© Publicitātes foto

Viss, ko turpmāk aprakstu, noderēs visām seksuālām būtnēm, neatkarīgi no dzimuma vai seksuālās orientācijas.

Cilvēks pēc dabas ir slinks. Ha, ha, tas jau nav nekas jauns! - tu nodomāsi. Bet vai zināji, ka arī smadzenes ir slinkas? Jā, tajā skaitā attiecībā uz orgasma piedzīvošanu tās darbojas līdzīgi. Slinki. Ja vien ir iespēja ieslēgt slinkuma režīmu, ķermenis neapzināti nesāks izdomāt interesantākus veidus, kā tikt līdz orgasmam. Tiklīdz esam apguvuši pāris labus veidus, kā sasniegt orgasmu, mēs citu neko vairs nemeklējam, jo atrastais ir drošākais veids uz orgasmu un labāk neko “nesačakarēt”.

Smadzenēs izveidojas īsceļš - shortcut, kas liek mums atkārtot vienu un to pašu - līdz apnikumam. Ar laiku orgasma sajūta var kļūt pliekanāka, tu vari sākt domāt, ka ar tevi kaut kas nav kārtībā, ka partneris apnicis, ka pats paliec vecāks un sekss vairs nav tas, varbūt jūties pārstrādājies, seksu vispār vairs negribas. Arī tie var būt iemesli, taču biežāk viss, ko tev vajag, ir kaut kas jauns!

Publicitātes foto

Jauni iespaidi dzīvē kopumā un arī jaunas sajūtas seksā, kas automātiski nenozīmē jaunu partneri. Tas nozīmē, ka ir pienācis īstais brīdis meklēt jaunus veidus, kā piedzīvot daudzveidīgāku seksu un tam līdzi arī košākus orgasmus. Uzreiz jābrīdina, ka tas, visticamāk, nenotiks uzreiz ar pirmo reizi. Pētījumi par šo tēmu apliecina, ka jauna seksuāla pieredze - seksa poza, seksa rotaļlieta, jauns partneris, jebkurš jauninājums vidēji jāizmēģina 12 reizes, lai kļūtu par orgasmiski baudāmu praksi. Kādam paveicas ar pirmo, kādam citam nepieciešamas 20 reizes, lai jaunais iepatiktos. Jebkurā no variantiem ar tevi viss ir kārtībā. Mēs esam uzbūvēti no samērā līdzīgām sastāvdaļām, taču atšķirīgi ir samaisītas šīs sastāvdaļas, kas arī jauno seksuālā dzīvē liks piedzīvot atšķirīgi.

Mīlestība ir piederības sajūta - drošība, pastāvība, uzticība, pārticība utt. Lielākoties, ja šīs vajadzības ir apmierinātas, cilvēki atzīst, ka mīl un jūtas mīlēti. Iekāre savukārt ir par nebijušiem iespaidiem, notikumiem, iekārei vajag plašumu un daudzveidību. Iekārei vajag paredzēt baudu. Šīs abas daļas pamatīgi savstarpēji konfliktē, tāpēc ilgtermiņa attiecībās ir īpaši svarīgas nevis jaunas seksa pozas, bet jauni iespaidi. Un īpaša loma ir iespaidiem ārpus seksuāla konteksta.

Publicitātes foto

Partnerattiecībās jauni iespaidi, daudzveidība rada iekāri, iekārei seko uzbudinājums, uzbudinājums būs noteicošais, lai piedzīvotu jaudīgu orgasmu. Nevaru nepateikt arī, ka mēs pārāk fokusējamies uz orgasmu, neizbaudot pašu procesu, tāpēc cieš orgasma piedzīvošana, tie nav tik jaudīgi, drīzāk vairāk tehniski orgasmi. Savukārt, parūpējoties par iekāri un uzbudinājumu, orgasms, apsolu, būs kā ķirsis uz tortes - skaists, garšīgs un atmiņās paliekošs.

Ieteicams dažādot arī pašapmierināšanās praksi, piemēram, izmēģinot seksa rotaļlietas, pamainot pozas, vidi utt. Pieredzes daudzveidība nodrošinās arī to, ka nepierodi pie viena orgasma veida. Viens piedzīvotā orgasma veids var radīt grūtības. Piemēram, ja sieviete vai vīrietis ilgstoši dzīvojuši bez partnera un pašapmierinājušies vienā veidā - ar roku, ķermenis ļoti pierod pie šīs kustības un veida. Izveidojoties partnerattiecībām, var gadīties, ka šī sieviete un šis vīrietis bez savas rokas vairs orgasmu nevar sasniegt. Labā ziņa ir tā, ka šos ieradumus ar laiku var mainīt, ja to dara apzināti un pacietīgi, apgūstot jaunās prakses. Šādus jautājumus palīdzu risināt klientiem savā privātpraksē.

Publicitātes foto

Te, lūk, daži samērā vienkārši risinājumi, kas var palīdzēt piedzīvot spēcīgākus un apzinātākus orgasmus.

Elpošana

Koncentrējies uz savu elpošanu. Ir atklāts, ka, variējot elpošanas veidu no lēnas un dziļas līdz īsai un ātrai, mainās un palielinās seksuālais uzbudinājums, un tas, kā minēju iepriekš, var veicināt orgasmu.

Publicitātes foto

Pazīsti savu ķermeni

Kļūsti par sava organisma ekspertu. Savā privātpraksē regulāri saskaros ar to, ka cilvēki nezina, kas viņus seksuāli aizrauj. Nodarbojoties ar seksu (ar sevi vai partneri), pievērs uzmanību, piemēram, tam, kāds pieskāriens sniedz vislielāko baudu. Pastāsti vai parādi partnerim, kas tev patīk, un arī - kas nepatīk.

Novērtē savu ķermeni

Publicitātes foto

Ja tev nepatiks savs ķermenis, tad, visticamāk, arī mīlējoties domāsi par saviem “trūkumiem”. Apsēstība ar ķermeņa defektiem pamatīgi traucē seksuālajā dzīvē. Īpaši ar šo problēmu saskaras sievietes. Reālajā dzīvē lielāko daļu cilvēku vairāk uzbudina partnera pašvērtējums, ieinteresētība, ne vizuālais izskats. Tavi orgasmi būs spēcīgāki, ja seksa laikā tavs prāts un ķermenis būs seksā, ne pārdomās par ķermeņa trūkumiem. Ja tev kaut kas traucē savā vizuālajā izskatā un neļauj atbrīvoties arī seksā, padomā, ko praktiski tu vari darīt, lai to mainītu? Ja neizdodas, būšu priecīga palīdzēt, tiekoties konsultācijā.

Izmanto seksa rotaļlietas

Publicitātes foto

Seksa rotaļlietu lietošana var būt rotaļīgs un jauks veids, kā dažādot orgasmu. Sievietēm ir radīti dažādi klitora un/vai G-punkta stimulatori, kas lieliski papildina seksuālo pieredzi un dažādo sajūtas. Vīriešiem universāli un noderīgi gan solo seksā, gan mīlējoties ar partneri, ir masturbatori un/vai erekcijas gredzeni. Seksa rotaļlietas var savu reizi noņemt spiedienu no partnera par orgasma sasniegšanu, uzticot šo procesu mantiņai. Lielisks veids seksuālās dzīves dažādošanai var būt arī pāru rotaļlietas. Tās ir ne vien seksuālo rotaļu jauns elements, bet arī var būt iemesls jaunam intimitātes līmenim attiecībās. Mūsdienās seksa rotaļlietas ir kļuvušas tik populāras un daudzveidīgas, kā nekad agrāk.

Trenē iegurņa muskulatūru

Parasti iegurņa muskulatūras trenēšana vairāk asociējas ar sievieti, īpaši aktuāla šī tēma kļūst pēc dzemdībām. Taču iegurņa muskulatūras apzināšanās un kontrolēta vadīšana, sasprindzinot un atslābinot, palīdz ne tikai apasiņot dzimumorgānus, tādējādi radot uzbudinājumu, bet arī palīdz veikt prasmīgākas kustības mīlēšanās laikā, kā arī ir brīnišķīgs palīgs orgasma aizturēšanai vai veicināšanai, palielinot gan orgasma intensitāti, gan nodrošinot labāku erekciju.

Publicitātes foto

Izmēģini dažādas pozas

Reizēm, tikai nedaudz izmainot ierasto rutīnu, palielinās uzbudinājums un varam piedzīvot spēcīgākus orgasmus. Viena nenovērtēta poza ir jātnieces poza. Atrašanās virspusē ļauj sievietei pārņemt kontroli pār notiekošo un pašai vadīt stimulāciju. Atrodoties virspusē, var ne tikai kontrolēt tempu, bet arī regulēt kustības dziļumu. Vīrietim tie būs jauni iespaidi, iespēja palūkoties uz sievieti no cita leņķa, vērot viņas kārdinošās kustības, novērtēt, kas viņai patīk labāk. Eksperimentējiet un runājieties, lai atrastu, kas tev un partnerim der vislabāk.

Stimulācija, neļaujot sasniegt orgasmu (Edging)

Tēlaini izsakoties, edging ir kā staigāšana pa kraujas malu pirms “lidojuma”. Tehniski izsakoties - jo ilgāk seksa laikā neļaujies kulminācijai, jo intensīvāks būs tavs orgasms. Edging ir seksuāla stimulācija, kuras laikā tiek radīts spēcīgs uzbudinājums un stimulācija tiek pārtraukta īsi pirms kulminācijas - orgasma. Edging ir lielisks ķermeņa izzināšanas instruments. Tas palīdz apzināti un izjusti vērot sava vai partnera reakciju uz noteiktu stimulācijas intensitāti, stiprumu, ātrumu, veidu.

Publicitātes foto

Pašapmierinoties ar šo tehniku, tiek dažādotas izjūtas un ir iespēja atrast jaunus veidus izjustākiem un spēcīgākiem orgasmiem. Pāru rotaļās tā ir iespēja piedzīvot iekāres dziļumu, radīt izteikti spēcīgu uzbudinājumu, kā arī mīlēties jutekliskāk, ilgāk. Rotaļas ar stimulāciju, neļaujot sasniegt orgasmu, ir kā ceļazīmes uz jauna līmeņa baudu. Tāpat šī tehnika var būt lomu spēles vai dominances rotaļu sastāvdaļa, ko ir vērts praktizēt. Vēlos uzsvērt tieši vārdu PRAKTIZĒT, jo lielākoties mēs esam raduši fokusēties uz kulmināciju - orgasmu, taču šādās reizēs pats mīlēšanās process kļūst par baudpilnu piedzīvojumu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv