Vārnas un kraukļi ir dažādi putni, bet viņi abi ir ļoti gudri. Pirmkārt, tie atšķiras viens no otra pēc izmēra un skaņām, ar kuru palīdzību viņi sazinās ar saviem cilts biedriem.

Svarīgākais