Apelsīnu pīrāgs ar žāvētām aprikozēm un pūdercukuru

© Foto: pixabay.com

Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.

SASTĀVDAĻAS

2 glāzes kviešu miltu

1 glāze cukura

4 vistu olas

100 g sviests

1 t.k. cepamā soda

1 ēd.k galda etiķis

1/2 glāze piens

2 apelsīni

100 g žāvētas aprikozes

pūdercukurs

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Dziļā bļodā sajauc miltus, cukuru un sodu. Atdala dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ dzeltenumus ar pienu un izkausētu sviestu. Sajauc sausās un mitrās sastāvdaļas, labi samaisa;

2.Cepamo formu ieziež ar eļļu un izklāj mīklu, vienmērīgi sadalot to pa veidnes dibenu un sieniņām;

3.Apelsīnus nomizo un mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Žāvētas aprikozes uz 10-15 minūtēm iemērc siltā ūdenī, tad sagriež mazos kubiņos. Sajauc apelsīnu un žāvētas aprikozes, liek uz mīklas;

4.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Pīrāga pannu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo - tam ir jāiznāk tīram no pīrāga vidus;

5.Izņem pīrāgu no krāsns un ļauj tam pilnībā atdzist. Pirms pasniegšanas pīrāgu caur sietu pārkaisa ar pūdercukuru;

  1. Pīrāgu pasniedz atdzesētu, sagriežot porcijās.

Svarīgākais