Šis pīrāgs ir ļoti ātri pagatavojams ar zemu kaloriju daudzumu. Tomātus var aizstāt ar olīvām un rikotu - ar vienkāršu biezpienu un arī būs garšīgi.
SASTĀVDAĻAS (8 PORCIJĀM):
1 gab. filo mīkla
1 gab rikota
3 tomāti
1 sarkanais sīpols
5 austersēnes
baziliks
sāls
malti pipari
1 ēd.k. olīveļļas
PAGATAVOŠANA
1.Atkausē filo mīklu, kā norādīts uz iepakojuma. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un liek uz tās pusi mīklas (pusi no esošajām kārtām).
2.Mīklai virsū liek pusi rikotas. Apkaisa ar sāli, pipariem un apslaka ar nedaudz olīveļļas. Visu pārklāj ar atlikušo mīklu.
3.Uz pēdējās virskārtas liek atlikušo rikotu, sagrieztu sīpolu, plānās šķēlītēs sagrieztus tomātus un austeru sēnes. Pievieno sāli, piparus un baziliku.
4.Cep 20-30 minūtes 180 grādos, līdz malas iegūst skaistu zeltainu krāsu.
Padoms
Rikotu var viegli aizstāt ar zema tauku satura biezpienu. Filo mīklu pārdod jebkurā lielveikalā. Ja to neatradāt, to pašu var darīt ar kārtaino mīklu.