Vasaras hīts: Melleņu siera kūka bez cepšanas

© Ekrānšāviņš no Instagram

Maiga, kremīga un ārkārtīgi viegli pagatavojama melleņu siera kūka bez cepšanas ir īsts galda centrālais elements.

Viegla tekstūra, svaigu ogu un maiga siera kombinācija — deserts, kam grūti pretoties, Instagramā raksta ukraiņu ēdienu blogeris Alekss Mils.

Melleņu siera kūka: vienkārša recepte

SASTĀVDAĻAS:

150 g cepumu

55 g sviesta

550 g biezpiena

220 g jogurta bez piedevām

80 g cukura vai saldinātāja

60 g ūdens

12 g želatīns

5 g vaniļas cukurs

5 g citronu sula

120 g mellenes

Zils želejas krēms (2 iepakojumi)

600 g verdoša ūdens

Kopējais pagatavošanas laiks: 2 stundas

Ekrānšāviņš no Instagram

PAGATAVOŠANA

  1. Sasmalciniet cepumus drupačās un sajauciet ar izkausētu sviestu. Iespiediet maisījumu ar cepampapīru izklātā pannā, lai izveidotu pamatni (bez malām), un ievietojiet ledusskapī.
  2. Sajauciet ūdeni un želatīnu. Nolieciet malā, lai uzbriest. Sajauc biezpienu, jogurtu un cukuru. Pēc izvēles pievieno vaniļas cukuru un citronu sulu.
  3. Visu sablendē līdz gludai masai. Lai iegūtu krāsainu efektu vai zili dzeltenu kūku, pievieno krāsvielu. Izkausē želatīnu mikroviļņu krāsnī un iemaisa to siera maisījumā. Pārlej pāri pamatnei un atdzesē ledusskapī, lai sastingst.
  4. Kad siera kārta ir sacietējusi, viegli iespiež tajā mellenes. Izšķīdina želeju verdošā ūdenī un samaisa. Ļauj tai nedaudz sabiezēt līdz augļu želejas konsistencei. Pēc tam ar karoti uzlej to pāri siera kūkai. Atstāj, līdz tā pilnībā atdziest.

Siera kūkas receptes meklējiet šeit.

Svarīgākais