© Publicitātes foto

Mehāniskā limfodrenāža ir ārstnieciska metode, kuras mērķis ir veicināt limfas šķidruma plūsmu organismā.

Limfodrenāžas galvenais mērķis ir uzlabot limfas šķidruma kustību visā ķermenī. Stimulējot limfas sistēmu, mehāniskā limfodrenāža palīdz no audiem izvadīt toksīnus, atkritumproduktus un lieko šķidrumu, veicinot labāku asinsriti un samazinot tūsku.

Publicitātes foto

Slaid Stailer jeb “gaisa zābaki” uzlabo venozo asinsriti, aktivizē vielmaiņas procesus ādā. Piemērota celulīta ārstēšanai, novērš audu hipoksiju (kad audi netiek apgādāti ar skābekli). Celulīta gadījumā kapilāri ir saspiesti starp tauku šūnām, asins cirkulācija tiek traucēta un audi pietiekamā daudzumā nesaņem skābekli. Palīdz attīrīt organismu no toksīniem un mazina nogurumu. Tas var palīdzēt uzlabot vispārējo veselību un labsajūtu, jo toksīnu uzkrāšanās organismā var veicināt iekaisumus un dažādas veselības problēmas.

Limfātiskajai sistēmai ir izšķiroša nozīme imūnās sistēmas darbībā, jo tā transportē imūnšūnas, piemēram, limfocītus, pa visu ķermeni. Veicinot limfas cirkulāciju, mehāniskā limfodrenāža var potenciāli uzlabot imūnsistēmas darbību, palīdzot organismam labāk aizsargāties pret infekcijām un slimībām.

Publicitātes foto

Līdzīgi kā citi masāžas terapijas veidi, arī mehāniskā limfodrenāža var sniegt relaksāciju un mazināt stresa līmeni. Limfodrenāžas laikā izmantotās maigās, ritmiskās kustības var palīdzēt nomierināt nervu sistēmu, veicināt labsajūtu un uzlabot miega kvalitāti.

Jau pēc pirmās procedūras kājās pazūd smaguma sajūta, pietūkums un nogurums pēdās mazinās, ir viegluma sajūta visā ķermenī.

Publicitātes foto

Kā notiek procedūra?

Klients ir guļus stāvoklī, ieģērbts īpašos zābakos, kur iestrādātas daudzas mazas gaisa kameras. Procedūras laikā katra kamera pakāpeniski piepildās ar gaisu, radot maigu slīdošu spiediena masāžu ar gaisa spilveniem, kuras laikā spiediens virzās no apakšas uz augšu, no potītēm uz ceļiem, gurniem un iegurni.

Procedūras efektivitāti uzlabo arī īpašais HG limfodrenāžas krems, kas aktivizē limfas cirkulāciju, mitrina, baro un nomierina ādu.

Publicitātes foto

Riga Wealth Weyergans, Veselības un skaistuma centrs

www.weyergans.lv

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv