Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.
SASTĀVDAĻAS
2 glāzes kviešu miltu
1 glāze cukura
4 vistu olas
100 g sviests
1 t.k. cepamā soda
1 ēd.k galda etiķis
1/2 glāze piens
2 apelsīni
100 g žāvētas aprikozes
pūdercukurs
PAGATAVOŠANA
1.Dziļā bļodā sajauc miltus, cukuru un sodu. Atdala dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ dzeltenumus ar pienu un izkausētu sviestu. Sajauc sausās un mitrās sastāvdaļas, labi samaisa;
2.Cepamo formu ieziež ar eļļu un izklāj mīklu, vienmērīgi sadalot to pa veidnes dibenu un sieniņām;
3.Apelsīnus nomizo un mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Žāvētas aprikozes uz 10-15 minūtēm iemērc siltā ūdenī, tad sagriež mazos kubiņos. Sajauc apelsīnu un žāvētas aprikozes, liek uz mīklas;
4.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Pīrāga pannu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo - tam ir jāiznāk tīram no pīrāga vidus;
5.Izņem pīrāgu no krāsns un ļauj tam pilnībā atdzist. Pirms pasniegšanas pīrāgu caur sietu pārkaisa ar pūdercukuru;