Saaukstēšanās ārstēšana: kā pagatavot labu vistas buljonu

© Foto: pixabay.com

Rudenī par nepieciešamu pasākumu kļūst saaukstēšanās profilakse. Pārbaudīta tautas metode ir vistas buljona gatavošana, pievienojot dārzeņus, tas palīdz mazināt klepus simptomus un ir lieliska izvēle veselības uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai.

SASTĀVDAĻAS

1 kg vistas kājas

1 burkāns

1 sīpols

svaigi pētersīļi

3 l ūdens

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Liek vistu vidējā katliņā, pielej ūdeni un liek uz vidējas uguns. Pēc uzvārīšanās samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns 40 minūtes, regulāri noņemot visas putas, kas veidojas;

2.Kad vista ir gatava, to izņem un buljonā pievieno ripiņās sagrieztus burkānus un sasmalcinātus sīpolus. Pētersīļus nomazgā, smalki sakapā un arī pievieno. Turpina gatavot vēl 7 minūtes. Ja vēlas, var sasmalcinātu vistu likt atpakaļ katlā;

3.Vislabāk šo buljonu pasniegt ar siltu maizi, neizmantojot garšvielas, lai nekairina rīkli.

Dzīvesstils

Kad domājam par vasaru, daudziem acu priekšā uzreiz parādās sulīgs, atspirdzinošs arbūzs. Taču lielākā daļa no mums pēc baudīšanas arbūza mizas vienkārši izmet. Bet vai zināji, ka arī tās var kļūt par īstu dārgumu virtuvē? No uzkodām līdz atsvaidzinošiem dzērieniem – arbūza mizas ir pārsteidzoši daudzpusīgas un var palīdzēt samazināt pārtikas atkritumus. Šajā rakstā piedāvājam piecus radošus un gardus veidus, kā otrreiz izmantot arbūza mizas – vienlaikus padarot savu dzīvi gan zaļāku, gan gardāku, kopā ar “Allrecepes.com”

Svarīgākais