Sulīgā ananāsu kūka ir ideāls deserts jebkuram noskaņojumam. Šis viegli pagatavojamais gardums iepriecinās ar maigo tekstūru un unikālo tropisko augļu aromātu, saka ukraiņu ēdienu blogere Katerina Procišina.
SASTĀVDAĻAS:
1 kārba konservēti ananasi
150 g cukurs
3 olas
15 g cepamais pulveris
2 glāzes (350-400 g) miltu
70 g sviests
1 tējkarote vaniļa
apelsīna miziņa (pēc izvēles)
PAGATAVOŠANA
No konservētajiem ananasiem nolej sulu atsevišķā traukā, jo tā būs nepieciešama vēlāk.
Ievieto augļus bļodā, pievieno olas, cukuru un sviestu un visu rūpīgi sablendē ar blenderi. Pēc tam pievieno miltus un cepamo pulveri.
Ielej mīklu cepšanas formā un cep 170°C temperatūrā 40-45 minūtes. Pārlej karsto kūku ar ananasu sulu.