Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.
Noteikti vārīšu biežāk, jo kazanā viss ir gatavs bez piepūles un jau pēc pusstundas. Pārējo gaļu var izmantot salātiem, pankūkām, zupai. Buljons arī sanāk tāds kārtīgs mājas buljons, ko vēlāk izmantot citos ēdienos.”
Sastāvdaļas (6-8 porc.)
Buljonam:
1 vista (apm. 1,5kg)
2 burkāni
2 sīpoli
diļļu kāti
lauru lapas
smaržīgie pipari
Pīrādziņiem:
275g kārtainā bezrauga mīkla
rīvēts siers
1 ola
Pagatavošana (apm. 1st.):
1.Afgāņu kazanā liek nomizotus sīpolus, burkānus, lauru lapas un smaržīgos piparus. Es pievienoju vēl diļļu kātus. Tad ieliek veselu vistu un pievieno 2,5 l ūdens. Katlam uzliek vāku, aizskrūvē un liek uz plīts. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 35 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
2.Vistas gaļu atdala no kauliem (apm. 400 g), sasmalcina. Viss labi izjūka vienkārši paspaidot ar rokām. Burkānus, ko uzvāra kopā ar vistu, sarīvē uz dārzeņu rīves. Gaļu sajauc ar burkāniem, pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3.Kārtaino mīklu sagriež kvadrātos. Uz katra kvadrāta kārto pildījumu, pārloka mīklu, lai veidojas trīsstūris, aizspiež malas. Sagataves apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar sieru. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 195 grādos apmēram 20 minūtes.
4.Buljonu izkāš caur smalku sietu, pievieno sasmalcinātas svaigas dilles un pasniedz ar pīrādziņiem.
Lai labi garšo!