Viegli pagatavojama ananasu kūka

© Foto: depositphotos.com

Sulīgā ananāsu kūka ir ideāls deserts jebkuram noskaņojumam. Šis viegli pagatavojamais gardums iepriecinās ar maigo tekstūru un unikālo tropisko augļu aromātu, saka ukraiņu ēdienu blogere Katerina Procišina.

SASTĀVDAĻAS:

1 kārba konservēti ananasi

150 g cukurs

3 olas

15 g cepamais pulveris

2 glāzes (350-400 g) miltu

70 g sviests

1 tējkarote vaniļa

apelsīna miziņa (pēc izvēles)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

No konservētajiem ananasiem nolej sulu atsevišķā traukā, jo tā būs nepieciešama vēlāk.

Ievieto augļus bļodā, pievieno olas, cukuru un sviestu un visu rūpīgi sablendē ar blenderi. Pēc tam pievieno miltus un cepamo pulveri.

Ielej mīklu cepšanas formā un cep 170°C temperatūrā 40-45 minūtes. Pārlej karsto kūku ar ananasu sulu.

Dzīvesstils

Citrusaugļu miziņas nereti paliek pāri pēc sulu spiešanas vai ēdienu gatavošanas, un bieži vien tās vienkārši nonāk atkritumos. Taču tās ir vērtīgs resurss – aromātiskas, veselīgas un daudzpusīgas. Ar pareizu žāvēšanu un uzglabāšanu tās var kļūt par noderīgu sastāvdaļu gan virtuvē, gan mājas kopšanā. Vairāk par citrusaugļu mizas žāvēšanu un izmantošanu lasi thekitchn.com.

Svarīgākais