Gari un biezi: ēdiet šos ēdienus un mati ātri ataugs

© Foto: depositphotos.com

Kā uzlabot matu vispārējo stāvokli? Kā izaudzēt garus matus? Šķiet vienkārši – negriez matus. Bet patiesībā ir daudz faktoru, kas ietekmē matu garumu, un viens no svarīgākajiem ir uzturs. Lai mati ātrāk augtu, būtu stipri un biezi, jāatbrīvojas no trausluma un sausuma. Lai to izdarītu, jums ir jāizvēlas pareizie produkti.

Matu veselību ietekmē daudzi faktori, tostarp ģenētika, uzturs, hormoni, emocionālais stāvoklis un kopšana. Cilvēks var zaudēt no 50 līdz 100 matiem dienā, kas ir normāli. Uz katra cilvēka galvas ir no 100 000 līdz 150 000 matu folikulu, kas tiek atjaunoti ik pēc 2-5 gadiem. Mati katru mēnesi aug par 1-2 centimetriem, sākot no matu papillas. Uztura trūkums var izraisīt matu izkrišanu un lūšanu.

Foto: depositphotos.com

Mati 78% sastāv no proteīna - keratīna, ko var iegūt no olbaltumvielām bagātas pārtikas. Matu augšanai nepieciešami arī A, B, E, D vitamīni un tādi mikroelementi kā cinks, sērs, varš, dzelzs, selēns, jods, silīcijs un magnijs.

1.B vitamīni ir atrodami graudos, riekstos, sēklās, pākšaugos, lapu zaļumos un kāpostos;

2.Biotīns (B7 vitamīns) ir atrodams dzīvnieku izcelsmes produktos, piemēram, olās, jūras veltēs, pākšaugos, riekstos un sēklās;

3.Cinks ir atrodams veselos graudos, gaļā, mājputnu gaļā, zivīs un jūras veltēs;

4.Pārtikas produkti ar augstu D vitamīna saturu ietver treknas zivis, mencu aknas, kaviāru, dzīvnieku aknas, sviestu, olu dzeltenumu, gaļu un sēnes;

5.A un E vitamīnus var iegūt no liellopu aknām, avokado, olām, zivīm, piena produktiem un sieriem;

Foto: pixabay.com

6.Omega-3 taukskābes atrodamas treknās zivīs, jūras veltēs, liellopu gaļā, olās, valriekstos, čia un linu sēklās;

7.Sērs, svarīgs matu augšanas elements, ir atrodams gaļas produktos, zivīs un jūras veltēs, veselos graudos, pākšaugos un riekstos;

8.Varš ir atrodams dzīvnieku un zivju aknās, jūras veltēs, pākšaugos, graudaugos, riekstos un zaļumos;

9.Jodu var iegūt no jūras veltēm, zivīm, aļģēm, olām, hurmām un feihoa;

10.Silīcijs ir atrodams veselos graudos, bietēs, redīsos, topinambūros, spinātos, selerijās, burkānos, sīpolos, ķiplokos, jūraszālēs, aprikozēs, ķiršos un kāpostos.

Foto: depositphotos.com

Matu stāvoklis atspoguļo vispārējo ķermeņa stāvokli. Ja pamanāt, ka mati izkrīt vairāk nekā parasti, iesakām vērsties pie endokrinologa un trihologa, lai izslēgtu iespējamās slimības.

Ir svarīgi arī samazināt stresa līmeni, regulāri atpūšoties un veicot mērenas fiziskās aktivitātes. Miega režīma regulēšana var arī pozitīvi ietekmēt vispārējo veselību.

Pārbaudiet anēmiju, vitamīnu un minerālvielu trūkumus un toksisku ietekmi uz ķermeni. Asinsrites uzlabošana kakla-apkakles zonā palīdzēs uzlabot matu stāvokli. Un, protams, sabalansētam uzturam ir galvenā loma veselīgu matu un visa ķermeņa uzturēšanā.

Kā panākt, lai mati aug ātrāk, lasi šeit

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais