Kā miega trūkums ietekmē ādu

© Foto: Pexels.com

“Tumši loki zem acīm ir raksturīga pazīme, ka jau kādu laiku ciešat no miega bada. Taču tā nevajadzētu būt. Miegs ir svarīgs jebkuram,” uzsver healthline.com.

Pastāv uzskats, ka sausa āda bieži vien iet roku rokā ar šiem tumšajiem lokiem, taču lielākā daļa no tā ir dehidratācijas rezultāts, kas pavada nogurumu. Runājot par dehidratāciju, ir uzskats, ka tas ir pārāk maza ūdens daudzuma dēļ. Taču pētījumi norāda, ka miega trūkumam ir svarīga nozīme.

Pētījumi, kas nemelo

Foto: Pexels.com

Līdz šim ir veikti dažādi pētījumi, kas atklāja, ka cilvēki, kuri guļ mazāk par astoņām stundām, ir mazāk hidratēti, nekā cilvēki, kuri guļ astoņas stundas dienā. Citi recenzēti pētījumi arī liecina, ka miegs ietekmē ādas izskatu.

Ir arī veikts pētījums, kur secināts, ka ādas mitrināšana, īpaši acu zonā, nevar pasliktināt ādas izskatu. Tā, kā to spēj kvalitatīvs miegs.

Kā praktizēt ādas kopšanu miegā?

Foto: Pexels.com

Jums var būt rīta un vakara ādas kopšanas rutīna, kas sastāv vismaz no tīrīšanas līdzekļa, mitrinātāja un SPF. Tāpat jūs varat arī strādāt pie savas sapņu ādas vai tikt tuvu tai, cik vien iespējams, pamatojoties uz savu vecumu, ģenētiku un citiem faktoriem.

Tālāk lasiet, kā iegūt labāku ādu ar aizvērtām acīm, guļot.

Te nav runa tikai par to, kad tu noliec galvu un uz cik ilgu laiku, bet gan par to, uz ko to atbalsti.

Ieteicams izmantot palagus un spilvendrānas, īpaši cilvēkiem ar pūtītēm vai jutīgu ādu vai tiem, kuri guļ uz sāniem vai vēdera.

Tas tāpēc, ka zīda spilvendrānas un palagi ir maigāki nekā kokvilnas. Kokvilnas berze uz jutīgas ādas var izraisīt lielāku iekaisumu, pasliktinot pūtītes, ekzēmu vai citus ādas apstākļus.

Foto: Pexels.com

Kokvilna arī uzsūc dabisko eļļu un baktērijas no jūsu sejas un matiem, un šie netīrumi uzkrājas uz spilvendrānas nakti no nakts, radot baktērijas.

No otras puses, zīda spilvendrānas un palagi mēdz mazāk absorbēt mitrumu un netīrumus, mazinot to ietekmi uz pūtītēm pakļautu vai jutīgu ādu.

Turklāt zīda gultas veļa var būt ērtāka visu gadu, potenciāli uzlabojot miega kvalitāti un ilgumu.

Miega traucējumu gadījumos, vērsieties pie speciālista

Foto: Pexels.com

Daži dermatologi un pētījumi uzsver miega nozīmi uz ādas. Kvalitatīvs miegs var palīdzēt nodrošināt ādas mitrināšanu, elastību, kā arī jūsu ādas vispārējo izskatu.

Zīda palagi un spilvendrānas var padarīt jūs ērtāku un mazināt iekaisumu, izsitumus. Tie absorbē mazāk mitruma un netīrumu un mēdz būt maigāki nekā kokvilnas.

Taču, ja jums ir problēmas ar miegu, konsultējieties ar veselības aprūpes sniedzēju par veidiem, kā iegūt labāku miegu, kas ietekmēs jūsu ādas izskatu, jo pietiekami daudz miega ne tikai ir būtiska ādas veselībai, bet arī jūsu vispārējai fiziskajai un garīgajai labklājībai, kas ietekmē arī līdzcilvēkus.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais