Tomātu zupa ar tunci un pupiņām

© Foto: publicitātes

Rudens ir īsts zupu gadalaiks. Tā vien kārojas pēc gardas un siltas zupas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš lasītājiem piedāvā savu tomātu zupas recepti.

SASTĀVDAĻAS (4 porc.):

2x400 g konservēti tomāti

400 g konservētas pupiņas

160 g tuncis citroneļļā ar pipariem “Kaija”

1 sīpols

3-4 ķiploka daiviņas

kaltēta raudene

10 g sviests

sāls, pipari

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA (20 min.):

1.Ķiplokus un sīpolu sasmalcina. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Tad pievieno konservētus tomātus, raudeni, sāli un svaigi maltus piparus. Vāra apmēram 10 minūtes.

2.Ja vēlas, tad var zupu sablendēt. Pievieno konservētas pupiņas, tunci, apmaisa un ar pirmo burbuli noņem no uguns.

3.Pasniedz ar krējumu un svaigu baziliku.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Pēc svētkiem, kad gatavots daudz, cepešplītij, visticamāk, nekaitētu kārtīga tīrīšana. Kā raksta “Express”, plīts tīrība ir ārkārtīgi svarīga - saskaņā ar aptauju, kas tika veikta Apvienotajā Karalistē, iedzīvotāji savu cepeškrāsni tīra tikai ik pēc 18 mēnešiem, un 2% aptaujāto to netīra vispār, tomēr tauku un piedegušās pārtikas uzkrāšanās var izraisīt baktēriju veidošanos. Lūk, ideja, kā ātri, lēti un efektīvi iztīrīt cepešplīti!

Svarīgākais