Skropstu pieaudzēšana. Plusi un mīnusi

© Foto: Pexels.com

Mūsdienās skropstu pieaudzēšana nav pēdējais modes kliedziens, bet gan rutīna. Tas tāpēc, ka ne visas dāmas no dabas ir apdāvinātas ar pietiekami garām un izteiksmīgām skropstām, bet vēlme pēc tādām ir jūtama. Un ar gadiem jāteic, jo izteiktāka.

Apzinoties, cik ātrā tempā attīstās skaistumkopšana, skropstu pieaudzēšana ir kļuvusi par īstu relaksāciju, nevis mokām. Turklāt efekts ir manāms uzreiz, tāpēc ir sievietes, kas izvēlas šo skaistuma procedūru veikt katru mēnesi.

Foto: Pexels.com

Skropstu vēsture

Senajā Romā garas skropstas tika uzskatītas par jaunības eliksīru. Turklāt daiļā dzimuma pārstāves visos laikos ir sapņojušas par garām, skaistām un izteiksmīgām skropstām.

Tālajā 1892. gadā radās ideja pagarināt skropstas. Taču metode bija dabīga, izmantojot rīcineļļu. Ir arī bijušas idejas piešūt pie plakstiņiem savus matus, kā arī transplantēt skropstas, taču vēlāk tika secināts, ka šīs metodes ir pārāk sāpīgas, tāpēc ideja cieta neveiksmi.

Pašas pirmās skropstas tika izgatavotas no cilvēku matiem, kas ieaustas smalkā tīkliņā. 1902. gadā kāds matu speciālists no Vācijas radīja jaunu ideju. Viņš patentēja ideju par mākslīgo skropstu un arī uzacu ieviešanu, izmantojot matus no parūkām.

Foto: Pexels.com

Kopš tā laika radās ģeniāls risinājums, ka mākslīgās skropstas var vienkārši pielīmēt un tajā pašā vakarā arī noņemt nost. Ātri un pats svarīgākais - nesāpīgi. Un tā līdz pat šodienai dažādi grima mākslinieki šo tehniku piekopj savā praksē.

Skropstu pieaudzēšanas plusi

Foto: Pexels.com

Skropstu pieaudzēšana ir skaistuma procedūra, kas dabīgajām skropstām piedod garumu, apjomu, kā arī biezumu.

Skropstu meistari par procedūru stāsta, ka pieaudzētās skropstas nav kaitīgas dabīgajām. Tas tāpēc, ka viena mākslīgā skropsta tiek pielīmēta tikai pie vienas dabīgās skropstas un tā neskar ādu. Pieaudzētā skropsta izkrīt kopā ar dabīgo skropstu atkarībā no dabīgās skropstas augšanas cikla un dabīgās skropstas netiek traumētas.

Ļoti saudzīgi ar pieaudzētajām skropstām ir jābūt pirmās divas diennaktis, proti, 48 stundas, kamēr skropstas pilnībā nostiprinās. Šajā laikā ir jāizvairās no mitruma ietekmes. Taču pēc tam ar tām var darīt visu to pašu, ko parasti - iet vannā, dušā, pirtī, saunā, peldēties, sauļoties.

Tāpat skropstu meistari neslēpj, ka pati procedūra ir relaksējoša, jo daudzas klientes uz kušetes ir aizmigušas. Procedūra nav sāpīga. Turklāt tā it nemaz nerada diskomfortu.

Foto: Pexels.com

Vēl viens praktisks pluss, ko gadiem izceļ skropstu meistares, pieaudzētās skropstas ir daudz ērtākas un praktiskākas nekā skropstu tušas lietošana. Tas tāpēc, ka skropstu tušas uzlikšanai un noņemšanai katru dienu ir jāvelta zināms laiks, bet ar pieaudzētajām skropstām šī ikdienas rutīna izpaliek.

Katru dienu var celties un iet gulēt, neveltot tām laiku. Pieaudzēto skropstu atjaunināšanai ir jāvelta apmēram pusotra stunda laika ik pēc trīs, četrām nedēļām.

Arī skropstu izvēle mūsdienās ir iespaidīga. Var izvēlēties pieaudzēt skropstas tā, ka reti kurš pateiks, ka tās ir pieaudzētas, jo skropstas izskatās dabīgi. Tāpat arī var izvēlēties 2D, 3D, 4D apjoma skropstas. Turklāt pats var noteikt to, kādu skatienu vēlies. Arī krāsas šodien ir pieejamas dažādos toņos.

Skropstu pieaudzēšanas mīnusi

Protams, skropstu pieaudzēšanai ir arī mīnusi. Viens no galvenajiem ir ietekme uz veselību.

Sliktas kvalitātes materiālu izmantošana, pārmērīgs līmes daudzums, nekvalificēts meistars un citi faktori var izraisīt dažādas komplikācijas pēc procedūras, par ko bieži vien nemaz neaizdomājas.

Foto: Pexels.com

Galvenie riski acīm: plakstiņu pietūkums, radzenes un plakstiņu infekcijas, īslaicīgs vai pastāvīgs skropstu zudums. Eksperti arī atzīmē, ka procedūras rezultātā var rasties citas komplikācijas: alerģiskas reakcijas, kā arī konjunktīvas (konjunktivīts) vai radzenes (keratīts) kairinājums.

Secinājumi par skropstu pieaudzēšanu

Foto: Pexels.com

Pirmkārt, uzticēt savas skropstas tikai kvalificētam meistaram, lai pēc procedūras šis “prieks” nebeidzas slimnīcā. Otrkārt, padomāt divas reizes, pirms doties uz procedūru un izvērtēt visus plusus un mīnusus.

Un, treškārt, par gaumi nestrīdas. Tikai tu pats esi atbildīgs par to, kā vēlies sevi redzēt spogulī.

Dzīvesstils

Domāšanas temps mēdz būt izšķirīgs situācijās, kad nepieciešama ātra reakcija. Ir cilvēki, kas ātras reaģēšanas iemaņas izmanto profesionālajā darbībā, kļūstot par specvienības kareivjiem, pilotiem vai smalkiem ķirurgiem, kad sekundēs pieņemti lēmumi nosaka dzīvību cenu.

Svarīgākais