Populārākās vasaras pedikīra krāsas

© Foto: publicitātes

Vasara ir īstais laiks, lai ļautos nebēdnīgām, rotaļīgām un krāsainām pārvērtībām. Protams, izteiksmīgi auskari vai skulpturāla rokassprādze papildina vasaras tērpu, taču lakoti nagi ir ne mazāk svarīgi izskata un koptēla ansamblī.

Un vasaras sezona ir arī ideāls laiks, lai atsvaidzinātu savu pedikīru. Pedikīrs var būt lielisks veids, kā eksperimentēt ar drosmīgākām nagu krāsām, kas parasti manikīram varētu šķist pārāk spilgtas, piemēram, tirkīza vai fuksija krāsā. Varat arī saskaņot manikīru ar pedikīru, pieskaņojot roku un kāju nagu krāsas. Turklāt vienmēr ir arī nagu māksla, piemēram, glazēts pedikīrs vai ombre efekts.

Foto: publicitātes

Neatkarīgi no tā, vai jūs labprātāk izvēlaties klasiskās krāsas, piemēram, sarkano, melno, vai esat drosmīgāka un vēlaties izmēģināt kādu netradicionālu toni, piemēram, sviesta dzelteno, šīs sezonas aktuālākās tendences aptver visas iespējas.

Foto: publicitātes

Šajā gadā krāsas ir patiesi aizraujošas, un to vidū ir gan skaisti neitrāli, gan drosmīgi pasteļa toņi, kas izskatīsies satriecoši gandrīz ar visiem sandaļu stiliem.

8 šīs vasaras populārākās krāsas

Foto: publicitātes

Lai arī kāju nagi nav tik prasīgi kā roku, kaut vai tāpēc, ka tie biežāk ir paslēpti pārējām skatienam, tomēr karstas vasaras dienas burtiski atkailinās mūs līdz pirkstu galiņiem. Tāpat pedikīram ir praktiskāka krāsu izvēle nekā manikīram. Un tomēr arī šeit pastāv tendences un pieprasījums.

Sviesta dzeltenais

Foto: publicitātes

Šīs vasaras topa tonis. Un, ja apģērbā šī krāsa visiem nepiestāv, tad pedikīrs sviesta dzeltenajā ir jaunais neitrālais vai baltais. Tas ir tikai nedaudz spilgtāks par balto, tomēr ar savu maigo raksturu un pastelim piemītošo sievišķību. Sviesta dzeltenais izskatam piešķir siltumu un saules starojumu.

Piparmētra

Foto: publicitātes

Piparmētru zaļajām ir "nomierinoša iedarbība". Tā izstaro jautru un dzīvīgu noskaņu, kas lieliski papildina sezonas noskaņu. Piparmētru (pistāciju, matcha) — pasteļzaļumi šogad nekur nepazūd, un tas ir lielisks veids, kā iepludināt pedikīrā krāsu.

Ceriņi

Foto: publicitātes

Ceriņu violetais ir skaists tonis, kas ir lieliska alternatīva rozā krāsai, bet nedaudz interesantāka. Tāpat kā sviesta dzeltenais arī ceriņu violetais ir šis vasaras līderis un lielisks tonis, kas piestāv vasarai.

Hroma 50 nokrāsas

Foto: publicitātes

Hroma efekta popularitāte strauji pieauga pēc tam, kad 2022. gadā Met Gala pasākumā Heilija Bībere “valkāja glazētas spoguļu naglas". Kopš tā laika hroms ir kļuvis par dažādu mirdzošu dizainu un nokrāsu must have. Un, protams, arī pedikīrs ar hroma efektu. Tā ir ideāla maiga nokrāsas saplūšana ar modernu metālisku spīdumu.

Foto: publicitātes

Hroma efekts, apvienots ar gandrīz baltu laku, kas liek aizdomāties par pērļu sudrabaino.

Foto: publicitātes

Pietiekami glamūrīgi, lai būtu modē un piesaistītu uzmanību, bet pietiekami neuzkrītoši, lai nebūtu pretrunā ar ikdienas garderobi.

Čilī

Foto: publicitātes

Sarkanā krāsa ietver elitāru nagu laku toņu komplektu, kas ir pretrunā modes tendencēm un sociālo mediju algoritmiem. Tomēr ir saprotams, ja vasaras sezonā burtiski uzliesmo vēlme atsvaidzināt savu izskatu. Lai tonis būtu siltāks, ieteicama ir laka sarkano čili piparu krāsā. Tas ir mierīgāks par tradicionālo sarkano un piedāvā daudzpusīgu alternatīvu oranžajam, radot perfektu līdzsvaru starp klasisko un atšķirīgo.

Ombre

Foto: publicitātes

Persiku un krējuma kombinācija ir īpaši sapņaina vasarai. To var darīt ar jebkuru krāsu, bet krēmkrāsas toņi, kas saplūst ar baltu, izskatās īpaši smalki. Savukārt diskrēti smilškrāsas toņi rada elegantu un izsmalcinātu izskatu, kas nekad neizies no modes. Un šovasar to visu pastiprina ombre efekts.

Franču pedikīrs

Foto: publicitātes

Franču pedikīrs pēdējos gados ir atguvis aktualitāti, kļūstot par mūžīgo klasisku. Tās tīrais un mierīgais izskats padara to daudzpusīgu jebkuram gadījumam, neatkarīgi no tā, vai tā ir ikdienišķa diena vai oficiāls pasākums. Baltā krāsa piešķir svaigu un noslīpētu izskatu.

Kas attiecas uz bāzi, izvēlieties zīdaini rozā laku, lai uzlabotu savu dabisko nagu krāsu. Rozā un baltā kombinācija ir pārlaicīga un liek pēdām izskatīties glīti. Varat arī eksperimentēt ar krāsainiem franču tipiem.

Melnais

Foto: publicitātes

Iespējams, melnā krāsa nav pirmā, kas nāk prātā, kad domājat par vasaras pedikīra krāsām. Tomēr melnā krāsa sader ar visu un ir kļuvusi par nemainīgu klasiku. Vai tā ir šīs vasaras tendence? Noteikti, jo dumpinieciskums ir kļuvis par personības pašizpausmi. Tad nu lūk, mazais dumpis uz kāju nagiem ir klasika un skaļš pieteikums vienlaikus.

Nedaudz vēstures

Foto: publicitātes

Pedikīrs pastāv jau tūkstošiem gadu, un to pirmsākumi meklējami - Ēģiptē, Ķīnā un Indijā. Vārds “pedikīrs” nāk no latīņu vārdiem “pes” un “cura”, kas nozīmē attiecīgi “pēda” un “aprūpe”.

Senajā Ēģiptē pedikīrs bija bagātības un statusa simbols, un gan vīrieši, gan sievietes izmantoja hennu, lai krāsotu nagus. Arheoloģiskie pierādījumi liecina, ka senie ēģiptieši izmantoja pumeka akmeņus, lai ar pīlingu noņemtu visu lieko no pēdām un kāju pirkstiem. Viņi arī izmantoja eļļas un krēmus, lai saglabātu pēdas mīkstas un maigas.

Arī Ķīnā pedikīrs bija populārs augstāko slāņu vidū, un tika uzskatīts, ka regulāra pēdu kopšana ir būtiska vispārējai veselībai un labsajūtai. Ķīniešu pedikīra meistari izmantoja īpašus instrumentus pēdu masāžai un manipulācijām, kas, domājams, uzlaboja asinsriti.

Indijā pedikīrs bija daļa no tradicionālās ājurvēdas medicīnas, un tika uzskatīts, ka tas palīdz līdzsvarot ķermeņa došas (enerģijas). Indijas pedikīra meistari pēdu nomierināšanai un dziedināšanai izmantotu ārstniecības augu preparātus, kā arī kosmētiskos nolūkos nagiem uzklāja hennu.

Viduslaikos Eiropā pedikīrs netika uzskatīts par svarīgu, un pēdu kopšana bieži tika atstāta novārtā. Taču 19. gadsimtā tas atkal kļuva populārs, un sievietes apmeklēja salonus, lai kājas iemērcētu siltā ūdenī un pēc tam masētu ar eļļām un krēmiem.

Eiropā modernā pedikīra industrija sāka veidoties 20. gadsimtā, un 1950. gados tā bija kļuvusi par populāru skaistumkopšanas procedūru. Mūsdienās pedikīrus izbauda dažāda vecuma un pieredzes cilvēki, un tie ir pieejami salonos un spa visā pasaulē.

Kopumā pedikīra vēsture atspoguļo cilvēka vēlmi pēc pašaprūpes un kopšanas, un senās prakses un tradīcijas ir daudzējādā ziņā ietekmējušas mūsdienu industriju. Lai gan instrumenti un paņēmieni laika gaitā ir attīstījušies, pedikīra pamatmērķis paliek nemainīgs: veicināt kāju veselību, komfortu un skaistumu.

Dzīvesstils

“Personīgā izaugsme ir mūža ceļojums, taču apņemoties ievērot šo praksi, jūs tikai augsiet un attīstīsieties - gan individuāli, gan kā partneris savam mīļotajam cilvēkam un citiem ģimenes locekļiem, jo jūsu izvēles un ikdiena ietekmē tos cilvēkus, ar kuriem esat saistīti,” raksta blac.media/health.

Svarīgākais