Olivjē salātu “versija” - ar doktordesu un kaperiem

© Foto: Pexels.com

1894.gadā parādījās pirmā Olivjē salātu “versija” - ar meža irbes gaļu un kaperiem. Vēlāk, 1913. un 1984. gadā, receptei tika pievienoti salāti un sojas-kabula mērce, kas ir sāļa mērce, kas pagatavota no gaļas buljona, etiķa un dažādiem dārzeņiem un saknēm.

Bet, tā kā ne visi varēja atļauties dārgas un retas sastāvdaļas, meža irbes gaļu aizstāja ar doktordesu, kaperus ar marinētiem gurķiem un sojas-kabula mērci ar majonēzi.

SASTĀVDAĻAS

650 g kartupeļi

450 g burkāni

200 g marinēti gurķi vai kaperi pēc garšas

Foto: pixabay.com

1 kārba zaļie zirnīši

6 olas

500 g doktoradesa vai liesa vārīta gaļa

200 g majonēze

sāls - pēc garšas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Vispirms jāvāra kartupeļi un burkāni, līdz tie ir mīksti. Olas vāra atsevišķi;

2.Kartupeļus, burkānus un olas nomizo, pēc tam sagriež mazos kubiņos. Dara to pašu ar desu un gurķiem - visu sastāvdaļu kubiņiem jābūt vienāda izmēra. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, pievieno zirņus, sāli, pievieno majonēzi.

Saistītās ziņas

Dzīvesstils

Kad domājam par vasaru, daudziem acu priekšā uzreiz parādās sulīgs, atspirdzinošs arbūzs. Taču lielākā daļa no mums pēc baudīšanas arbūza mizas vienkārši izmet. Bet vai zināji, ka arī tās var kļūt par īstu dārgumu virtuvē? No uzkodām līdz atsvaidzinošiem dzērieniem – arbūza mizas ir pārsteidzoši daudzpusīgas un var palīdzēt samazināt pārtikas atkritumus. Šajā rakstā piedāvājam piecus radošus un gardus veidus, kā otrreiz izmantot arbūza mizas – vienlaikus padarot savu dzīvi gan zaļāku, gan gardāku, kopā ar “Allrecepes.com”

Svarīgākais