Mīksti citronu cepumi ar smaržīgu pildījumu ir lielisks papildinājums pie tējas vai kafijas. Šī vienkāršā recepte ļauj pagatavot desertu, kas kūst mutē un atstāj svaigu citrusaugļu pēcgaršu, ar ko Instagramā dalījās ēdienu blogere Katerina Procišina.
SASTĀVDAĻAS:
360 g miltu
5 g cepamās sodas
šķipsniņa sāls
160 g cukura
viena citrona miziņa
200 g sviesta
ola
35 g citrona sulas
Pildījumam būs nepieciešams:
160 g mīkstais siers
30 g cukurs
viena citrona miziņa

PAGATAVOŠANA
Sajauc visas pildījuma sastāvdaļas un labi samaisa. Veido 25 g bumbiņas un ievieto tās saldētavā uz 15-20 minūtēm.
Sakuļ istabas temperatūras sviestu ar cukuru un sāli līdz gludai masai. Tad pievieno olu un sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga.
Visbeidzot, pievieno citrona sulu un pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo sodu. Ar lāpstiņu samaisa mīklu. Sadala mīklu bumbiņās, saplacina tās plaukstās, lai izveidotu nelielu iedobumu, un ieliek pildījumu.
No mīklas veido cepumus un apviļā tos cukura un citrona miziņas maisījumā. Ļauj tiem atdzist saldētavā apmēram 15 minūtes. Pēc tam cep 180°C temperatūrā 15-20 minūtes.
Ja vēlas, beigās cepumus pārkaisa ar pūdercukuru.
Vairāk recepšu lasiet šeit.
View this post on Instagram