Izņemiet kosmētiku no vannas istabas! Atmaskojam mītus par skaistumkopšanas produktu glabāšanu

© Publicitātes foto

Daudzi cilvēki kosmētiku un smaržas glabā vannas istabā. Tas ir ērti - lielākā daļa higiēnas procedūru un rituālu notiek tur. Un tas ir estētiski - pudelītes plauktos izskatās tik skaisti. Taču izrādās, ka tā ir rupja kļūda. Un tā nav vienīgā.

Mīts 1. Labākā vieta kosmētikas un smaržu uzglabāšanai ir vannas istaba.

Realitāte. Vannas istabā ir liels mitrums un pastāvīgas temperatūras svārstības. Šī atmosfēra maina produktu konsistenci un saīsina to derīguma termiņu. Tāpēc vannas istabā nav ieteicams glabāt neko citu, izņemot mazgāšanās līdzekļus, dušas želejas, šampūnus un skrubjus. Vannas istabas atmosfēra var būt īpaši kaitīga smaržām.

Publicitātes foto

Mīts 2: Kosmētika jāuzglabā ledusskapī, lai tā būtu drošāka.

Realitāte. Daži cilvēki ledusskapī glabā pat smaržas! Patiesībā tas ir maldīgs priekšstats. Jā, skaistumkopšanas līdzekļus ieteicams glabāt vēsā vietā, taču tie tikpat slikti panes pārmērīgu aukstumu kā karstumu. Izņēmums ir prettūskas līdzekļi (hidrogēla un audu maskas un pači), kas vislabāko efektu sniedz tieši atdzesēti. Arī dabīgo kosmētiku, kas nesatur konservantus, var glabāt ledusskapī. Bet produktus ar taukainu tekstūru nevajadzētu uzglabāt ledusskapī - aukstums maina to konsistenci un līdz ar to arī efektivitāti.

Tagad tirgū ir pieejami īpaši ledusskapji kosmētikas uzglabāšanai. Tie uztur optimālu 12 grādu temperatūru, un to iekšējā virsma ir pārklāta ar antibakteriālu sastāvu. Šādu skaistumkopšanas ledusskapi var turēt savā vannas istabā. Ja jums tāda ledusskapja nav, atrodiet savā dzīvoklī tumšu, vēsu stūrīti, kur temperatūra nepārsniegs 22 grādus. Visticamāk, tā būs guļamistaba, bet arī šeit ir nianses.

Publicitātes foto

Mīts 3. Kosmētika un smaržas lieliski izskatās uz guļamistabas kumodes.

Realitāte. Tie izskatās - jā, bet vai tie tur labi jūtas? Ja guļamistabā ir vēss un tumšs, tad, protams, kumode ir lieliska vieta kosmētikas uzglabāšanai. Taču, ja uz tās krīt tieša saules gaisma, tā var ātri sabojāt jūsu kolekciju. Jā, saules gaisma ļoti skaisti atspoguļojas stikla pudelītēs, bet krēmiem un jo īpaši smaržām tā ir noteikta bojāeja! Tāpat pārliecinieties, ka kosmētika neatrodas radiatoru vai citu siltuma avotu tuvumā.

Publicitātes foto

Mīts 4: Kosmētiku nedrīkst glabāt skapja vai kumodes atvilktnē - tur nebūs gaisa.

Realitāte. Tieši otrādi. Jo mazāks kontakts ar gaisu, jo ilgāk kosmētika saglabā savas īpašības. Burciņas vienmēr rūpīgi aizveriet, citādi kosmētikā sāksies oksidēšanās procesi un tā ātrāk bojāsies. Neizmetiet plastmasas vāciņa blīvējumu no burciņas ar krēmu. Tā ir papildu aizsardzība pret netīrumiem, putekļiem un baktērijām. Neatstājiet smaržas bez vāciņa. Ja pudelītei vāciņa nav (piemēram, Calvin Klein CK One), glabājiet pudelīti oriģinālajā kastītē.

Publicitātes foto

Mīts 5: Kosmētiku labāk uzklāt ar pirkstiem - cilvēka ķermeņa siltums palīdz tai "atvērties".

Realitāte. Vai esat pārliecināts, ka vienmēr lietojat kosmētiku ar pilnīgi tīrām rokām? Nē? Patiešām, ir produkti, kas sāk darboties no cilvēka ķermeņa siltuma. Bet šeit domāta āda, uz kuras produkts uzklāts. Tam nav nekāda sakara ar rokām. Daudz higiēniskāk ir uzklāt līdzekli ar īpašu lāpstiņu - šādas tagad ir pievienotas daudziem kosmētikas līdzekļiem. Tikai neaizmirstiet tās laiku pa laikam nomazgāt. Un visideālākais no higiēnas viedokļa ir līdzeklis ar dozatoru. Šāds iepakojums novērš baktēriju, skābekļa iekļūšanu un paildzina produkta kalpošanas laiku.

Publicitātes foto

Mīts 6: Katrai sievietei rokassomiņā jābūt sava mīļākā aromāta pudelītei.

Realitāte. Tā ir liela kļūda. Ir vairāki negatīvi faktori uzreiz: temperatūras maiņa, dodoties ārā un nākot atpakaļ, risks sabojāt pudelīti un pats galvenais - kratīšanās. Tā izjauc smaržu molekulas, kas samazina smaržu noturību un kvalitāti. Smaržas mīl atpūsties - un nevajag tās mocīt.

Publicitātes foto

Mīts 7: Kosmētikas derīguma termiņš ir izdomāts, lai cilvēki biežāk pirktu. Patiesībā šis termiņš ir gandrīz bezgalīgs.

Realitāte. Kosmētikas derīguma termiņš nav mārketinga triks, un, protams, tas tiek saīsināts pēc produkta atvēršanas. Krēmveida produkti ir derīgi sešus mēnešus līdz gadu pēc atvēršanas. Sausi produkti - pūderi, ēnās, sārtumi - līdz trim gadiem. Korektori, zīmuļi - vienu vai divus gadus. Skropstu tuša sāk zaudēt savas īpašības pēc trīs mēnešu lietošanas.

Publicitātes foto

Labāk neeksperimentēt ar kosmētikas līdzekļiem, kam beidzies derīguma termiņš, - tas var izraisīt alerģiju un kaitēt ādas veselībai. Protams, dekoratīvo kosmētiku var lietot diezgan ilgi. Bet ar krēmiem viss ir sarežģītāk. Ja jūsu krēmam ir mainījusies smarža (kļuvis skābs), tekstūra (produkts vairs nav viendabīgs) vai krāsa un uz virsmas parādījušās dīvainas daļiņas - tas nozīmē, ka ir pārkāpti uzglabāšanas apstākļi, kosmētikā ir iekļuvis skābeklis un netīrumi, un tajā savairojušās baktērijas. Šāds produkts nekavējoties jāizmet.

Dzīvesstils

“Personīgā izaugsme ir mūža ceļojums, taču apņemoties ievērot šo praksi, jūs tikai augsiet un attīstīsieties - gan individuāli, gan kā partneris savam mīļotajam cilvēkam un citiem ģimenes locekļiem, jo jūsu izvēles un ikdiena ietekmē tos cilvēkus, ar kuriem esat saistīti,” raksta blac.media/health.

Svarīgākais