Palīgi pietūkuma mazināšanai

© Foto: Pexels.com

Nav noslēpums, ka no rītiem, īpaši daiļais dzimums, ne tikai vēlas justies pēc iespējas labāk, bet arī izskatīties. Toties aizpampušas acis nereti šo ieceri izjauc. Tūska var piemeklēt jebkuru, taču ir daži “brīnumlīdzekļi”, lai veiksmīgi no tā izvairītos.

Īpašu uzmanību izpelnījušās sentēvu metodes, kas, ja tā labi padomā, mūsdienās ir iecienītas. Taču nedrīkst neizcelt arī 21. gadsimta jaunatklājumus, kas labi noder skaistumkopšanas rituālos.

Zināms, ka izplatītākie iemesli pietūkumam zem acīm ir miega trūkums, pārlieku sāļš ēdiens, kā arī dažādas alerģijas un smēķēšana. Taču, lai to mazinātu, ir efektīvi veidi, kā no tiem atbrīvoties.

Foto: Pexels.com

Auksta komprese

Samitrini tīru dvieli aukstā ūdenī, izspied lieko šķidrumu no tā un pāris minūtes paturi auksto kompresi pie acīm. Vēl dvieli uz dažām minūtēm var ielikt ledusskapī, lai tas būtu pavisam auksts.

Foto: Pexels.com

Komprese ne tikai atsvaidzinās, palīdzēs no rīta piecelties, bet arī mazinās pietūkumu. Vien pāris minūtes un rezultāts būs acīm redzams. Tūskas mazināšanai var izmantot atdzesētas gurķa šķēles. Nē, šis nav paņēmiens, kas redzēts tikai filmās un jautrās pidžamballītēs. Gurķi, kas tiek turēti ledusskapī, var būt arī izcils palīgs, lai diena sāktos labi un tu justos lieliski.

Tējas maisiņi

Arī tējas maisiņi ir izcils veids, kā cīnīties ar pietūkumu zem acīm. Pirms lietošanas tos ieteicams izmērcēt siltā ūdenī un pēc tam atdzesēt. Efektīvāka būs melnā tēja, nevis zāļu tējas. Pazīstamākās no tām - piparmētru vai kumelītes.

Zināms, ka melnajā tējā esošais kofeīns palīdz mazināt pietūkumu, jo sašaurina asinsvadus.

21. gadsimta jauninājums - pači

Foto: Pexels.com

Pači mūsdienās ir viens no populārākajiem veidiem, kā mazināt pietūkumu zem acīm. Pači ir ātrā palīdzība acu zonas atsvaidzināšanai un noguruma pazīmju novēršanai.

Pači satur eļļas, vitamīnus un pantenolu, kas atjauno un stiprina ādu, antioksidantus, kas samazina grumbu veidošanos, peptīdus, kas palielina ādas elastību, kā arī tajos ir kumelīšu un alvejas ekstrakti, kas nomierina un samazina kairinājumu.

Viens no palīgiem - ūdens

Foto: Pexels.com

Dažkārt, lai mazinātu pietūkumu, var palīdzēt starp ēdienreizēm papildus uzņemtais ūdens. Farmaceiti uzsver, ja ķermenis ir dehidrēts - tajā ir nepietiekams ūdens daudzums, ķermeņa šūnas un audi to absorbē un it kā pievelk noteiktām ķermeņa zonām, veidojot pietūkumu. Taču papildus uzņemts ūdens var palīdzēt atbrīvot uzkrāto šķidrumu.

Ne velti uztura speciālisti atgādina, ka vidējais ūdens daudzums dienā, ko ieteicams izdzert, ir sākot ar diviem litriem.

Ieteicams kontrolēt sāls patēriņu

Foto: Pexels.com

Sāls kontrolē šķidruma līdzsvaru organismā. Pārāk daudz sāls uzturā var paaugstināt asinsspiedienu un izraisīt šķidruma uzkrāšanos. Sāls satur nātriju, kas aiztur ūdeni asinsrites sistēmā, tādējādi palielinot asins daudzumu organismā. Rezultātā var rasties sejas, kāju, potīšu vai pēdu pietūkums.

Dienas laikā ieteicams uzņemt ne vairāk par 2000 mg nātrija, kas būtu viena tējkarote sāls. Turklāt sāli ne tikai pievieno ēdienam, to gatavojot, bet tas jau ir daudzos ikdienā lietotajos produktos - maizē, gaļas izstrādājumos, sierā. Arī tas jāierēķina diennakts devā, bet šo faktu bieži aizmirst.

Alkohols ietekmē pietūkumu

Foto: Pexels.com

Alkohola lietošana var veicināt sejas, kāju vai vēdera daļas pietūkumu, sevišķi tad, ja grādīgie dzērieni lietoti vēlā vakara stundā.

Tas var ne tikai veicināt tūsku, bet vienlaikus darboties kā diurētiķis jeb urīndzenošs līdzeklis. Parasti pietūkums mazinās 12 līdz 24 stundu laikā, kad ķermenis tiek galā ar alkoholu. Papildu ūdens uzņemšana var palīdzēt aizstāt zaudēto šķidrumu un mazināt pietūkumu. Šis fakts apliecina iepriekš uzsvērto, ūdens ir viens no “dūžiem”.

Kustības var palīdzēt

Visos laikos ir jākustas, lai sevi uzturētu tonusā. Ieteicams pārāk ilgi nesēdēt vai nestāvēt uz vietas. Viena no labākajām nodarbēm ir peldēšana, kas radīs nepieciešamo slodzi, neapgrūtinot locītavas. Turklāt regulāra kustēšanās un peldēšana var palīdzēt samazināt svaru, kas nereti arī ir tūskas iemesls.

Foto: Pexels.com

Noderēs arī lielāks spilvens

Izrādās, ka lielāks spilvens arī ir svarīgs. Lai izvairītos no sejas pietūkuma un maisiņiem zem acīm, var mēģināt gulēt uz stāvāka spilvena.

Galvas paaugstināšana mazina šķidruma uzkrāšanos. Guļot galvai vajadzētu atrasties virs sirds līmeņa, taču tā, lai nerastos sasprindzinājums kaklam.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais