Ķirbju biezputra

© Foto: pixabay.com

Ķirbju ēdienus iesaka arī tiem, kas vēlas notievēt. 100 grami dārzeņu satur no 26 līdz 45 kalorijām. Ķirbī ir arī daudz ūdens un šķiedrvielu. Ķirbju ēdieni būs vēl veselīgāki, ja pievienosi riekstus, sēklas (piemēram, ķirbju sēklas) vai olīveļļu. Tas palīdzēs uzlabot taukos šķīstošo A un E vitamīnu uzsūkšanos.

SASTĀVDAĻAS

200 g ķirbja;

100 g rīsu, griķi vai prosa;

500 ml ūdens vai piena;

cukurs un garšvielas pēc garšas (kanēlis vai vaniļa);

sviests (pēc izvēles).

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Ķirbi nomizo un izņem sēklas un sagriež kubiņos. Noskalo putraimus zem auksta ūdens. Katliņā uzvāra ūdeni vai pienu. Pievieno izvēlētos putraimus. Vāra uz vidējas uguns apmēram 10-15 minūtes. Pievieno ķirbja kubiņus, cukuru un garšvielas, samaisa. Vāra, līdz graudaugi un ķirbis ir gatavi - apmēram 10-15 minūtes. Pasniedzot pievieno sviestu pēc garšas.

Dzīvesstils

Cik bieži mēs sapņojam par ceļojumiem uz tālām zemēm, aizmirstot, ka piedzīvojumi var sākties jau tepat aiz stūra? Mēs bieži vien zinām, kurā kafejnīcā ir labākā kafija, bet, iespējams, nekad neesam apmeklējuši vietējo muzeju vai parku, kas atrodas tikai dažu tramvaja pieturu attālumā. Būt tūristam savā pilsētā - tā ir iespēja ieraudzīt ikdienu ar jaunām acīm un uzlādēt sevi ar pozitīvām emocijām. Ar ieteikumiem dalās “Travel + Leisure”.

Svarīgākais