Šis nelielais raksts veltīts Yoni masāžai, tās izcelsmei, nozīmei un tam, kādā veidā tā sievietei var pavērt ceļu uz viņas autentisko seksuālo būtību.

"Yoni" ir sanskrita apzīmējums sievietes ģenitālijām un tā aptuvenais tulkojums norāda uz "apslēpto ieeju", "svēto vietu", "templi", "avotu", "vārtiem". Senajos tantriskajos tekstos Yoni atspoguļota, kā radīšanas enerģijas simbols gan universāli, gan individuāli.

Foto: Jānis Mednis

Yoni masāža ir sievietes seksualitātei draudzīga jutekliska visa ķermeņa masāža un enerģētiska prakse, kuras vainagojums ir izsmalcināta ģenitāliju masāža. Yoni masāža tādā formā, kādu to pazīstam šodien, līdzās savai māsai - Lingam masāžai - izveidojusies neotantras kustības ietvaros, ko dziļi iedvesmojusi tantriskā tradīcija. Līdzīgi kā Lingam masāža, Yoni masāža ir tantras un daoisma konceptu, arī ķermeņa tehniku un rietumu ķermeņa un apziņas tehniku oriģināls sajaukums. Tās galvenais nolūks ir palīdzēt sievietei nonākt pilnā kontaktā ar savu ķermeni un tā erotisko sajūtu potenciālu. Atbrīvojot enerģiju seksa centrā un virzot to augšup, iespējams piedzīvot augstākos apziņas stāvokļus, dziedināšanu un dziļu seksuālu, emocionālu, garīgu un enerģētisku pārveidi.

Foto: Jānis Mednis

Runājot par Yoni masāžu, nav iespējams apiet zināšanu un izpratnes trūkumu par sievietes ķermeni, seksualitāti un erotisko baudu. Nepilnīgās informētības saknes iestiepjas ieilgušajā laikmetā, kad mediķa un zinātnieka profesija ideoloģisku un ekonomisku apsvērumu dēļ bija pieejama tikai vienam dzimumam: tam, kuram nav iespējas personīgi pieredzēt, kā ir būt sievietei. Un, lai gan dzimumu disbalanss zinātnē daļā pasaules salīdzinoši mazinājies, tomēr arī mūsdienās, runājot par sievietes seksualitāti, nereti dominē deficīta un sarežģījumu diskurss, it kā sieviete ar savu seksuālās operēšanas specifiku būtu kaut kas, kas "jāpievelk" pie normālas funkcionēšanas. Kāpēc tā?

Foto: Jānis Mednis

Lai gūtu ieskatu, aicinu ņemt vērā apstākli, ka dzīvojam kultūrvidē, kur noklusējums ir vīriešcentrēta pieeja seksualitātei un erotiskajām praksēm. Šis noklusējums ir tik izplatīts un normalizēts, ka bez īpašas iedziļināšanās un diskursa analīzes ir nemanāms: to uztur gandrīz visi, ieskaitot pašas sievietes. Apkārtējā vidē, kultūrā, medijos trūkst orientieru un modeļu, līdz ar to sievietei nav daudz iespēju nonākt saskarē un apgūt savu autentisko seksuālo operētājsistēmu. Vīrieša operētājsistēma, kas darbojas ātri, izšķirīgi un mērķorientēti "stimuls - reakcija" stilā, "parauj līdzi" sievieti, ja viņa sevi neapzinās kā individuālu seksuālu būtni.

Foto: Jānis Mednis

Ne velti izplatīts modelis, ko sievietes atspoguļo, kad briedumā sāk pētīt sevi, ir šāds: jaunībā pielāgoties partnera seksuālajam repertuāram šķitis pašsaprotami līdz lūzuma brīdim, kad sievietē dzimusi apjausma, ka viņa ir spējīga piedzīvot ko vairāk.

Yoni masāžas praktiķi visā pasaulē ceļ trauksmi: dzīvojot vidē, kur gandrīz neviens nemāca, kā pieskarties sev un otram ar cieņu un baudāmi un kur pieejamākais informācijas avots ir pornogrāfija - kas pārsvarā paredzēta vīrieša stimulācijai un seksuālās spriedzes atbrīvošanai, lielākā daļa heteroseksuālās attiecībās esošu sieviešu nemaz nezina, ko prasīt, un piedzīvo seksu, kas iznīcina baudu un pamazām pazemina libido.

Lai sagatavotos dziļo orgasmisko stāvokļu piedzīvošanai, vidēji sievietei jāsaņem 40 līdz 60 minūtes glāstu pirms penetrācijas. Atkārtotu nesagatavotu un neapmierinošu penetratīvu dzimumaktu laikā sieviete piedzīvo diskomfortu un seksuālu stresu. Ķermenis un īpaši ģenitālijas uzkrāj spriedzi, kā aizsardzību pret nepatīkamām sajūtām. Uzkrātā spriedze noved pie maksts nejūtīguma un sausuma, nespējas piedzīvot uzbudinājumu un orgasmus, aizkaitinājuma un pat hroniskām sāpēm.

Uz šā fona Yoni masāžas filozofija piedāvā patiesi spēcinošu un iedvesmojošu skatījumu un efektīvas tehnikas, kas ļauj sievietei nonākt kontaktā ar savu autentisko seksuālo būtību.

Apskatīsim, kādā veidā tas iespējams.

Atšķirībā no deficīta pieejas, ko ieskicēju iepriekš, tantristu skatījumā tieši sieviete ar savu multiorgasmiskumu, ar ķermeni, kas būtībā viss ir erogēns, ir patiesais "seksuālais smagsvars". Tantriskā pieeja augsti godā sievietes seksuālo kapacitāti tās pilnā izpausmē - no radošās līdz iznīcinošajai. Šādas pilnības simbols ir ziediem rotātā un asiņojošā Yoni, kāda tā atspoguļota Indijas svētvietās.

Foto: Jānis Mednis

Šis spēcīgais simbols atspoguļo vienlaikus apbrīnas un bijības attieksmi, ko esam aicināti paturēt prātā, pavēršot skatienu uz katras individuālas sievietes seksualitātes simbolu: vispirms ar bijību un apbrīnu, ļaujot tai apgarot un pārveidot iekāri. Zināmos tantriskos tekstos šīs bijības iemesls ir atspoguļots ļoti tieši: neiniciētam vīrietim ir pamats bīties no pamodušās sievietes seksuālā spēka, jo tas ir tik milzīgs, ka, līdzīgi kā mežonīgā daba, var "uzsūkt", "patērēt" vīrieti. Tāpēc saskare ar sievietes seksualitātes spēku šai sistēmā ir viens no sarežģītākajiem vīrieša pārbaudījumiem, garīgās dzīvības vai iznīcības jautājums.

Foto: Jānis Mednis

Yoni masāža ar savu rūpīgo, cieņpilno un godinošo attieksmi ir unikāls "arheoloģisko izrakumu ceļš", pa kuru sievietei nokļūt līdz majestātiskai pārliecībai par savu seksuālo kvalitāti. Nesteidzīgā, jutekliskā visa ķermeņa sagatavošana sievieti noved stāvoklī, kurā viņa aktīvi vēlas pieskārienu ģenitālijām: sievietei tiek dota iespēja kārdinātai vēlēties pirms saņemt. Sistemātiskā Yoni ārējās daļas masāža vien ilgst pārdesmit minūšu, savukārt Yoni iekšējā daļa ir pilna ar erotiski aktivizējošiem refleksoloģijas punktiem, kuru stimulēšana pamodina ļoti spēcīgas, daudzveidīgas sajūtas. Pēc tam notiek pats interesantākais - jaunatklātās sajūtas tiek pieņemtas, pētītas un interpretētas, un nākamais solis mēdz būt tas, ko varētu nosaukt par orgasmu apgūšanu praksē. Tiešām, kultūrā, kurā nereti par sievietes veiksmi tiek uzskatīta spēja piedzīvot īso pīķveida orgasmu no klitora stimulācijas, dziļie, pagarinātie iekšējie orgasmi vairākumam sieviešu ir iepriekš nepazīstama un pat satricinoša pieredze.

Galvenie ieguvumi no Yoni masāžas:

  • visa ķermeņa atjaunošanās;
  • emocionālu un seksuālu frustrāciju atlaišana, satrēgušās seksuālās enerģijas atbrīvošana;
  • ķermeņa un ģenitāliju jutīguma palielināšanās;
  • erotiskās apzinātības un orgasmiskā potenciāla pieaugums;
  • iedvesmas, pārliecības par sevi, laimes un piepildījuma sajūtas pieaugums;
  • spēcināšana un iepriekš nezināma iekšēja spēka atbrīvošana;
  • masāža var atraisīt visa ķermeņa enerģijas orgasmus.

Sagatavojoties Yoni masāžai, saņēmēja ir aicināta pievērst īpašu uzmanību intīmajai veselībai, reproduktīvā cikla fāzei un menstruālā cikla fāzei.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv