Ķirbju pankūkas ir garšīga un veselīga alternatīva tradicionālajam kartupeļu ēdienam. Tās ir ātri un vienkārši pagatavojamas, un ir lielisks papildinājums galvenajai ēdienkartei vai uzkodai.
SASTĀVDAĻAS
500 g ķirbis
1 sīpols
3 daiviņas ķiploki
2 vistu olas
15 g pētersīļi
75 g kviešu milti
60 ml augu eļļa
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
skābais krējums pēc garšas
PAGATAVOŠANA
1.Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Cepiet to pannā ar augu eļļu līdz paliek mīksts.
2.Ķirbi nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Smalki sagriež pētersīļus. Sarīvētajam ķirbim pievieno sāli, apmaisa un izspiež sulu. Apvieno ķirbi, apceptu sīpolu, pētersīļus un izspiesto ķiploku. Pievieno olas, miltus, sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.
3.Uzkarsē pannu ar augu eļļu, ar karoti liek tajā iegūto masu un apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūnas. Ķirbju pankūkas pasniedz ar skābo krējumu.