Pieskāriena maģija

© Publicitātes foto

Pieskārienus var dēvēt par mūsu dzīves brīnumdariem. Mazs bērns bez pieskārieniem nevar izdzīvot, taču tikpat nepieciešami tie ir pieaugušā vecumā.

Bez pieskārieniem nedzīvojiet, bez pieskārieniem viss ir mazs...

Āda ir cilvēka lielākais maņu orgāns, tāpēc pieskāriena nozīme ir nozīmīga ne tikai intimitātē, bet izdzīvošanā kopumā. Pieskārieni ir mūsu psihes uztveres materiāls, no pieskārieniem aktivizējas atmiņas, situācijas. Mēs piešķiram tam visam nozīmi un iegūstam stimulējošu vai atslābinošu izjūtu. Tāpēc var teikt, ka pieskārieni ietekmē cilvēka dzīvi, pieredzes izvēli un uztveri, partnerattiecību tuvības potenciālu. Pieskārieni maina iespējas. Un pieskārieni ir dziedinoši.

Mūsdienās daudz uzmanības tiek veltīts pieskāriena pētniecībai un nevienam vairs nav šaubu, ka pieskāriens ir cilvēka - tajā skaitā pieaugušas sievietes un vīrieša pamatvajadzība, tikai par to tiek pārāk maz runā partnerattiecību ietvarā. Mūsu attiecības ar pieskārienu sakņojas jau pavisam agrā bērnībā, zīdaiņa vecumā, taču mēs to neatceramies. Pieskāriens, tāpat kā citas maņas, ir cieši saistīts ar emocijām, jūtām. Ja zīdainis ir saņēmis aprūpes personu, primāri mammas, pieskārienus, kas nomierina, sniedz drošības sajūtu, veido piesaisti, tad šī pieredze būs pozitīva arī pieaugušā vecumā. Cilvēks spēs mijiedarboties ar partneri - saņemt un sniegt pieskārienus. Piemēram, ja bērnībā mamma tev masēja galvu, vai tētis kutināja pēdas, tad arī pieaugušam esot, šādi vai līdzīgi pieskārieni var sagādāt baudu.

Partnerattiecībās mēs ienākam katrs ar savu individuālo pieskāriena pieredzi un bieži uzskatām savu pieredzi kā universālu, tādējādi paredzot, ka partnerim būs patīkams tāds pieskāriens, kādu izbaudi pats. Taču tā gluži nav. Tas ir labs iemesls drīzāk uztvert otru cilvēku kā baltu lapu. Lai izzinātu partneru pieskārienu vajadzību, nepieciešams smalkjūtīgs un pacietīgs izpētes process - es to dēvēju par partnera pieskārienu kartes veidošanu. Vislabāk to darīt jau attiecību veidošanās sākumā, tādējādi varam iemācīties labāk izjust viens otru, izvairoties no vilšanās vai pat sāpēm. Pētot un izzinot partneri, ir iespēja piedzīvot autentiskas un abpusēji patīkamas attiecību pieredzes.

Ja cilvēkam grūtības izbaudīt pieskārienu, tad ir vērts apzināties, ka mūsu psihe un ķermenis radījuši kontraktus, šo kontraktu mūsos ir neskaitāms daudzums. Tie sākuši veidoties jau mums esot mātes miesās un mēs turpinām tos veidot kā aizsardzības mehānismus arī turpmāk bērnībā. Bruņas mūs it kā sargā, taču traucē just. Atbrīvojoties no šīm enerģijas cirkulācijas bruņām ķermenī, tajā skaitā iegurnī, cilvēks var pieņemt, izbaudīt pieskārienu un piedzīvot orgasma sajūtas. Tas ir aicinājums iepazīt sevi, nodibināt ar sevi attiecības, aktivizēt ķermeniskas enerģijas un negaidīt atbildes uzreiz. Ir jāpaiet laikam.

Pieskāriena amplitūda ir milzīga - uzdrošinieties, ļaujieties, pētiet! Ādā ir nervi, nervu receptori, kas pieskaroties tiek stimulēti, tāpēc nozīmīgs ir arī pieskāriena ātrums, dziļums, temperatūra, nodoms. Pētot baudas avotus, mēs meklējam veidus, kā baudas sajūtas atjaunot, padarīt izjustākas, dodot psihei jaunas iespējas.

Lūk, dažas idejas pieskāriena iepazīšanai un dažādošanai partnerattiecībās:

SADODIETIES ROKĀS

Vienkāršs veids, kā izveidot intīmu saikni ar partneri sarunājoties, dodoties pastaigā, skatoties TV, guļot gultā utt. Šādam pieskārienam ir nodoms - es vēlos būt ar tevi tuvībā. Grūtākos dzīves brīžos šāds atbalsts sniedz drošību.

PIEGLAUDIETIES, APSKAUJIETIES

Brīnišķīgs veids, kā būt tuviem. Apskāvieni ir tik dažādi, tie ir viens no universālākajiem un vienlaikus intīmākajiem momentiem, kuros var nolasīt partnera nodomu un sajust noskaņu.

MASĀŽAS

Masāžas var būt intīma, jautra, atslābinoša, stimulējoša, izzinoša vai dziedinoša pieredze. Masāžas, ko viens otram sniedz partneri, ir īstais brīdis, ko izmantot, lai arī pavaicātu: Kas tev patīk? Kā tev patīk?

Teikšu tā - mērķtiecīgus pieskārienus - var piedzīvot arī dažāda veida profesionāļu sniegtās masāžās. Īpaši intīmas un jutekliskas ir tantras masāžas, dziedinošas psihiskā un ķermeniskā līmenī - ķermeņa terapija vai psihoorganiskās analīzes ķermeņa darbs. Arī es pārstāvu šo virzienu. Iegurņa speciālisti palīdz uzzināt un apgūt, kā apzināti trenēt iegurņa muskulatūru sievietes un vīrieša intīmās veselības uzlabošanai.

SKATIETIES VIENS OTRAM ACĪS

Acu kontakts ir dvēseļu pieskāriens. Tas ir pieskāriens ar skatienu. Veroties partnera acīs ilgi, tas reizēm šķiet neizturami, taču ir vērts padzīvot ar šo sajūtu! Nenovērsieties. Reizēm tas var būt līdz asarām aizkustinoši. Apvienojiet skatīšanos acīs ar sadošanos rokās vai apskāvieniem, lai izjustu partneri vēl spēcīgāk.

DEJOJIET

Jums nav jābūt dejas virtuoziem. Atskaņojiet savu iecienītāko mūzikas izlasi un ļaujieties lēnām kustībām vai enerģiskai izlādei, izjūtiet viens otra sirdspukstus, vērojiet viens otru. Ļaujies partnera ritmam vai uzņemies iniciatīvu un virzi deju. Deja ir rotaļāšanās. Ir dzirdēts, ka dejā var saprast, vai partneri būs seksuāli saskanīgi... Iespējams, ir vērts to pārbaudīt!

DAŽĀDOJIET PIESKĀRIENA INTENSITĀTI

Apsien partnera rokas ar zīda lakatu vai apvij to maigi ap kaklu, pacel no zemes jūras krastā gulbja spalvu un pieskaries partnera vaigam, vakariņu laikā negaidīti novelc savu dakšiņu pa partnera augšdelmu, uzpilini sojas sveces vasku uz plaukstas, pārsteidz partneri ar ledus gabaliņu, ko slidini pa krūšu bedrīti vai muguru. Tu manīsi, ka katram no šiem pieskārieniem ir cita iedarbība. Turpiniet vēlāk izpētīt šos pieskārienus vairāk. Rotaļājieties, eksperimentējiet!

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais