Mājās gatavota majonēze tikai 5 minūtēs - ātra recepte

© Foto: depositphotos.com

Majonēzes pagatavošana aizņem tikai apmēram piecas minūtes. Un tās garša, ja ievēro visas nianses, ir vienkārši izcila - bieza, maiga un neticami apetītlīga.

Dārzeņu salāti ar šo mājās gatavoto majonēzi kļūst daudz garšīgāki. Ledusskapī labi uzglabājas veselu nedēļu, saglabājot biezu konsistenci un pievilcīgu izskatu.

SASTĀVDAĻAS:

130 ml saulespuķu eļļa

viena ola

1 tējk. cukurs

1 tējk. sinepes

1 tējk. citronu sula

0,5 tējk. sāls

Foto: Pexels.com

ZINĀŠANAI

  • Ir svarīgi, lai visas sastāvdaļas būtu istabas temperatūrā. Vistas olas, ja tās tika uzglabātas ledusskapī, jāizņem iepriekš, apmēram pusstundu pirms gtavošanas sākuma. Pirms lietošanas pārbaudiet olu svaigumu un izvēlieties svaigāko.
  • Ieteicams izmantot mājas vai saimniecības olas, jo tām ir bagātīgāka garša un gaišāks dzeltenīgi oranžs dzeltenums. Tas mājās gatavotajai majonēzei piešķirs jauku krēmīgu nokrāsu.
  • Arī saulespuķu eļļai jābūt istabas temperatūrā un kvalitatīvai, jo tā ir viena no galvenajām sastāvdaļām šajā receptē. Ar saulespuķu eļļu pagatavotā majonēze būs bieza un ar maigu garšu. Ja nolemjat izmantot olīveļļu, majonēze var izrādīties šķidrāka un ar nelielu rūgtumu.
  • Citronu sulas vietā var izmantot etiķi, ja pēkšņi nav svaiga citrona. Kas attiecas uz sinepēm, izvēlieties klasiskās, kas ir diezgan pikantas. Labāk ir ņemt jūras sāli, smalki samaltu - pietiks ar pusi tējkarotes, lai gan pietiks ar parasto sāli. Nevajadzētu uzreiz pievienot pārāk daudz sāls - labāk pielāgot gatavā produkta garšu vēlāk.

PAGATAVOŠANA

1.Iesitiet olu nelielā bļodiņā, lai to būtu vieglāk ieliet augu eļļā. Uzmanīgi ielejiet olu eļļā, uzmanīgi, lai dzeltenums paliktu neskarts. Šim nolūkam izmantojiet glāzi vai mērglāzi iegremdējamajam blenderim. Jāizvairās no bļodām ar platu dibenu. Pēc tam eļļai un olai pievieno sāli, cukuru un sinepes;

2.Nolaiž iegremdējamo blenderi traukā tā, lai ola un citas sastāvdaļas būtu zem tā. Sāciet maisījuma blendēšanu, nepaceļot blenderi, līdz maisījums ir gluds un biezs. Turpiniet blendēt vēl 1-2 minūtes, nedaudz paceļot un nolaižot blenderi. Izmantojot pareizās proporcijas un kvalitatīvas istabas temperatūras sastāvdaļas, iegūsit lielisku mājās gatavotu majonēzi;

3.Lai majonēzei piešķirtu patīkamu skābumu un pagarinātu glabāšanas laiku ledusskapī, pievieno tējkaroti citrona sulas vai pusi tējkarotes etiķa. Kārtīgi samaisa līdz gludai masai. Majonēzi var likt ledusskapī uz 10 minūtēm, lai tā kļūtu vēl biezāka, vai arī sākt lietot uzreiz pēc pagatavošanas.

Atceries, kas notika...?