Sātīgs un veselīgs brokastu variants, ar kuru var tikt galā pilnīgi katrs! Prosas putra ir universāls ēdiens. To var izmantot kā piedevu, pagatavot brokastīs vai pievienot kā pildījumu konditorejas izstrādājumiem.
Padomi, kā vislabāk pagatavot prosas putru, lai tā sanāktu drupana un ļoti garšīga - gluži kā bērnībā, bet tikai labāk.
Ideālai putrai vislabāk izmantot traukus ar biezām sienām un dibenu. Gatavošanas laikā neaizsedziet pannu ar vāku, lai viss ūdens varētu iztvaikot.
Ūdens attiecība ietekmē putras konsistenci:
Prosu vāra uz lēnas uguns, lai tā lēnām vārās, bet nepārkarst. Pirmās 7-10 minūtes sāciet ar mērenu siltumu un, kad lielākā daļa šķidruma ir uzsūkusies, samazina siltumu.
Atšķirībā no dažiem citiem graudaugiem, prosu gatavošanas procesā var maisīt - tā kļūst irdena un kļūst garšīgāka. Minūti vai divas pirms gatavošanas beigām pārklājiet pannu ar vāku un pēc uguns izslēgšanas ļaujiet tai nostāvēties uz plīts apmēram pusstundu.
Lai putra neliptu, ūdenim pievieno nedaudz sviesta. Tas radīs plānu kārtiņu ap graudiem, padarot tos irdenus un piešķirot ēdienam patīkamu aromātu.
Neaizmirstiet par cukuru un sāli.
Prosas putru var pagatavot gan sāļu, gan saldu. Vienai glāzei graudaugu vajadzēs apmēram pusi tējkarotes sāls. Ja vēlaties saldu putru, pievienojiet vienu ēdamkaroti cukura. Garšvielas var pievienot uzreiz kopā ar graudaugiem vai pēc putras vārīšanās.