Rudenī par nepieciešamu pasākumu kļūst saaukstēšanās profilakse. Pārbaudīta tautas metode ir vistas buljona gatavošana, pievienojot dārzeņus, tas palīdz mazināt klepus simptomus un ir lieliska izvēle veselības uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai.
SASTĀVDAĻAS
1 kg vistas kājas
1 burkāns
1 sīpols
svaigi pētersīļi
3 l ūdens
PAGATAVOŠANA
1.Liek vistu vidējā katliņā, pielej ūdeni un liek uz vidējas uguns. Pēc uzvārīšanās samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns 40 minūtes, regulāri noņemot visas putas, kas veidojas;
2.Kad vista ir gatava, to izņem un buljonā pievieno ripiņās sagrieztus burkānus un sasmalcinātus sīpolus. Pētersīļus nomazgā, smalki sakapā un arī pievieno. Turpina gatavot vēl 7 minūtes. Ja vēlas, var sasmalcinātu vistu likt atpakaļ katlā;
3.Vislabāk šo buljonu pasniegt ar siltu maizi, neizmantojot garšvielas, lai nekairina rīkli.