Rudens ir īsts zupu gadalaiks. Tā vien kārojas pēc gardas un siltas zupas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš lasītājiem piedāvā savu tomātu zupas recepti.
SASTĀVDAĻAS (4 porc.):
2x400 g konservēti tomāti
400 g konservētas pupiņas
160 g tuncis citroneļļā ar pipariem “Kaija”
1 sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
kaltēta raudene
10 g sviests
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA (20 min.):
1.Ķiplokus un sīpolu sasmalcina. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Tad pievieno konservētus tomātus, raudeni, sāli un svaigi maltus piparus. Vāra apmēram 10 minūtes.
2.Ja vēlas, tad var zupu sablendēt. Pievieno konservētas pupiņas, tunci, apmaisa un ar pirmo burbuli noņem no uguns.
3.Pasniedz ar krējumu un svaigu baziliku.
Lai labi garšo!
Vairāk receptes meklē, šeit