Pīrādziņi ar malto gaļu un sinepēm

© Foto: publicitātes

Mārtiņdienā bez pīrāgiem neiztikt. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš piedāvā recepti pīrādziņiem ar malto gaļu un sinepēm. Labi garšošot gan silti, gan arī atdzesēti.

SASTĀVDAĻAS (8 gb.):

400 g kārtainā mīkla

350 g maltā gaļa (vistas vai cūkgaļa)

100g rīvēts cietais siers “Džiugas”

3 ēd.k. Dižonas sinepes

1 ola

1 ēd.k. kaltētas garšvielas

sāls,

pipari

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA:

1.Kārtaino mīklu liek uz darba virsmas, apsedz ar tīru virtuves dvieli un atlaidina. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2.Malto gaļu vienkarši apcep pannā, pievienojot sāli un kaltētas garšvielas pēc savas gaumes. Gaļu atdzesē. Tad pievieno sieru (atstājot mazliet garnēšanai), sinepes un samaisa.

3.Mīklu sagriež četrstūros. Pa vidu liek pildījumu, aizspiež malas. Sagataves kārto uz cepešpannas. Bļodiņā sakuļ olu, un ar šo olu apsmērē pīrādziņus. Pa virsu pārkaisa ar sieru un svaigi maltiem pipariem.

4.Cep cepeškrāsnī apmēram 20 min. līdz pīrādziņi ir gatavi. Tos var pasniegt gan siltus, gan pilnībā atdzesētus.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Svarīgākais