Kā vīrietim pareizi kopt sejas ādu pēc skūšanās? Atbild dermatoloģe Lauma Valeine

© Foto: Pexels.com

NRA TV studijā viesojās Dr. Valeines klīnikas ārste, dermatoloģe Lauma Valeine, lai pastāstītu par vīrieša sejas ādu pēc skūšanās. 

Skūšanās bieži var radīt kairinājumu, īpaši vīriešiem ar jūtīgāku ādu. Tieši tāpēc noteikti vajadzētu izvēlēties piemērotākās skūšanās putas, skuvekli, krēmu pēc skūšanās.

Ja izmanto elektrisko skūšanās mašīnu, tad šis skūšanās veids ir ādai maigāks un saudzīgāks.

Jāmīl sevi

Foto: Pexels.com

Iesaku lietot mitrinošu, nomierinošu, alkohola nesaturošu losjonu vai krēmu pēc skūšanās.

Vīriešiem sevi ir jāmīl, tāpēc pēc skūšanās sejas āda ir jāmitrina un jānomierina.

Esmu ievērojusi praksē, ka vīriešiem ļoti patīk un viņi parasti izvēlas līdzekļus, kas ir paredzēti vīriešiem. Šobrīd praktiski jebkurš zīmols piedāvā īpaši vīriešiem paredzētos līdzekļus.

Minimālais ādas kopšanas komplekts vīrietim

Foto: Pexels.com

Bāzes minimālais ādas kopšanas komplekts vīrietim ir attīrošs līdzeklis - ziepes, putiņas, gēls un mitrinātājs, kas nomierina. Tāpat arī saules aizsargkrēmi. Vīriešiem parasti ļoti nepatīk saules aizsargkrēmi, kas ir taukaini un blīvi, kas atstāj baltu virskārtu.

Tieši tāpēc es vienmēr iesaku visu tādu, kas ir viegls un nesatur eļļu. Tie arī parasti pēc konsistences ir vieglāki un patīkamāki.

Un, lai dienas beigās saules aizsargkrēms nenonāk acīs, tad vēlams izvēlēties vieglus kopšanas līdzekļus.

Vēlos arī uzsvērt, ka saules aizsargkrēmu ražotāji katru gadu savu klāstu papildina un ir plaši pieejami līdzekļi, kas ir izturīgi.

Tādi krēmi, kuri arī, vīrietim svīstot, sportojot un aktīvi darbojoties ārā, nenotecēs acīs un neradīs nekādas nepatīkamas sajūtas.

Pats galvenais ir atrast savu ideālo saules aizsargkrēmu un motivēt sevi to lietot, jo tas ir būtiski.

Kosmētika ir jātestē

Foto: Pexels.com

Svarīgi ir atcerēties, ka arī vīriešiem kosmētika ir jātestē un jāizmēģina, kas der konkrētajai sejas ādai.

Es kā speciāliste varu iedot atslēgas vārdus, gluži kā gids virzīt, kurā virzienā ir jāskatās un jāmeklē, bet savs ideālais krēms, kā arī produkti ir jāatrod un jānotestē. To arī novēlu visiem.

Katram cilvēkam vismaz vienu reizi mūžā ir ieteicams apmeklēt dermatologu, veikt pilnu sejas ādas un ķermeņa ādas apskati. Pārbaudīt veidojumus, pārbaudīt dzimumzīmes.

Kāpēc apmeklēt dermatologu?

Foto: Pexels.com

Tāpēc, ka mūsdienās varam novecot eleganti, skaisti, saglabājot vīrišķību, nevienam nepamanot, ka kaut ko darām. Turklāt ir ļoti būtiski saprast un zināt, kāds ir ādas tips un vajadzības. Un klātienē kopā ar dermatologu šīs nianses var saprast. Uzzinot vairāk arī par dzīvesveidu, kā arī ģimenes slimību vēsturi.

Dermatologs iedod ceļa maizi turpmākai dzīvei, kā uzvesties un izturēties pret ārējās vides faktoriem, kā arī sevi aizsargāt, palīdzot sev un savai ādai.

Āda ir spogulis jebkuram - gan sievietēm, gan vīriešiem, kas ir redzams visiem, tāpēc mūsdienās ir būtiski, lai mēs labi izskatītos un labi justos ar sevi.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais