Apelsīnu trifeles ar šokolādes maisījumu

© Foto: pixabay.com

Ziemas vakarā gribas palikt mājās, ieslēgt iecienīto filmu un palutināt sevi ar desertu. Apelsīnu trifelēs citrusaugļu svaigums lieliski papildina tumšo šokolādi.

SASTĀVDAĻAS:

100 g tumšā šokolāde

100 g piena šokolāde

50 g sviests

40 ml krējums (tauku saturs 35-38%)

1/4 apelsīna miziņa;

kakao pulveris apkaisīšanai.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA:

1.Šokolādi ar sviestu un krējumu izkausē ūdens peldē 45°C. Samaisa.

2.Šokolādes maisījumam pievieno apelsīna miziņu un kārtīgi samaisa. Desertu liek ledusskapī, līdz tas sastingst.

3.Ar karoti paņem nedaudz no sacietējušā maisījuma un sarullē bumbiņās. Katru bumbiņu apviļā kakao un liek ledusskapī. Viss ir gatavs!

Foto: pixabay.com

Dzīvesstils

Ko nozīmē dzīvot un radīt pasaulē, kad acu priekšā sāk zust aina? Kā pieņemt to, ka ar gadiem pieredze un zināšanas kļūst bagātākas, bet redze – vājāka? Māra Ķimele, spilgta teātra personība, un Varis Brasla, režisors, kura filmas kļuvušas par latviešu kino klasiku, atklāti un personiski dalās savā pieredzē, kā ir zaudēt redzi – redzēt mazāk, bet sajust vairāk, raksta portāls divigani.lv.

Svarīgākais