7 pazīmes, ka tu piedzīvo izdegšanu

© Publicitātes foto

Viena no mūsdienu populārākajām problēmām ir izdegšana, kuru ir piedzīvojis vai piedzīvo, šķiet, katrs otrais no mums. Vairums pat ir samierinājušies, ka konstants nogurums, trauksme un bezspēks ir normāla dzīves sastāvdaļa.

Izdegšana ir ilgstoša stresa pārslodzes izraisīts emocionāla, fiziska un garīga izsīkuma stāvoklis, un tam var būt ļoti nopietnas sekas uz veselību un pašsajūtu. Šeit ir 7 izdegšanas pazīmes, kurām vajadzētu pievērst uzmanību:

  • Izsīkums: pastāvīga noguruma un enerģijas trūkuma sajūta pat pēc pietiekamas atpūtas ir izplatīta izdegšanas pazīme. Tas var izpausties arī kā fiziski simptomi, piemēram, galvassāpes, muskuļu sāpes un kuņģa problēmas.

Publicitātes foto

  • Paaugstināts cinisms: izdegšana var padarīt tevi ciniskāku. Darbs un personīgā dzīve rādās ļoti drūmās krāsās, tu lielākoties esi pesimistiski un negatīvi noskaņots.
Tu vairs neizjūti kontaktu ar citiem cilvēkiem un jūties atdalīts. Nekas īsti nespēj motivēt un liekas, ka mērķtiecība pazudusi uz visiem laikiem.
  • Samazināta produktivitāte: Tava produktivitāte ir tuvu nullei, ir ļoti grūti koncentrēties. Uzdevumi, kurus agrāk esi veicis bez īpašas piepūles, tagad prasa pārdabiskus spēkus un, šķiet, izsūc pēdējo enerģiju. Tu biežāk kļūdies un esi aizmāršīgs.
  • Emocionāls trulums: izdegšana var izraisīt emocionālu trulumu un apātiskumu. Darbs, attiecības, aktivitātes, kas kādreiz sagādājušas prieku, šobrīd tikai apgrūtina un kaitina. Ir grūti izteikt savas emocijas. Dažkārt ir sajūta, ka ir grūti vispār jelko sajust. Šī nejūtība var izpausties arī attiecībās ar citiem - tu gluži vienkārši nepamani citu vajadzības, jo esi izdedzis.

Publicitātes foto

  • Samazināta apmierinātība: izdegšanas dēļ tu var zaudēt gandarījuma un piepildījuma sajūtu darbā vai personīgajā dzīvē.
Tev var būt bezcerības un izmisumu sajūta, un izteikta neapmierinātība ar savu pašreizējo situāciju.
  • Paaugstināta uzbudināmība: tevi ir ļoti viegli aizkaitināt. Mazākais sīkums var likt eksplodēt. Un ir grūti kontrolēt savas dusmas.
  • Bezmiegs: izdegšana var izraisīt miega problēmas, piemēram, bezmiegu vai nemierīgu miegu. Tev var būt grūti aizmigt. Tu konstanti jūties neizgulējies un noguris, pat ja esi gulējis pietiekami. Slikta miega kvalitāte savukārt var saasināt citus izdegšanas simptomus.

Publicitātes foto

Izdegšana ir ļoti nopietns stāvoklis, kas var negatīvi ietekmēt veselību un labklājību. Agrīna izdegšanas pazīmju atpazīšana var palīdzēt veikt preventīvus pasākumus, lai novērstu izdegšanas pastiprināšanos. Ja tu šobrīd piedzīvo vairākus no šiem simptomiem, ir svarīgi vērsties pēc palīdzības un meklēt atbalstu. Dažkārt mums liekas, ka darīt vairāk ir labāk, īpaši mūsdienu straujajā pasaulē, diemžēl tas neizbēgami noved pie izdegšanas. Traukā nav iespējams ieliet vairāk šķidruma, nekā paredz tā tilpums. Nez kāpēc mūsdienu cilvēkam bieži liekas, ka viņa resursi ir neizsmeļami.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais