Kāpēc laimīgiem pāriem nav seksa?

© Publicitātes foto

Seksualitāte ir viens no nozīmīgākajiem veselīgu partnerattiecību aspektiem, tomēr manā gandrīz 10 gadu seksualitātes un attiecību speciālista pieredzē seksa trūkums attiecībās ir viena no biežākajām problēmām, ar ko pie manis vēršas pāri.

Dažkārt laimīgiem pāriem var rasties periods, kad seksuālā aktivitāte samazinās vai pat pilnībā izzūd. Tas var radīt šaubas, mulsumu, neizpratni, jā, arī dusmas un attiecībās var ienākt pat neuzticība, tomēr ir svarīgi saprast, ka iemesli šādai situācijai var būt daudzveidīgi un dziļāki, nekā varētu šķist pirmajā acu uzmetienā.

Publicitātes foto

Ņemot vērā savu darbu ar pāriem, apskatīšu vairākus iemeslus, kāpēc pat laimīgiem pāriem var iztrūkt intīmā tuvība un ko ar to iesākt.

Ikdienu pārņem aizņemtība

Dinamiskais dzīves ritms un ikdienas pienākumi bieži vien var radīt nogurumu, un neatrodas laiks arī intīmām attiecībām. Darbs, ģimenes pienākumi, hobiji un citas nodarbes var novest pie tā, ka partneriem vienkārši nav pietiekami daudz laika un enerģijas seksam.

Publicitātes foto

Šajā gadījumā svarīgi ir izvirzīt pāra attiecības kā prioritāti, līdzsvarot neskaitāmos pienākumus un rast veidus, kā ieplānot laiku tikai divatā abiem partneriem.

Stresa ietekme

Lielākoties ikviens cilvēks pieredz stresu no darba, personīgajiem izaicinājumiem vai finansiālām problēmām. Hronisks stress var ne vien radīt izdegšanas pazīmes, bet ietekmēt arī seksuālo vēlmi (libido) un spēju baudīt seksu. Neveselīgu spriedzi var izraisīt arī attiecības pašas par sevi, un tāpēc abiem partneriem tik svarīgi ir atklāti komunicēt par savām izjūtām, vajadzībām un vēlmēm, un meklēt individuāli labākos veidus, kā atvieglot emocionālo slodzi.

Publicitātes foto

Rutīnas un iepriekšējo pieredžu ietekme

Laimīgas attiecības var nonākt rutīnā, kurā partneri jūtas ērti un droši, taču var izjust seksuālās pievilcības samazināšanos. Cita starpā, arī iepriekšējās seksuālās pieredzes var radīt nereālas gaidas, kas ne vienmēr tiek pilnībā apmierinātas.

Ir svarīgi meklēt jaunus veidus, kā abiem partneriem seksuāli atvērties un pārvarēt rutīnu. Rutīna ir laba lieta, tā rada drošības un komforta sajūtu. Savukārt iekārei vajag plašumu.

Regulāri randiņi ir viena no vienkāršākajām lietā, ko atkal ieviest pāra attiecībās, lai piešķiltu jaunu dzirksti. Organizējiet randiņus uz maiņām, lai pārsteigtu viens otru vēl vairāk.

Fiziski un/vai emocionāli veselības traucējumi

Fiziski veselības traucējumi un/vai hormonāli traucējumi var ietekmēt seksuālo vēlmi un spēju. Līdzīgi arī mentālas saslimšanas, piemēram, depresija vai trauksme, var izraisīt seksuālās vēlmes mazināšanos.

Publicitātes foto

Daba tā iekārtojusi - ja organismam ir apdraudējums vai saslimšana, libido samazinās vai izzūd, jo ķermenis ir glābšanas režīmā. Tiklīdz problēma ir samazināta vai atrisināta, libido būtu jāatgriežas ierastajā līmenī.

Šajā gadījumā būtu vērts meklēt speciālistu palīdzību un atklāti diskutēt par šiem jautājumiem ar partneri.

Attiecībās var trūkt emocionālas saiknes

Laimīgās attiecības bieži vien balstās uz dziļu emocionālu saikni, taču šī saikne varētu izmainīties laika gaitā vai pat radīt intimitātes trūkumu.

Cilvēkiem ir jārūpējas ne vien par savu emocionālo labklājību, bet arī par kvalitatīvu emocionālo saikni partnerattiecībās cieņpilnas, nevardarbīgas komunikācijas un kopīgu piedzīvojumu veidā.

Publicitātes foto

Atšķirīgas seksuālās vajadzības, vēlmes un pat atšķirīga seksualitāte

Pirmkārt, atšķirīgas seksuālās vajadzības un vēlmes skar lielu daļu pāru, pat lielāko, es uzdrošinos teikt. Jo sievietes seksualitāte lielākoties ir reaģējoša, savukārt vīrieša - spontāna. Tāpēc savas un partnera seksualitātes pieņemšana ir pirmais solis. Ikvienam ir unikāla seksualitāte, jāsaprot, ka atšķirība nav nekas negatīvs vai nepareizs. Ir jāuzņemas atbildība par savu veselību un labsajūtu un jāizprot, ka attiecību seksuālā dimensija prasa komunikāciju un sapratni.

Publicitātes foto

Atklāta komunikācija ir neaizstājama. Izrunājot savas vēlmes, bailes un izjūtas, daloties ar savu redzējumu par seksuālo attiecību dinamiku, partneri labāk izprot viens otra attieksmi un var veidot uzticības pilnu emocionālo saikni.

Šādas sarunas veicina kopēju mērķu radīšanu, tādu mērķu, kas atbilst abu partneru vēlmēm un komfortam.

Pat laimīgiem pāriem var trūkt intīmas tuvības. Tas nav nekas neparasts un ir risināms. Atklātas sarunas, izpratne un gatavība kopīgiem spēkiem meklēt risinājumus un iespējas, var būtiski uzlabot attiecības kopumā un pat radīt otro, trešo un desmito pavasari attiecībās. Seksuālā un emocionālā intimitāte ir attiecību veselīgas dinamikas svarīgs elements, un to uzturēšana prasa apzinīgu darbošanos un apņēmību no abiem partneriem.

Publicitātes foto

Laimīgus pārus vieno daudzi pārim vien raksturīgi aspekti. Viens no tiem noteikti ir arī nepieciešamība izprast un risināt atšķirīgo libido vai seksualitātes jautājumus.

Šīs atšķirības ir dabiskas un bieži sastopamas, tāpēc ir svarīgi rast veidus, kā šādās situācijās uzturēt veselīgu, un harmonisku seksuālo dzīvi.

Speciālista pavadībā šādas situācijas ir atrisināmas dinamiskāk un efektīvāk, profesionālis palīdzēs atrast tieši jūsu situācijai piemērotāko risinājumu. Priecāšos tikties konsultācijās.

Publicitātes foto

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais