Leģendārais Ļvivas biezpiena plācenis Pipara gaumē

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šī nav siera kūka un nav arī sacepums. “Tas tik tiešām ir biezpiena plācenītis, tikai ļoti liels. Un pārliets ar šokolādes glazūru. Un tas ir ļoti gards,” iedrošina Pipars.

SASTĀVDAĻAS (12 porc.):

900 g biezpiens 9%

150g cukurs

100g sviests

5 olas

40g krējums

40g manna

20g kukurūzas ciete

125g rozīnes

vaniļas cukurs

citrona miziņa ⠀

Glazūrai:

80g tumšā šokolāde

80g piena šokolāde

70g sviests

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA (forma 24x10cm):

1.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, režīms - augša/apakša. Formu izklāj ar cepamo papīru. Rozīnes iemērc ūdeni, tad ūdeni notecina un rozīnes nosusina, lai nav lieka šķidruma.

2.Lielā bļodā liek biezpienu, pievieno olas, krējumu, cukuru un vaniļas cukuru, un sablendē ar rokas blenderi. Tad pievieno cieti, mannu, sviestu un vēlreiz sablendē. Beigās pievieno rozīnes un rīvētu citrona miziņu.

3.Biezpiena masu ielej sagatavotā formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 50 minūtes. Formu izņem no krāsns un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Tad apmet riņķī uz dēlīša vai šķīvja un noņem papīru. ⠀

4. Gatavo glazūru. Sviestu kopā ar abām šokolādēm izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Un tad ar šo glazūru noklāj kūku no visām pusēm. Līdz pasniegšnai glabāt vēsā vietā.

Lai labi garšo!

Dzīvesstils

Pēc statistikas datiem sirds un asinsvadu slimības ir galvenais nāves cēlonis ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Kā šo situāciju uzlabot, TV24 raidījumā “Uz līnijas” komentē RSU profesors, kardiologs, Skrides sirds klīnikas vadītājs Andris Skride.

Svarīgākais