Minerālu saules aizsargkrēms — kas tas īsti ir?

Lai arī saules aizsarglīdzekļi bieži vien saistās ar laisku saules baudīšanu vasaras sezonā, tie ir ikdienas nepieciešamība visa gada garumā. Tomēr ne visi SPF ir vienādi. Šeit skaidrojam, kas ir minerālu saules aizsargkrēms un kādas ir tā priekšrocības © Publicitātes foto

Minerālu saules aizsargkrēmu pamatā ir minerālu filtri (saukti arī par dabīgajiem un fiziskajiem filtriem), kas uz ādas veido aizsargkārtiņu, fiziski atstarojot kaitīgos UV starus.

Lai arī saules aizsarglīdzekļi bieži vien saistās ar laisku saules baudīšanu vasaras sezonā, tie ir ikdienas nepieciešamība visa gada garumā. Tomēr ne visi SPF ir vienādi. Šeit skaidrojam, kas ir minerālu saules aizsargkrēms un kādas ir tā priekšrocības.

Šie filtri ir tikai divi — dabīgie minerāli cinka oksīds un titāna dioksīds. Tie spēj nodrošināt plaša spektra aizsardzību, tādēļ minerālu saules aizsargkrēmi pasargā ādu gan no UVA, gan no UVB starojuma, palīdzot novērst tās priekšlaicīgu novecošanos un saules apdegumus.

Kā minerālu saules aizsargkrēmi atšķiras no “parastajiem” aizsargkrēmiem?

Ar vārdu “parastie” šeit tiek apzīmēti ķīmiskie saules aizsargkrēmi. Šajos aizsarglīdzekļos atradīsi dažādu ķīmisko aizsargfiltru kombināciju, kas iesūcas ādā, tā absorbējot UV starus.

Tomēr pastāv bažas par to, ka mūsu organisms spēj potenciāli absorbēt ķīmiskos UV filtrus un radīt kaitījumu veselībai — nesenos pētījumos ir pierādīts, ka ķīmiskie SPF filtri spēj caur ādu iekļūt mūsu asinsritē.

Lai arī šo filtru drošība vēljoprojām tiek izvērtēta pētījumos, minerālu saules aizsarglīdzekļi piedāvā daudz drošāku alternatīvu. Tomēr jebkāds saules aizsargkrēms būs labāks, nekā nekāds.

Kādēļ izvēlēties minerālu saules aizsargkrēmus?

Ja vēlies pāriet uz dabīgāku un ilgtspējīgāku sauļošanās kosmētiku, dabīgi saules aizsargkrēmi būs īstā izvēle. Lūk, to priekšrocības.

  • Draudzīgi tavai ādai

To pamatā ir minerālu filtri, kuriem nepiemīt sensitizācijas potenciāls jeb spēja izraisīt alerģiskas reakcijas, tādēļ tie būs piemērotāki cilvēkiem ar jutīgu ādu. Savukārt ķīmiskie filtri nereti saistās ar augstāku alerģijas risku.

  • Aizsargā jau no uzklāšanas brīža

Pateicoties to darbības mehānismam, minerālu saules aizsarglīdzekļi darbojas kopš uzklāšanas brīža, tādējādi garantējot tūlītēju aizsardzību. Turpretī ķīmisko UV filtru aizsargājošā aktivitāte ir pilnvērtīga vien 15-30 minūtes pēc uzklāšanas.

  • Saudzīgi arī pret dabu

Atsevišķi UV filtri, kas atrodami ķīmiskajos SPF, var apdaudēt okeāna ekosistēmas un koraļļu rifus. Dabīgs saules aizsargkrēms būs drošāks ne tikai tavai ādai, bet arī dabai, jo nekaitē ūdens iemītniekiem un augiem.

Saules aizsargkrēms ar toni — ikdienas lietošanai

Lai pasargātu ādu no kaitīgā starojuma un novērstu tās priekšlaicīgu novecošanos, saules aizsargkrēms sejai būtu jālieto 365 dienas gadā.

Ja šķiet, ka tas krietni sarežģīs tavu ikdienas ādas kopšanas un makeup rituālu, tā nebūt nav — ikdienas lietošanai lieliski būs piemērots dabīgs saules aizsargkrēms ar toni, piemēram, MÁDARA Age-Defying saules aizsargkrēms ar augu cilmes šūnām SPF30.

Tas pielāgosies tavas ādas tonim, padarīs to vienmērīgāku un piešķirs vieglu mirdzumu, pat, iespējams, aiztaupot nepieciešamību pēc tonālā krēma.

Kas ir SPF?

SPF ir mērvienība, kas norāda uz saules aizsarglīdzekļa aizsardzības līmeni pret UVB starojumu. Vasaras sezonā tam vajadzētu būt SPF30 vai augstākam — it īpaši cilvēkiem ar gaišu ādu un matiem, kā arī dzimumzīmēm, kuriem saules radīto ādas bojājumu risks ir augstāks.

Savukārt augsta faktora SPF50 aizsardzība ir būtiska, ja plāno ļauties intensīvākai saules baudīšanai, piemēram, doties pārgājienā, slēpot kalnos un atpūsties zemēs tuvāk ekvatoram, kur UV starojums ir intensīvāks.

Baudi vasaru atbildīgi

Šovasar baudi saules pieskārienus droši, izvēloties minerālu saules aizsargkrēmu, kas rūpēsies par tavu ādu, nekaitējot dabai.

APMAKSĀTA REKLĀMA



Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais