Lai noņemtu kosmētiku, jāizmanto speciāli tīrīšanas līdzekļi un maigi jānotīra seja. Tad jānogaida 10–15 sekundes un pēc tam jānoslauka seja ar mitru kokvilnas drāniņu, pēc tam seja jānoskalo ar ūdeni.  

Kokvilnas auduma izmantošana ļaus redzēt, cik daudz kosmētikas un netīrumu ir noņemts no ādas.

Kā dermatologi iesaka notīrīt kosmētiku?

Foto: pixabay.com

Lai noņemtu kosmētiku un notīrītu ādu, vienkārši var izmantot micelāro ūdeni uz vates spilventiņa un viegli noslaucīt seju. Tīrīšana ar eļļu ir ādas attīrīšanas process no netīrumiem un kosmētikas, izmantojot maigu tīrīšanas līdzekli uz eļļas bāzes. Šī metode ir īpaši noderīga smaga, ilgstoša grima noņemšanai.

Veselīgākais kosmētikas noņemšanas līdzeklis ir kokosriekstu eļļa. Kokosriekstu eļļa ir populārs dabīgais kosmētikas noņemšanas līdzeklis.

Tas efektīvi noņem kosmētiku, arī ūdensizturīgus produktus un mitrina ādu. Olīveļļu arī var izmantot kā kosmētikas noņemšanas līdzekli.

Foto: pixabay.com

Tā ir bagāta ar antioksidantiem un var palīdzēt kosmētikai izšķīst, nesausinot ādu. Vienkārši iemasējiet nelielu daudzumu olīveļļas uz sejas, lai kosmētika izšķīst, un pēc tam noslaukiet to ar siltu, mitru drānu. Arī cepamo sodu var sajaukt ar ūdeni, lai izveidotu maigu, dabisku kosmētikas noņemšanas līdzekli.

Vai var noņemt kosmētiku ar ziepēm un ūdeni?

Foto: pixabay.com

Ja pa rokai nav neviena tīrīšanas līdzekļa, vienmēr var vienkārši izmantot ziepes un ūdeni. Protams, jābūt uzmanīgiem ap acīm, bet ar ūdeni var mazgāt arī plakstiņus, lai noņemtu acu kosmētiku.

Tīrot seju tikai ar ūdeni un ziepēm, būs nepieciešama neliela enerģiska berzēšana, lai to visu noņemtu. Tāpēc speciāli tīrīšanas līdzekļi ir labākais veids, kā no sejas notīrīt kosmētiku un netīrumus, tad sejai būs daudz vieglāk un tā nebūs jāberž.

Vai ir pareizi nenotīrīt kosmētiku?

Foto: pixabay.com

Tā kā lielākā daļa kosmētikas sastāv no taukainām vielām, tāpēc, ja to atstāj arī nākamajā dienā, tas aizsprosto poras un uz sejas var rasties vairāk piņņu un melno punktu. Kosmētikas atlikumi un vielas, kas veido makeup, var izraisīt arī daudzas ādas nepilnības, ja tās atstāj uz nakti.

Dienas laikā grims darbojas kā magnēts, kas aiztur piesārņojumu, eļļas, netīrumus un atmirušo ādu. Atstāt visu uz sejas uz nakti ir kā uzaicinājums baktērijām, aizsprostotām porām, izsitumiem un melniem punktiem.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv