Vai krūšu orgasms ir reāls?

© Publicitātes foto

Seksualitātes pētnieki jau sen atklājuši, ka sievietes ceļi uz orgasmu ir dažādi un līkumoti. Pirms aptuveni gadsimta Freids zināja, ka sievietes var piedzīvot klitorālu vai vaginālu orgasmu.

Taču pētnieki ir arī pamatīgi maldījušies sievietes baudas izzināšanā. Piemēram, šis pats Freids patiesībā apgalvoja, ka klitorālais orgasms ir sievietes “nenobrieduma” pazīme un vaginālais orgasms esot noteicošais, taču viņš vismaz nenoliedza, ka pastāv atšķirības, kā sievietes sasniedz un piedzīvo orgasmu.

Publicitātes foto

Mūsdienu pētījumi ir apstiprinājuši, ka sievietes var piedzīvot orgasmu arī citās ķermeņa zonās un ka sieviešu subjektīvā pieredze orgasma piedzīvošanā laika gaitā var mainīties. Tāpēc esmu ieviesusi teicienu - seksualitāte ir mūžizglītība - nozīmīga, mainīga dzīves daļa. Gan sievietēm, gan vīriešiem.

Pārsteidzoši šķiet tas, ka esot tādas sievietes, kuras var sasniegt orgasmu bez jebkādas dzimumorgānu stimulācijas. Runa ir par nelielu sieviešu īpatsvaru, kurām ir šādas individuālas spējas vai izpausmes, taču šis mīts vēl arvien tiek kultivēts kino industrijā, literatūrā un popkultūrā.

Publicitātes foto

Krūšu galu orgasms ir visbiežāk apspriestā “neparasto” orgasmu tēma, bet ir dzirdēti arī tādi pavisam reti gadījumi kā orgasms tīrot zobus ar zobu birsti, orgasms no skaņām, piemēram, klausoties kādu noteiktu mūziku, orgasms, ēdot saldējumu, orgasms, braucot ar motorolleri vai motociklu, orgasms, apmeklējot bēres utt.

Par orgasmu atbild mūsu smadzenes. Arī muskuļi, asinsrite, āda, balss, taču šoreiz vēlos uzsvērt tieši smadzenes. Orgasma brīdī smadzenes izdala milzīgu daudzumu oksitocīna un dopamīna. Tiek uzskatīts, ka oksitocīns jeb “pieķeršanās hormons” veicina mīlestības jūtas un dopamīns ir “baudas paredzēšanas hormons”, neirotransmiteris, kas savienots ar smadzeņu “apbalvošanas centru”.

Publicitātes foto

Arī citi procesi notiek smadzenēs orgasma laikā, taču visbūtiskākā ir dopamīna un oksitocīna izdalīšanās. Neparastie orgasmi arī ir saistīti ar šiem procesiem, kā arī agrāk dzīves laikā iegūtām pieredzēm, bieži tās var būt neapzinātas, cilvēks nevar atcerēties notikumu, kas radījis šīs intensīvās sajūtas, taču tās ir pazīstamas un ļoti patīkamas. Piemēram, kāda mana kliente pašapmierinās, uzguļoties ar vēdera lejasdaļu uz spilventiņa. Terapijas laikā atklājās, ka, iespējams, zīdaiņa vecumā viņa, dzīvojoties uz punča, kā jau zīdaiņi dara, ir izjutusi patīkamas sajūtas, kuras neapzināti izveidojušas šo ieradumu.

Pētnieki ir atklājuši, ka krūšu galu stimulācija aktivizē tās pašas smadzeņu zonas, kas atbild par klitora uzbudinājumu, angliski pazīstams kā genital sensory cortex. Šis izskaidro to, ka sievietēm krūtsgalu stimulācija var šķist ļoti patīkama un pat orgasmu sniedzoša.

Krūtis ir ievērības cienīga erogēnā zona, jo krūtīs ir daudz jūtīgu nervu galu, kas var sagādāt intensīvas sajūtas. Krūšu gali ir visjutīgākā daļa visā krūšu rajonā, tāpēc to stimulācijai nepieciešams maigums un lēnprātība. Porno filmās nereti demonstrēts, ka vīrietis knaiba, spiež, groza, kož krūšu galus vai pat sit ar plaukstu, taču lielākoties no tādiem skatiem uzmetas zosāda, cik agresīvi un nepareizi tas ir, it īpaši, ja sieviete nav uzbudināta. Šāds pieskāriens var būt ļoti nepatīkams un sāpīgs, uz sievietes baudu var necerēt. Cita lieta, ja sieviete ir pati izrādījusi vēlmi tieši pēc šāda veida stimulācijas.

Kādas sajūtas ir krūšu orgasma laikā?

Publicitātes foto

Tāpat kā klitorālais orgasms, arī krūšu orgasms dažādām sievietēm būs ar dažādu intensitāti. Tā var būt patīkama maiguma un siltuma sajūta krūšu zonā un var radīt arī intensīvu visa ķermeņa orgasmisku sajūtu, līdzīgu kā klitorālā orgasma laikā. Liela daļa sieviešu nevēlas, ka krūtīm pieskaras vispār, jo tās, piemēram, ir pārāk jūtīgas, vai arī saistās ar bērniņa barošanu. Sieviešu krūšu galu jutība var mainīties arī pēc krūšu plastiskajām operācijām - tie var kļūt nejūtīgi vai izteikti jūtīgi.

Vai visas sievietes var izjust krūšu orgasmu?

Viennozīmīgas atbildes nav. Tiek lēsts, ka 1% līdz 15,5% var izjust orgasmu tikai no krūšu stimulācijas. Pieļauju, ka sievietei, kurai kopumā viegli ir sasniegt dažādus orgasmu veidus, būs lielāka iespēja izbaudīt arī krūšu galu stimulācijas izraisītā orgasma priekus.

Kā izmēģināt?

Publicitātes foto

  1. Ir svarīgi just uzbudinājumu. Ar partneri vai bez, ir vērts radīt patīkamu noskaņojumu ar apgaismojumu, mūziku un citām lietām, kas var palīdzēt būt baudas sajūtās.
  2. Sievietes krūtis ir skaistas, ir vērts tās brīdi aplūkot kā pārpasaulīgu skaistumu pat bez pieskārieniem.
  3. Uzpūst siltu elpu visam krūšu apvidum, ne tikai krūšu galiņiem.
  4. Tāpat kā citas intīmās zonas, arī krūšu jutība cilvēkiem ir dažāda. Tādēļ drošākais veids, kā ieļaut krūtis baudas piedzīvošanā, būtu SĀKT MAIGI un LĒNI pieskarties, saspiest un glāstīt krūtis sākot no padusēm vai vēdera un pamazām virzoties uz krūšu pusi un visbeidzot krūšu galiem.

5. Var izmantot īkšķus, saudzīgi masēt krūšu galus ar apļveida kustībām, neizdarot pārāk lielu spiedienu.

6. Krūtis var laizīt un vieglītēm sūkāt krūšu galus.

Publicitātes foto

7. Var izmantot rotaļlietas. Nebaidies eksperimentēt ar seksa rotaļlietām. Tas var būt, piemēram, neliels vibrators, kas uzlikts uz krūts galiņa. Lai piedzīvojums vēl neparastāks, var izmēģināt krūšu galu skavas, lai radītu dažādu spiedienu uz krūtīm.

8. Var izmantot masāžas un ķermeņa eļļas, kas pastiprinās jutīgumu vai sniegs citas sajūtas, piemēram, sildošu efektu. Šo eļļu masēšana krūtīs un krūšu galos var radīt juteklisku un maigu sajūtu.

9. Patīkamas sajūtas var būt arī no ledus gabaliņa slidināšanas pār krūtīm un krūšu galiem.

10. Ir vērts izrādīt vienlīdz lielu mīlestību un uzmanību abām krūtīm.

Nevaru nepiebilst, ka krūšu masāžas var būt patīkamas arī vīriešiem, tāpēc viss iepriekš minētais noderēs abpusējai iepriecināšanai.

Katrā ziņā vēlos iedrošināt eksperimentēt ar dažādām ķermeņa zonām, lai arvien atklātu jaunas baudas virsotnes, taču nefokusēties tieši uz orgasmu. Tā vietā atbrīvoties, ļauties un baudīt procesu, negaidot, ka tas aizvedīs uz kādu konkrētu sajūtu.

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais