Vienkāršs veids, lai pagatavotu prosas putru

© Foto: depositphotos.com

Sātīgs un veselīgs brokastu variants, ar kuru var tikt galā pilnīgi katrs! Prosas putra ir universāls ēdiens. To var izmantot kā piedevu, pagatavot brokastīs vai pievienot kā pildījumu konditorejas izstrādājumiem.

Padomi, kā vislabāk pagatavot prosas putru, lai tā sanāktu drupana un ļoti garšīga - gluži kā bērnībā, bet tikai labāk.

Pirmais solis ir pareizi sagatavot prosu

  • Prosu rūpīgi noskalo zem auksta ūdens, līdz ūdens kļūst pilnīgi dzidrs.
  • Ja graudaugi plauktā stāvējuši diezgan ilgu laiku, tad pēc nomazgāšanas ar ūdeni vislabāk to apliet ar verdošu ūdeni burtiski uz 5-10 minūtēm - tas noņems nepatīkamo rūgto garšu.
  • Ja prosa atvērtā iepakojumā uzglabāta vairāk nekā sešus mēnešus, atstāj uz stundu karstā ūdenī.
  • Lai putra kļūtu irdena, notīri graudus citādi: noskalo graudus aukstā ūdenī, tad uzvāra, vēlreiz noskalo, bet šoreiz ar karstu ūdeni.

Aprēķiniet šķidruma tilpumu

Ideālai putrai vislabāk izmantot traukus ar biezām sienām un dibenu. Gatavošanas laikā neaizsedziet pannu ar vāku, lai viss ūdens varētu iztvaikot.

Ūdens attiecība ietekmē putras konsistenci:

  • Vidēji vārīta putra: 1 daļa prosas uz 3 daļām ūdens
  • Irdena putra: 1:2
  • Bagātīgāka un barojošāka putra: ūdens un piens vienādās daļās (1:1:1)

Kā pagatavot irdenu putru

Foto: pixabay.com

Prosu vāra uz lēnas uguns, lai tā lēnām vārās, bet nepārkarst. Pirmās 7-10 minūtes sāciet ar mērenu siltumu un, kad lielākā daļa šķidruma ir uzsūkusies, samazina siltumu.

Atšķirībā no dažiem citiem graudaugiem, prosu gatavošanas procesā var maisīt - tā kļūst irdena un kļūst garšīgāka. Minūti vai divas pirms gatavošanas beigām pārklājiet pannu ar vāku un pēc uguns izslēgšanas ļaujiet tai nostāvēties uz plīts apmēram pusstundu.

Lai putra neliptu, ūdenim pievieno nedaudz sviesta. Tas radīs plānu kārtiņu ap graudiem, padarot tos irdenus un piešķirot ēdienam patīkamu aromātu.

Neaizmirstiet par cukuru un sāli.

Prosas putru var pagatavot gan sāļu, gan saldu. Vienai glāzei graudaugu vajadzēs apmēram pusi tējkarotes sāls. Ja vēlaties saldu putru, pievienojiet vienu ēdamkaroti cukura. Garšvielas var pievienot uzreiz kopā ar graudaugiem vai pēc putras vārīšanās.

Kā pagatavot prosas putru

Foto: pixabay.com

  • Prosu liek katliņā, pielej ūdeni un pagaida, līdz uzvārās.
  • Pēc tam putru vāra uz vidējas uguns apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Ūdenim pilnībā jāiesūcas graudaugos.
  • Ja gatavo ar pienu, pievienojiet to karstu 10-15 minūtes pēc vārīšanas sākuma, kad ūdens ir gandrīz iztvaikojis.
  • Kad gatavošana ir pabeigta, pārklājiet pannu ar vāku un ļaujiet putrai nostāvēties 5-10 minūtes.

Dzīvesstils

Sarkanzaļzilā (RGB) krāsu modelī tā ir viena no trim gaismas pamatkrāsām. Arī tēlotāja mākslā kopā ar zilo krāsu un dzelteno krāsu tā ir viena no pamatkrāsām. Sarkanā krāsa simbolizē vīrišķību, sauli, uguni, mīlestību, karalisko varu, drosmi, uzvaru un kaisli, kā arī asinis, tātad dzīvības un naida krāsa.

Svarīgākais