Sulīgas karbonādes ar ananasiem un sieru: viegli pagatavojamas un apēstas minūtes laikā

© Foto: depositphotos.com

Gardas vistas gaļas vai cūkgaļas karbonādes ar ananasiem var pagatavot gan svētkiem, gan ikdienai. Ne visiem cilvēkiem patīk gaļa un augļi. Bet, ja patīk šī kombinācija, tad šis ēdiens noteikti jāpagatavo.

Vistas karbonādes ar ananāsiem ir sulīgas un ļoti viegli pagatavojamas, turklāt visas sastāvdaļas lieliski papildina cita citu.

Karbonādes ar ananāsiem un sieru cepeškrāsnī

SASTĀVDAĻAS

1 kgvistas fileja

400 g konservēti ananāsu gredzeni

200 g siers

3 ēd.k. majonēze

2 ēd.k. saulespuķu eļļa

sāls, pipari pēc garšas

garšvielas pēc garšas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Vistas fileju sagriež plānās šķēlēs. Pārklājiet ar pārtikas plēvi izklapē no abām pusēm. Uzber sāli un piparus gaļu.

Padoms: marinējiet neapstrādātas karbonādes ananasu sīrupā vairākas stundas. Tad gaļa noteikti nebūs sausa.

Lai ananāsu karbonādes būtu sulīgas, no vienas puses apsmērējiet tās ar majonēzi vai skābo krējumu. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Ananasus sagriež gareniski plānākos gredzenos.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180° C. Cepamo paplāti izklāj ar pergamentu un uzlej eļļu. Ievieto karbonādes ar majonēzi pārklāto pusi uz augšu. Uzliek uz tiem ananasu gredzenus un bagātīgi apkaisa ar rīvētu sieru.

Ja gatavojat cūkgaļas karbonādes ar ananasiem, tad sagrieziet cūkgaļu plānās šķēlītēs un izklapējiet no abām pusēm. Bet nelieciet to uz cepešpannas neapstrādātu, bet vispirms apcepiet gabaliņus pannā 3-4 minūtes no katras puses.

Cūkgaļas vai vistas karbonādes ar ananasiem pagatavojiet cepeškrāsnī 30-35 minūtes, līdz siers izkusis un ir zeltaini brūns.

Dzīvesstils

Pēc statistikas datiem sirds un asinsvadu slimības ir galvenais nāves cēlonis ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Kā šo situāciju uzlabot, TV24 raidījumā “Uz līnijas” komentē RSU profesors, kardiologs, Skrides sirds klīnikas vadītājs Andris Skride.

Svarīgākais