Apelsīnu trifeles ar šokolādes maisījumu

© Foto: pixabay.com

Ziemas vakarā gribas palikt mājās, ieslēgt iecienīto filmu un palutināt sevi ar desertu. Apelsīnu trifelēs citrusaugļu svaigums lieliski papildina tumšo šokolādi.

SASTĀVDAĻAS:

100 g tumšā šokolāde

100 g piena šokolāde

50 g sviests

40 ml krējums (tauku saturs 35-38%)

1/4 apelsīna miziņa;

kakao pulveris apkaisīšanai.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA:

1.Šokolādi ar sviestu un krējumu izkausē ūdens peldē 45°C. Samaisa.

2.Šokolādes maisījumam pievieno apelsīna miziņu un kārtīgi samaisa. Desertu liek ledusskapī, līdz tas sastingst.

3.Ar karoti paņem nedaudz no sacietējušā maisījuma un sarullē bumbiņās. Katru bumbiņu apviļā kakao un liek ledusskapī. Viss ir gatavs!

Foto: pixabay.com

Dzīvesstils

Arābu virtuve ir ne tikai turku saldumi, bet arī daudzi citi pārsteidzoši deserti, kas radīti, pateicoties senajai cukura ekstrakcijas mākslai. Iegremdējieties Austrumu atmosfērā ar šo vienkāršo, taču pārsteidzoši gardā šokolādes deserta recepti, kas apvieno auzu pārslas, šokolādi un eksotiskas garšvielas vienā ēdienā.