Ķirbju biezputra

© Foto: pixabay.com

Ķirbju ēdienus iesaka arī tiem, kas vēlas notievēt. 100 grami dārzeņu satur no 26 līdz 45 kalorijām. Ķirbī ir arī daudz ūdens un šķiedrvielu. Ķirbju ēdieni būs vēl veselīgāki, ja pievienosi riekstus, sēklas (piemēram, ķirbju sēklas) vai olīveļļu. Tas palīdzēs uzlabot taukos šķīstošo A un E vitamīnu uzsūkšanos.

SASTĀVDAĻAS

200 g ķirbja;

100 g rīsu, griķi vai prosa;

500 ml ūdens vai piena;

cukurs un garšvielas pēc garšas (kanēlis vai vaniļa);

sviests (pēc izvēles).

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Ķirbi nomizo un izņem sēklas un sagriež kubiņos. Noskalo putraimus zem auksta ūdens. Katliņā uzvāra ūdeni vai pienu. Pievieno izvēlētos putraimus. Vāra uz vidējas uguns apmēram 10-15 minūtes. Pievieno ķirbja kubiņus, cukuru un garšvielas, samaisa. Vāra, līdz graudaugi un ķirbis ir gatavi - apmēram 10-15 minūtes. Pasniedzot pievieno sviestu pēc garšas.

Dzīvesstils

Ādas novecošana ir neizbēgams process. Katram tas ir individuāls un atkarīgs no vairākiem faktoriem: iedzimtības, dzīvesveida, kaitīgiem ieradumiem, vides un daudziem citiem. Ar gadiem kolagēna daudzums organismā arvien samazinās, savukārt sievietēm, sasniedzot 40 gadu slieksni, organisms aizvien mazāk ražo estrogēnu, kas saukts arī par “skaistuma hormonu”.