Labs miegs – labs sekss. Labs sekss – labs miegs

© Publicitātes foto

Seksuālā disfunkcija ir izplatīta problēma, kas skar miljoniem cilvēku visā pasaulē. To var izraisīt dažādi faktori, piemēram, psiholoģiskas problēmas, fiziskas kaites vai hormonālā nelīdzsvarotība.

Tomēr jaunākie pētījumi liecina, ka miega trūkums var veicināt arī seksuālās disfunkcijas. Piekritīsiet, ka kvalitatīvs miegs var veicināt labāku seksuālo dzīvi un veselīga seksuālā dzīve var veicināt labāku miegu. Šajā rakstā mēs apskatīsim miega priekšrocības saistībā ar veselīgu seksuālo funkciju un to, kā pietiekama atpūta var palīdzēt mazināt seksuālās problēmas.

Publicitātes foto

Miega nozīme

Miegs ir būtiska vispārējās veselības un labbūtības sastāvdaļa. Tieši miega laikā ķermenis atjauno un salabo sevi, smadzenes nostiprina atmiņas un dienas laikā iegūtās mācības. Miega trūkums var izraisīt neskaitāmas veselības problēmas, tostarp aptaukošanos, diabētu, sirds slimības, tajā skaitā arī paaugstinātu asinsspiedienu. Turklāt ilgstoša neizgulēšanās uztur hronisku nogurumu, aizkaitināmību un sliktu koncentrēšanos, kas var negatīvi ietekmēt tavu ikdienu, darbu un pats būtiskākas tavas - attiecības.

Miega un seksuālā disfunkcija

Pētījumi liecina, ka pastāv saikne starp miegu un seksuālo disfunkciju. Kāds pētījums atklājis, ka vīrieši, kuri sūdzas par sliktu miega kvalitāti, biežāk saskaras ar erektilo disfunkciju (grūtībām sasniegt apmierinošu erekciju), pretēji tiem, kuri uztur veselīgus miega paradumus. Citā pētījumā konstatēts, ka sievietes, kuras saskaras ar miega problēmām, biežāk saskaras arī ar seksuālām problēmām, piemēram, zemu libido vai grūtībām sasniegt orgasmu. Kas šķiet loģiski - ja nāk miegs, par kādu seksu var būt runa.

Šīs saiknes iemesls nav pilnībā skaidrs, taču tas var būt saistīts ar miega lomu hormonu regulēšanā. Ir zināms, ka miegs ietekmē vairākus veselīgai seksualitātei būtiskus hormonus, tostarp testosterona, kā arī estrogēna produkciju. Šie hormoni ir atbildīgi par seksuālās vēlmes, uzbudinājuma un orgasma regulēšanu.

Publicitātes foto

Veselīgs miegs var palīdzēt mazināt seksuālās disfunkcijas vai problēmas vairākos veidos. Pirmkārt, tas var palielināt seksuālajai funkcijai nepieciešamo hormonu ražošanu.

Pētījumi liecina, ka vīriešiem, kuri guļ vairāk, ir augstāks testosterona līmenis, kas ir ļoti svarīgs veselīgas dzimumtieksmes uzturēšanai. Tam par pierādījumu kalpo rīta erekcija, kad testosterona līmenis ir visaugstākais. Sievietēm, kuras pietiekami labi izguļas, ir augstāks estrogēna līmenis, kas ir svarīgs maksts gļotādas veselīgumam un veselīgas seksuālās funkcijas uzturēšanai.

Miegs var arī palīdzēt uzlabot garastāvokli, kas ir ļoti svarīgs seksuālajai funkcijai. Cilvēki, kuri ir labi atpūtušies, visticamāk, ir labā garastāvoklī un jūtas pozitīvi par seksu. Viņiem ir arī mazāka iespēja piedzīvot stresu un trauksmi, kas var novest līdz seksuālas performances trauksmei. Cilvēki, kuri ir noguruši un aizkaitināti, mazāk interesējas par seksu un viņiem var būt izteiktas grūtības sasniegt orgasmu. Un otrādi, cilvēki, kuri ir labi atpūtušies un labā garastāvoklī, biežāk izbaudīs seksu un gūs no tā gandarījumu.

Visbeidzot - pietiekami daudz miega var uzlabot vispārējo veselību un labklājību, kas nereti būtiski ietekmē seksualitāti un paša akta kvalitāti.

Padomi miega uzlabošanai

Ja tev ir seksuāla disfunkcija, tad pietiekami daudz miega var būt vienkāršs un lēts, bet ārkārtīgi efektīvs risinājums, lai uzlabotu tavu seksa pasauli. Šeit ir daži padomi, kā uzlabot miegu:

Publicitātes foto

1.Regulārs miega grafiks: jāiet gulēt un jāmostas katru dienu vienā un tajā pašā laikā, pat nedēļas nogalēs. Ķermenis mīl prognozējamu rīcību, tam ne visai patīk stress un tā resursu nevajadzīgs patēriņš.

2.Ļoti svarīga ir miega vide: guļamistabai ir jābūt klusai, vēsai un absolūti tumšai. Svarīgi ir padomāt par gultu, kurā pavadi tik daudz stundas, tikpat svarīga ir gultas veļa un spilvens. Gultas higiēnai ir liela nozīme.

3.Pēdējā laikā daudz runā par ekrāna laika ierobežošanu pirms gulētiešanas un tas ir saistīts ar ekrānu ierīču izstaroto gaismu. Modernām ierīcēm ir iespēja mainīt izstarotās gaismas spektru.

4.Daudz runā, ka jāierobežo alkohola un kofeīna patēriņš, bet svarīgi ir arī padomāt par šķidruma uzņemšanu. Es, kā urologs, bieži mācu saviem pacientiem lielāko šķidruma patēriņu patērēt no rīta puses. Nelietot šķidrumu apmēram 2-3 stundas pirms miega. Liela tējas krūze vai piena glāze pirms miega var traucēt miegu, jo kaut kad nakts vidū tavs urīnpūslis sāks ziņot par to, ka jāiet nokārtoties. Tas, protams, traucē mieru.

5.Fiziskās aktivitātes, protams, būtiski ietekmē miega kvalitāti, bet tas nenozīmē, ka aktīvi jāsporto. Dažkārt pietiek vien ar aktīvu vakara pastaigu un tas ir īpaši būtiski vecāka gada gājuma cilvēkiem.

6.Nevajag arī aizmirst, ka ir daudzi speciālisti, kas var palīdzēt - miega speciālisti, psihoterapeiti, psihiatri, u.c.

Publicitātes foto

Kā sekss var uzlabot miegu?

Labs sekss var uzlabot tavu miega kvalitāti. Pēc orgasma ķermenī izdalās tādi hormoni kā oksitocīns un prolaktīns, kas sniedz atslābinošas un patīkamas sajūtas. Sekss samazina stresa hormona kortizola līmeni asinīs. Kā zināms, jo mazāk stresa, jo vieglāk aizmigt. Pētījumi liecina, ka šādu efektu var panākt arī masturbējot (apm. 50 procenti vīriešu un sieviešu atzīmē, ka orgasms no pašapmierināšanās palīdz viņiem aizmigt un uzlabo miega kvalitāti), taču sekss ar partneri var uzlabot šo hormonālo reakciju, kā arī vairot savstarpējo tuvību un tam jāatzīst ir arī nomierinoša un atslābinoša iedarbība. Te gan jāpiebilst, ka svarīgi, lai orgasmu sasniegtu abi partneri, jo pretējā gadījumā heteroseksuālās attiecībās var gadīties tā, ka vīrietis pēc orgasma saldi krāc, bet sieviete, skatoties griestos, līdz vēlai naktij pārdomā dzīvi. Ne pie kā laba šāda veida pārdomas var nenovest.

Publicitātes foto

Noslēgumā gribu pateikt, ka miegs ir būtiska vispārējās veselības sastāvdaļa un tam ir nozīmīga loma seksuālajā funkcijā. Pietiekami daudz miega var palīdzēt regulēt hormonus, uzlabot garastāvokli un uzlabot vispārējo veselību un labsajūtu, un tas viss var palīdzēt mazināt seksuālās disfunkcijas. Ja jums ir seksuāla rakstura problēmas, miega paradumu uzlabošana var būt vienkāršs un efektīvs risinājums. Arlabunakti.

Svarīgākais