Zinātnieki ir atraduši veidu, kā cīnīties ar plikpaurību, izmantojot parasto garšvielu

© Foto: depositphotos.com

Pētnieki ir atklājuši dabisku veidu, kā cīnīties ar plikpaurību. Zinātnieki saka, ka populāra garšviela var palīdzēt veiksmīgi tikt galā ar plikpaurību. Runa ir par cukuru. Patiesībā runa ir nevis par to, kas atrodas virtuvē, bet gan par to, kas tiek ražots cilvēka ķermenī.

Eksperti saka, ka šī viela veiksmīgi stimulē matu augšanu. Turklāt tas ir ne mazāk efektīvs, kā citi esošie līdzekļi pret androģenētisko alopēciju, kas skar 50% vīriešu.

Foto: depositphotos.com

Šefīldas universitātes zinātnieki kopā ar kolēģiem no Pakistānas konstatējuši, ka, lietojot nelielu daudzumu 2-deoksi-D-ribozes (2dDR), citiem vārdiem - dabīgā cukura, tiek stimulēta matu augšana. Tiesa, pagaidām tikai pelēm. Tāpat kā daudzi atklājumi, arī šis tika izdarīts nejauši. Sākotnēji komanda pavadīja astoņus gadus, pētot, kā 2dDR varētu dziedēt brūces, veidojot jaunus asinsvadus.

Foto: pixabay.com

Eksperimentu laikā zinātnieki pamanīja, ka mati ap bojāto ādas zonu aug ātrāk. Turpmākie novērojumi ir pierādījuši, ka dabiskais cukurs šajā jautājumā ir tikpat efektīvs kā minoksidils.

"Vīriešu plikpaurība ir ļoti izplatīts stāvoklis, kas skar vīriešus visā pasaulē. Tomēr pašlaik ir tikai dažas licencētas zāles, lai cīnītos ar to,” sacīja profesore Šeila Makneila no Šefīldas universitātes.

Viņa piebilda, ka dabīgā cukura izmantošana matu izkrišanas apkarošanai ir vienkārša un efektīva metode. Lai gan viņu pētījumi ir ļoti agrīnā stadijā, rezultāti izskatās daudzsološi. Tas varētu būt izrāviens alopēcijas ārstēšanā un galu galā uzlabot vīriešu pašcieņu un pārliecību.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?