Roku ziepes no “Dzintars”, kas aizsargās ādu no kairinājuma, baros un mitrinās  

© Publicitātes foto

Vai zināji, ka ikdienā svarīgākais nav roku mazgāšanas skaits, bet gan to mazgāšana. Īpaši rūpība jāpievērš: pēc šķaudīšanas un klepošanas, pēc tualetes apmeklējuma, pēc dažādiem uzkopšanas darbiem, pēc sabiedriskā transporta apmeklējuma, pēc sabiedrisko vietu apmeklējuma.

Arī atgriežoties mājās, kā arī obligāti jāmazgā rokas pirms un pēc maltītēm.

Kā pareizi mazgāt rokas?

Publicitātes foto

Slimību profilakses un kontroles centrs ir izstrādājis vairākus soļus, kā pareizi mazgāt rokas, lai izvairītos no baktērijām. Ar šo informāciju var iepazīties mājas lapā un tā ir vēlama visiem.

  • Pirms roku mazgāšanas jāpārliecinās, vai pie izlietnes ir visi nepieciešamie piederumi roku mazgāšanai;
  • Saslapina rokas un apakšdelmus zem tekošas ūdens strūklas;
  • Pārklāj rokas ar ziepēm. Ieteicams izmantot šķidrās ziepes no slēgta trauka, jo uz cieto ziepju virsmām un ziepju traukos var saglabāties dažādi mikroorganismi no iepriekšējiem lietotājiem;
  • Ziepes rokās saputo;
  • Vismaz 20 sekundes enerģiski ieziepē visas roku virsmas, jo katra mazgāšanas līdzekļa efektivitāte ir atkarīga no tā iedarbības laika.
  • To veicot, kārtīgi no visām pusēm berž plaukstas, pirkstu starpas, pirkstu galus pretējās rokas delnās, abu plaukstu virspusi, abus īkšķus pretējās rokas delnās, kā arī iztīra nagus;
  • Šajā laikā rokas nevajag turēt zem ūdens strūklas. Jāatceras, ka pēc paviršas mazgāšanas uz rokām paliek vietas, kur var saglabāties infekcijas slimību izraisītāji.
  • Vismaz 10 sekundes rokas skalo zem tekošas ūdens strūklas;
  • Roku mazgāšanas laikā izvairās no ūdens šļakstīšanās vai pieskaršanās izlietnei;
  • Rokas nosusina ar tīru dvieli. Ārpus dzīvesvietas ieteicams izmantot vienreizlietojamos papīra dvieļus. Koplietojamie auduma dvieļi nav ieteicami, jo nav zināms, cik rūpīgi un efektīvi rokas nomazgāja cilvēki, kuri lietoja dvieli pirms j Ar roku regulējamu ūdens krānu aizgriež ar papīra dvieļa palīdzību. Uz ūdens krāna rokturiem var atrasties infekcijas slimību izraisītāji, jo tiem pieskaras arī pirms roku mazgāšanas;
  • Papīra dvieli met atkritumu tvertnē, nepieskaroties papīrgrozam ar rokām;
  • Ja nav pieejams aprīkojums roku mazgāšanai, ir pārtraukta ūdens padeve vai nav pieejams dzeramā ūdens kritērijiem atbilstošs ūdens, roku dezinfekciju var veikt bez mazgāšanas, lietojot ātras iedarbības roku dezinfekcijas līdzekli;
  • Roku dezinfekciju bez mazgāšanas vēlama tikai tad, ja rokas nav acīmredzami netīras.

Aplūkosim pašmāju “Dzintars” izlasi roku ziepēm, kas attīrīs, aizsargās, mitrinās un baros.

Aizsargājošas šķidrās roku ziepes Dubulti”

Publicitātes foto

3,59 EUR

Šķidrās ziepes ar alantoīnu un augu izcelsmes sastāvdaļām aizsargā ādu no kairinājuma. Pēc mazgāšanas rokas būs tīras, maigas un patīkami smaržos.

Barojošas šķidrās roku ziepes “Dzintari”

Publicitātes foto

3,59 EUR

Šķidrās ziepes ar makadāmijas eļļu un citām augu izcelsmes sastāvdaļām baro un mīkstina ādu. Pēc mazgāšanas rokas būs tīras, mīkstas un patīkami smaržojošas.

Mitrinošas šķidrās roku ziepes “Kolka”

Publicitātes foto

3,59 EUR

Mitrinošas šķidrās ziepes ar alvejas ekstraktu saudzīgi attīrīs rokas. Pēc mazgāšanas rokas būs tīras, maigas un patīkami smaržos.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.